Jump to content

fcuk_IT

Medlemmer
 • Content Count

  1539
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

529 :)
 1. Verdt å merke seg med Sonos One er muligheten til å tilpasse høyttaleren(e) ned digital romkorrigering. Stor forskjell, og jeg kjenner meg igjen i beskrivelsen av lyden, FØR romkorrigering.
 2. HDR er no fanskap som ikke fort nok kan forsvinne fra film og serier, på samme måte som det var et blaff innen fotografi. Grand Tour med påtvungen HDR via LG-tv ødelegger i stor grad noe som er en ellers bra tv-opplevelse.
 3. Jeg har ikke råd til å kjøpe flere objektiver, men jeg trenger ett til allsidig bruk! Er derfor usikker på om jeg skal velge 14-42 mm eller den på 25 mm. Anyone? Tusen takk for svar til dere andre! Olympus sitt egne 17mm 1.8 er et glimrende all-round objektiv. Tegner helt fantastisk. Jeg likte EPl7 veldig godt, faktisk bedre enn EM10MKII av en eller annen grunn. Men, søkeren var nyttig i blant når det er sagt.
 4. I daglig bruk, når du skal holde kameraet og betjene med en hånd eks. så er LX100, 100ggr. bedre enn RX100(I/II/III/IV/V). Det var et lett valg for min del som reisekamera når jeg også så på prisen. Holder ganske lenge på en lading også. Digger også muligheten til å legge inn fokallenge steg (24,28,35,50,70 og 75mm) på objektivringen.
 5. Har ikke EOS M5 og M6 samme AF egenskaper som 80D?
 6. Den allmennkunnskapen må ha gått meg hus forbi. Jeg har alltid syntes at diesel-eksos stinker verre enn bensin-eksos. Hvorfor mener du det skal være allmennkunnskap at bensin-eksos skal være verre enn diesel-eksos? Mener du det er bedre at diesel-motorer overtar markedet for bensinmotorer? (i hht uttalelsen din om forbud). Nei, merk at dette problemet kun gjelder for nyeste "generasjon" bensinmotorer, de med den såkalte direkteinnsprøytingsteknologien. Vanlige biler i salg fra før ~2015 har som regel ingen av problemene. Problemet er altså helt nytt, og skapt av at bilindustrien tilpasser seg regelverk der andre skadelige stoffer enn CO2 ikke blir straffet. Eldre bensinmotorer > diesel > GDI motorer i når det gjelder helseskadelige utslipp. Jeg står forøvrig ved uttalelsen om at motorer med opp til 1000 ganger mer helseskadelige utslipp enn tradisjonelle bensinmotorer bør forbys. Tja, tilbake i 2006 kjøpte jeg en Golf GT TSI. Den hadde allerede da direkteinnsprøytning, og partikkelutslippet av helt udiskutabelt da jeg ganske raskt kunne observere avlegging av sot på støtfangeren bak. Denne bilen ble etterhvert erstattet av en Fiat 500 i 2008, dette var en dieselbil med partikkelfilter. Når jeg hadde kjørt med denne 68000km og det var på tide og selge, så strøk jeg for morro skyld fingren langs innsiden av eksosutløpet. Helt ren på fingeren gitt! Volkswagen ruller i disse dager ut partikkelfilter på enkelte av sine TSI-motorer, og med tid og stunder kommer de til a ha dette på alle sine direkteinnsprøytede motorer.
 7. A7II er forbedret på så mange områder ifht. A7 at bildestabiliseringen ikke burde være den utslagsgivende faktor. - Forsterket fatning, og i det hele tatt bedre bygd med sterkere materialer - Mye bedre grep - Mindre utsatt for reflekssjon fra sensor (skal ikke påstå at fenomenet er helt eliminert) - Mye mye raskere fokus med Metabones-adapter Jeg hadde heller kjøpt et pent brukt A7II framfor et nytt A7, for å si det sånn. P.S. Bruker A7II med MBIV og Sigma Art objektiver, tungt, men fytti grisen så bra det er! Har også brukt litt Voigtlander (40mm f/1.4 Classic og 35mm f/1.2) Hvis du vil gå for manuelle objektiver, så kan jeg anbefale den veien, du får bilder med karakter i bøttesvis med disse, men med masse "tekniske feil" som kan få internetteksperter til å få i fistel
 8. Jeg forstår ikke problemet. En Mac er også en Windows-pc, om man installerer Windows. En Mac har ingen problemer med å kjøre andre operativsystemer enn OSX. Det er bare å installer Windows, f.eks. i Apples BootCamp. Med BootCamp blir harddisken partisjonert for henholdsvis OSX og Windows (eller et annet valgt OS). Ved å velge startdisk (partisjon) får man en pc som enten fungerer som en ren OSX-maskin eller som en ren Windows-maskin. http://www.macworld.com/article/1164817/virtualization/the-best-way-to-run-windows-on-your-mac.html https://support.apple.com/en-us/HT204990 https://support.apple.com/en-us/HT202676 Fra artikkelen: «Skal en lojalt bli i Apple-verdenen, med de kompromisser dette kan føre med seg, eller utnytte situasjonen ved å lodde stemningen for en Windows-basert bærbar?» - Selvsagt skal man ikke være lojal mot et system eller konsern (med mindre de betaler lønnen din). Man tar i bruk de verktøy man trenger. Og siden en Mac kan kjøre alle operativsystemer, så kan den også kjøre omtrent alt som finnes av programvare på markedet. - Så hvem er det egentlig som kompromisser? ... fixet lenke.. Ikke alle it-avdelinger er villige til å stille til rådighet en mac med windows 10 pro, noe jeg ikke har problemer med å forstå.
 9. Som arbeidsverktøy skal det mye til for å komme unna at MBP simpelthen er best på følgende områder (uansett hva vi sammenligner med, faktisk): a) Skjerm, bedre høyde/bredde format, og bedre bildekvalitet b) Mekanisk og elektromekanisk Støy c) Tastatur d) Touchpad e) Byggekvaltiet/stabilitet På andre ikke relevante områder er den også med god margin best: a) Lydkvalitet, helt suveren til VOIP-samtaler over høyttaler, svært god til musikk også når man er lei headsetet b) Strømplugg (gjelder ikke lengre 2016-modellene etter min mening) En hardwaremessig no-brainer. Siden jeg har krav på meg å ha Windows-maskin på jobb må jeg ennå slite med Samsung Ativbook 9 (NP940) fordi jeg rett og ikke finner en god erstatning (denne har lavfrekvent viftestøy som MBP, har rimelig godt tastatur, akseptabel touchpad og har relativt god QHD-skjerm).
 10. Jeg er veldig glad i M-systemet, ikke minst grunnet to svært gode objektiver som får disse til å skinne. Det er selvsagt 22mm f2 og 11-22mm jeg snakker om. To helt fabelaktige, og prisgunstige objektiver, sleng på Sigma 30mm med EF-adapter så har man et system hvor bildekvalitet i alle fall ikke er noe problem. Tele er ikke noe for meg, men det er ingen mangel på gode EF teleobjektiver som er relativt kompakte. Oly prøvde jeg meg på i sommer, pene kameraer, men ikke all verdens imponerende bildekvalitet - dog i godt lys var komboen EM 10mkii og 17mm F/1.8 helt nydelig, 45mm f/1.8 skuffet med dårlig fargegjengivelse og dårlig kontrast. Selv 25mm 0.95 Nokton ga ikke nok lys til å få skikkelig gode innendørsbilder på dagtid. M3 med Sigma 30mm f/1.4 leverte bedre på dette området. Det som er dårlig med M-systemet er treg AF, håper virkelig M5 retter opp dette. Her er både EM10mkii og E-PL7 veldig gode.
 11. Sony A6000 m/16-50mm for 5690,- hos komplett ... timessalg, tilbudet varer til kl 21. En tusenlapp lavere enn normalen hos andre aktører. Sølv er dessuten finest.
 12. Stemmer, brukte de på mFT-husene, og bruker de på A7II nå med godt resultat. De er laget av et materiale som ikke avgir "lo" som endel andre swabs gjør. Væsken som følger med tar litt tid å tørke, men det er ikke verre enn å vente noen sekunder ekstra før neste forsøk om nødvendig.
 13. Sjokkerende hopp? Hva slags kamera og objektiv kom du fra? Synes ikke forskjellen var så stor når jeg selv gikk fra MFT til A7II. OMD EM10MKII og E-PL7 For all del, gode kameraer som jeg fikk mye bra ut av. Men det var ikke like mye å gå på i etterbehandling, og støy var det allerede på laveste ISO. Fargene kollapser så snart lyset blir litt dårlig, eller man går over ISO400. Objektivene jeg brukte: 17mm f/1.8 (Favoritten, rask fokus, skarpt, god farge og kontrast) 25mm f/0.95 Nokton (Objektivet som fikk meg til å bytte til A7II) 45mm f/1.8 (Klart dårligst på kontrast og fargegjengivelse) 60mm f/2.8 Macro (Skarpt, men urent glass gir dårlig macro-bokeh)
 14. Det ble A7II med Voigtlander 40mm Nokton Classic på VM-E (Close Focus Adapter) i stedet. Godt å komme tilbake til FF, fra mFT ble det nå et neste sjokkerende hopp i bildekvalitet, særlig etter etterbehandling.
×
×
 • Create New...