Gå til innhold

Min og max driftstemperatur


Anbefalte innlegg

Nå nærmer det seg snø og kuldegrader med stormskritt, og i den anledning har jeg lurt litt på dette med driftstemperaturer.

 

I bruksanvisningen til feks mitt GH2 står det at operating temperature er 0-40 grader celsius.

 

Og dette er jo passe dårlig spør du meg. Men gjelder dette i praksis? Eller er dette bare en "failsafe"-løsning på å unngå søksmål fra disse tullingene over dammen som alltid saksøker for alt mulig?

 

Er det faktisk slik at jeg ikke kan ta med meg kameraet ut i minus 10 grader eller kaldere? For slike temperature har man jo hele vinteren i hele landet omtrent. Blir ikke mye bilder med denne forutsetningen. Eller kan jeg gi blaffen, og gå ut å gnikke og gnukke på utløserknappen som det passer meg?

 

Hva er deres meninger og erfaringer?

Endret av IceBlitz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kondens er vel det farligste. Særlig når du tar med kamera inn fra kulda. Det beste da er å putte kameraet i en plastpose mens du fortsatt er ute, og knyte den godt igjen. Så tar du det med inn og lar posen med kamera i varme seg opp til romtemperatur før du åpner posen. Det motvirker kondens veldig godt.

 

Selv har jeg aldri hatt noe problemer uansett, det meste av elektronikk tåler litt mer enn det som står i manualen.

Lenke til kommentar

Ja dette med å putte det i pose gjorde jeg mye i fjor, ble passe nødvendig.

 

Men det jeg også bekymrer meg for er lukkermekaniske og slik, når kulden stuper på. Alt blir jo tregere og seigere i kalde temperaturer, men har aldri opplevd problemer selv. Men så har jeg aldri vært mye ute og tatt bilder på vintere heller, noe jeg ønsker å forandre litt på.

 

Der jeg bor blir det gjerne mellom 25-30 minusgrader og holder seg ofte slik i rundt 2-4 uker imellom Januar og Februar måned. Og spesielt ettersom jeg har kjøpt meg snøscooter vil jeg ta en del bilder av den i action i vinter. Med kameraet på et tripod i 20 minus stillestående på selvutløser over mange minutter kan det derfor bli ganske kaldt tvers gjennom det. Tåler det dette tror dere eller bør jeg la ovenstående bli med tanken?

Lenke til kommentar

Lukkermekanismen er det ingen problemer med, skjermen og batteriene er det første som begynner å tulle, ned til 20 minus burde ikke være problem med kameraet, et tips er og ha batteriene på innerlomma når du ikke fotograferer ellers så varer de ikke mange minuttene.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Brukte mitt D700 ute i 30 minus i flere timer av gangen - null problemer, ikke gadd jeg engang være hysterisk for kondens heller, men lot kameraet ligge i fred og ro å tørke ut.

 

Samme bruk ble D5000 utsatt for, også det helt uten problemer av noen art.

 

D800 m/28-300mm ble dekt med snø og is på Island - igjen, snow problem! Lot det tine i bilen, så var det fit for fight 30min senere - fukten på søkeren og frontelementet måtte i det minste få trekt seg tilbake.

Endret av fcuk_IT
Lenke til kommentar

Da tror jeg at jeg kan stole på at mitt GH2 klarer de samme temperaturene.

 

Men over til noe litt annet innenfor samme emne. Mitt Panny GF3 kjøpte jeg ene og alene for å ha et lommevennlig kamera jeg til enhver tid kunne ha med meg slik at jeg potensielt sett aldri vil gå glipp av et blinkskudd.

 

Men det å alltid huske å ta det med i bilen når jeg skal på jobb er tungvint. Kan jeg, sålenge bilens innemiljø er tørt, ha det i bilen i temperaturer som konstant ligger på 25 kuldegrader eller mer? Og kan jeg gjøre dette hele vinteren? Altså i praksis la det ligge i hvertfall 20 kuldegrader eller mer i 2 måneder i strekk? Bilen varmen jo opp når jeg kjører om morgenen så jeg bør kanskje ha det i en plastpose, når det skal ligge i bilen over tid?

Endret av IceBlitz
Lenke til kommentar

Jeg glemte X100 i hanskerommet på bilen ei helg for noen uker siden, mens det var 10-15 minus ute. Funka helt fint da jeg omsider kom på hvor jeg hadde lagt det. Om du legger det i en plastpose ville jeg i allefall ikke ha vært bekymra. Det kan dog kanskje være lurt å ta ut batteriet og ta det med deg inn.

 

5D IIen jeg hadde før fungerte forøvrig helt fint fra -35 (Mo i Rana) og helt opp til 55 grader (Vientiane).

Lenke til kommentar
Jag har bestandig et kamera i bilen, for tiden et LX3 og det er ingen problemer. Siden bilen varmes opp og nedkjøles gradvis er det ingen fare for kondens etc., eneste er at batteriene fungerer dårligere når det er kalt, men jeg har med reservebatteri så det har aldri vært et reelt problem.

 

Jeg får stadig kondens i bilen min og spesielt på denne tiden av året...

Skulle jeg hatt det i bilen, ville jeg nok brukt en Pelican boks e.l.

Lenke til kommentar

Tenk på alle styreenhetene, sensorene, brytere og diverse som er montert inne i moderne biler. Tåler de det, tåler nok kameraet det.

Angående det å frakte ting inn fra kulda, er det lurt å la produktet tørke en time eller to før man skrur det på. Med mindre man bruker tett pose trikset da.

Lenke til kommentar

Brukte min 7D på Svalbard i flere dager ned i minus 30 grader (effektiv kulde enda lavere om en tar med vinden) uten et eneste problem med noe, min sønn har brukt et 350/400D i flere år der oppe uten problemer , så min erfaring er at dette ikke er noe problem , lot det bare ligge i sekken natta over når vi så kom hjem for ikke å få så brå overgang til stuetempratur .....

Lenke til kommentar

Brukte min 7D på Svalbard i flere dager ned i minus 30 grader (effektiv kulde enda lavere om en tar med vinden) uten et eneste problem med noe, min sønn har brukt et 350/400D i flere år der oppe uten problemer , så min erfaring er at dette ikke er noe problem , lot det bare ligge i sekken natta over når vi så kom hjem for ikke å få så brå overgang til stuetempratur .....

 

Husk at effektiv kulde er et menneskelig problem, noe kameraet ikke bryr seg om i det hele tatt. Det er vind mot hud som skaper effekten.

 

Jeg sier, drit i temperaturen. Ta bilder i stedet. Ser ingen grunn til å gå å engste seg over noe som kan skje. Utstyret tåler mer enn du skulle tro. Innenfor visse grenser da selvfølgelig.

Endret av to88he
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Pakket fotobagen min nå, og kom på disse silikonposene som følger med kameraet, sko og diverse elektroniske produkter. Det er jo lurt å ha en sånn liggende sammen med fotoutstyret for å drive vekk fukt.

 

Silica gel heter det :)

 

Kan være lurt og tørke de etter turene siden de holder på fuktigheten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...