Gå til innhold

Mote- og velværecafé.


Anbefalte innlegg

Hva trenger jeg til en skopuss?`Hvilke produkter anbefales og hvor får jeg tak i de? Har innsett at jeg ikke bare er eier av converse lenger og at det dermed blir nødvendig å pusse skoene..

 

Det går an å lete litt selv. Skotråden er full av diskusjon rundt akkurat det du spør om. Hadde du f.eks. gått TO sider tilbake hadde du funnet disse innleggene:

 

 

Jeg har fått med meg at Saphir er gode produkter når det kommer til skopleie og Renovateur virker det som en del her inne har bestilt. Hvilke andre produkter ville dere bestilt i samme omgang?

 

Bestiller fra afinepairofshoes.

 

Trenger jeg for eksempel en pusseklut eller "applicator brush"?

 

 

Kjøp Renovateur til daglig vedlikehold, Wax Polish til polering av tåboks og hæl og Cream Polish til polering av resten av skoen. Renovateur kan du bruke ganske ofte, og de to andre bruker du når du polerer en gang i blant.

 

Pusseklut trenger du ikke, det holder med en gammel t-trøye eller lignende. Du trenger en børste, men det er ikke nødvendig å kjøpe fra Saphir. Så lenge den har hestehår går det greit. Aplicator brush trenger du ikke, det kan du bruke kluten til.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fant min fars gamle oilskinn når jeg lette etter noen joggesko. Jakken passet min kropp, men den ser ikke ut. Dermed skal jeg levere den til et renseri, og se om jeg klarer å resteurere den. :D

 

 

 

NEIENEINEI!!!! Du må aldri levere en oilskinjakke til et renseri :p Helt seriøst, ikke gjør det, det vil ikke hjelpe i det hele tatt. Den eneste måten man kan vaske en oilskinjakke er med kaldt vann og f.eks. svamp, og det er ikke en tjeneste et renseri tilbyr. Man må ALDRI bruke varme når man vasker en oilskinjakke, for det gjør at voksen går ut av tøyet. Hvis det først skjer er det så og si umulig å fikse det igjen. Faktisk er det så vanskelig at Barbours egen recrafting-avdeling nekter å ta inn jakker hvor voksen er fjernet.

 

Det du gjør er å først vaske den. Quoter fra en random side for instruksjoner:

 

"The oil-based proofing of Oilskin Driza-Bone coats is very durable in the wet, so cleaning your Oilskin coat is quite simple to do. However, cold water should be used at all times, so as to minimise the amount of proofing that is removed during cleaning. Even if you intend on re-proofing your Oilskin coat, only wash it with pure soap in lukewarm water.

 

Remove dry soil, sand, grit etc. with a soft clothes brush and sponge with cold water. To remove heavier soiling, hang up your coat and hose or rinse in cold water. Once cleaned, place your coat on a hanger to dry naturally away from heat. When completely dry, store in a cool dry place.

 

DO NOT use soap unless you plan to re-proof your coat.

DO NOT use detergent, bleach or any other cleaning agent.

DO NOT wring, spin, or tumble dry.

DO NOT iron.

DO NOT dry clean.

DO NOT expose to high temperature heat sources or any form of ignition!"

 

Så følger du dette og/eller

for å vokse den. Voks kan du kjøpe på Follestad f.eks.

 

Du kan selvfølgelig også levere den inn til noen som tilbyr en rewaxing-tjeneste, f.eks. noe sånt som dette. Det du ikke må gjøre er som sagt å levere den inn til rens, lol.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fant min fars gamle oilskinn når jeg lette etter noen joggesko. Jakken passet min kropp, men den ser ikke ut. Dermed skal jeg levere den til et renseri, og se om jeg klarer å resteurere den. :D

Fant en gammel oilskin jakke i skapet selv for en tid tilbake. Leverte den til Skabo (paleet) som sendte den videre til Barbour i England for restaurering. Kom tilbake vokset, reparert og god som ny. Betalte ikke mer enn rundt 700 kroner, så kan absolutt anbefale den metoden :) Men hvis den kun er skitten så er det kanskje litt unødvendig.

Lenke til kommentar

Jeg er misunnelige på folk som har fedre som bruker samme størrelse som dem :( Pappa er 2.02 høy, så alt han har er alt for stort for meg. Hvis ikke hadde jeg bl.a. hatt nok oilskinjakker for 4-5 liv :p

 

Btw, er det vanlig å bli fettete på fingrene når man tar i oilskin/voksede jakker? :p

 

Ja, når den er ny og etter at man har vokset den er den litt fettete til du får brukt den litt.

Lenke til kommentar

Jepp. Jeg merket at jeg plutselig endte opp med fettete hender etter å ha brukt den de første gangene, men det har gitt seg nå. Har ikke akkurat loggført når det sluttet, men tenker at det ga seg etter at jeg hadde brukt den 5-10 ganger.

De mindre utsatte stedene som under kragen er fortsatt fettete, men de som har blitt utsatt for vær og vind gir meg ikke fettete hender lengre.

 

Edit:

Tenkte jeg skulle bestille noen hansker fra Chester Jefferies. Sender inn omriss av hånden og målene for å få noen ordentlig gode hansker, men er det noen som vet hvor lang tid de vanligvis bruker på å få lagd hanskene?

Endret av Henrik C
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+987123897

Er det noen som har tips til en god paraply? Jeg er lei av at femtikronersparaplyene blir ødelagte etter en dag...

Jeg har sett på Davek Solo og diverse fra talarico og brigg. De to er egentlig litt for dyre for det jeg tenkte meg, men det kan hende det finnes noen gode tilbud på de. Er det noen her som har et godt alternativ til Davek Solo? Jeg tror de er virkelig slitesterke, men designet er litt kjedelig. Bør helst ikke være lenger enn 50cm.

Lenke til kommentar

Stilig paraply.

 

Om du ikke er opptatt av utseendet, er europri sine småparaplyer overraskende solide til å koste 59kr. Har bare erfaring med en kvalitetsparaply så langt, den holdt ca. dobbelt så lenge til syv gangr prisen, og var dermed definitivt ikke verdt pengene likevel.

 

Tror rett og slett ikke det er mulig å lage en paraply som tåler bergensvær uten at den blir alt for diger, tung og dyr til at det er noen vits.

 

Skandiabanken-praplyer er overraskende solide, de har fjører i stedet for de tynne underspilene, men da er det snakk om store paraplyer, og ikke vet jeg hvilken reklameeffektsjappe de har dem fra heller.

Lenke til kommentar

Husker ikke produktnavnet eller produsenten, men det er noen paraplyer som har "ventilasjon" for vinden, slik at den sklir ut. De ser ikke så altfor ille ut heller, men husker ikke prisen.

 

Gir deg lite å gå på her, men dersom det er vinden som ødelegger de ved å vrenge de kan du ta en titt. Ellers har vel Die, Workwear! dekket paraplyer ganske grundig tidligere med mange gode tips.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+987123897

Takk for svar. Leste gjennom artikkelen på Die, Workwear! som Henrik C anbefalte. Brigg blir nok for dyrt. Jeg aner ikke hvorfor jeg ødelegger de, men jeg er nok ikke den snilleste i verden med paraplyer, så det hadde vært greit å finne en som tåler litt bank.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...