Jump to content

to88he

Medlemmer
 • Content Count

  596
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

160 :)

About to88he

 • Birthday 04/28/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Har byttet ut 17-40n med dette fra Samyang. Strålende fornøyd, til tross for ulempene med manuell blenderring og manuell fokus. Mitt eksemplar er en god del skarpere enn 17-40 @17 på full åpning.
 2. Et av mine 5D2 har snart gått 400 000 eksponeringer. Fungerer fortsatt utmerket, til tross for en utløserknapp som ikke er like god lenger.
 3. Kjært barn har mange navn. "Samyang/Rokinon/Bower 14mm F/2,8" Noen som sitter på erfaringer med dette objektivet? Skal brukes på Canon fullformat til bla.a. stjernehimme, landskap + litt vide konsertbilder. At det er et helmanuelt objektiv bekymrer meg ikke. Lurer først og fremst på hvordan bildekvaliteten oppleves. Hatt en 17-40 tidligere, har savnet litt lysstyrke og skikkelig skarphet på store blendere.
 4. Kretskortene kommer til syne når du vrir på zoomen og ser inn på baksiden på de alle fleste objektiver. Hvis du opplever dette tror jeg ikke det er noe spesielt. Litt skrangling vil du høre på alle objektiver når du rister på de. Har du tatt en titt om bildekvaliteten lider? Prøv på alle blendere - 2,8 - 4 -5,6 -11 osv.....
 5. Jaja, nei, dette er ikke til no ferietur. Tanken var til bruk på portretter, og muligens litt fotball bilder. Må uansett vente på lønninga så får litt tid på meg til å tenke over det Har 2.8 på sigmaen min som jeg er veldig fornøyd med. Bildekvaliteten, og hvor lyssterk den er. Den gamle Canon 75-300mm presterer så dårlig i forhold at den må byttes ut. Ser på statistikk på prisjakt at Canon 70-200/2.8 har vært nede i hele kr 2500,- !!! Sinnsykt tilbud det må ha vært Siden du skal benytte det til den bruken du nevner så er det absolutt innafor. Her er en samling over bruktpriser: http://teambiathlon.no/index.php?module=price&c=2 Har selv IS 2 versjonen, er helt frelst. Har også prøvd 2,8 uten IS og denne er også svært god, men litt eldre på alle måter. Anbefaler deg å følge litt med på bruktmarkedet på foto.no, dukker nok opp der etterhvert.
 6. Hva med å prøve det nye 10-18mm objektivet fra canon. Hørte en som hevdet dette var på høyde med 10-22 fra samme produsent. Dritbillig er det også. http://www.japanphoto.no/canon-ef-s-10-18mm-is-stm#.U9mdfbG0zPw http://youtu.be/w7jlJsENaNM
 7. Til hvilken bruk har du tenkt til å benytte dette objektivet? Snakker vi ferier, snapshots osv....? Husk at alle 2,8 versjonene av 70-200 objektivene til Canon veier over 1,5 kg. Det er ikke objektivet du slenger med deg på ferietur for å si det sånn. Synes du bør ta dette med i betraktningen også.
 8. Er det noen som veit om det er lov til å videreselge bilder av artister/band som man selv har tatt på en konsert. - Jeg var akkreditert fotograf for festivalen - Rettighetene til bruk tilhører både meg som fotograf og selve festivalen Men kan jeg altså selge bilder av disse artistene gjennom mitt enkeltpersonsforetak? (tenkt til plakat/alu trykk osv...) Antallet er uansett veldig begrenset, men tenkte det var greit å forhøre seg litt før man begynte eventuell markedsføring. Fra festivalens side er dette i orden siden det allerede blir gjort på denne måten til aviser osv.. Trenger jeg tillatelse fra artist? Ut i fra mitt eget hode så blir dette overhode ikke annerledes enn om man solgte et bilde til en avis eller et magasin. Som altså er lov. Eller hur?
 9. Jeg har opplevd det motsatte: at UV-filteret reddet mitt DA* 16-50 da det gikk i bakken. Etter å ha lest i denne tråden virker det som det er en gjengs oppfatning at 16-50 er en grei brennvidde når en tar bryllupsbilder. Har også Sigma 30mm f1.4 men det kan bli litt trangt innendørs. Hvordan vet du at UV filteret reddet optikken? At UV filteret ble ødelagt betyr ikke at objektivet uten påmontert UV filter hadde tatt noe som helst skade av det samme fallet. Solblender er vel den beste besyttelsen som det er mulig å få. Samt du ikke skal til sahara eller uvær langs kysten. https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1231256
 10. - Hvorfor bytter du? - Hvilke egenskaper savner du ved 600D? - Hvilken optikk har du fra før? - Hvilken optikk har du evt. tenkt til å anskaffe sammen med 6D?
 11. Hvorfor ikke? Så si absolutt alt jeg eier og har av kamerautstyr er kjøpt brukt. Utenom 17-40, stativ og blits.
 12. Ser ikke helt problemene dine "dan83". Stativet som hverken blir slitt eller ruster/irrer finnes ikke. Det samme gjelder objektiver, kamera osv... Alt blir til syvende og sist utslitt eller ødelagt. Blir litt som å irritere seg over at den 15 år gamle bilen(som en gang i tiden kostet 1/2 mill) har begynt å ruste. INGENTING varer evig.
 13. Ville vel tro at 650D kanskje gir bedre bildekvalitet sammenliknet med 1D3. Ikke langt unna hvertfall. 1D serien er ufattelig store kameraer. For all del til sitt bruk, men til generell knipsing. Aldri verden. Jeg synes til og med at min 5D2 enkelte ganger kan være litt for stor og klumpete, hvertfall under ferier og liknende. Kjøp heller optikk.
×
×
 • Create New...