Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Flytte toalett inn på veldig lite bad


Anbefalte innlegg

Jeg har ett veldig lite bad, det er på ca 2kvm, og uten særlig mulighet til å bygge ut uten at det tar annen "verdifull" plass.

Jeg har en enda mindre do, som gjør at kjøkkenet får en upraktisk delvis L-form, en løsning på dette har jeg tenkt er å flytte doen inn på badet, samt renovere badet i samme slengen.

Jeg har tenkt til å ha dusjhjørne, men er usikker på hvor mye plass dette tar med dørene oppe.

Altså, hvor mye går de ut når man går inn og ut av dusjen?

Skal ha buet 70x90 dusjhjørne, med do på høyre siden(den lengste døren går mot der), og vask på venstre side.

Noen som ser noe problem med det?

post-27317-0-28480100-1348774418_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har absolutt tenkt tanken, bakdelen er at badet blir "mindre" når dusjen ikke er i bruk, samt plassen til toalettet blir relativt begrenset.

Er ingenting i veien for rette dører heller, men tror det blir enda værre igjen.

At ting funker til daglig er jo så klart viktigere enn at det ser pent ut, men kunne tenkt meg begge deler :p

Lenke til kommentar

Ved bruk av er slikt dusjhjørne så er det viktig at du har 2 sluk, et i dusjsonen og et utenfor hvis du har en lav terskel til badet.

 

Ang dusjløsning, INR har endel bra løsninger men spørs hvor mye penger du vil bruke på dusj.

Her ville antakeligvis 1 fastfelt, skrå inngang med 1 dør og 1 fastfelt vært det beste men denne løsningen koster mye mer en standard 90x70.

Ellers har Hueppe noen fine foldedører men igjen, koster fort 7 lapper for 1 dør.

Lenke til kommentar

Ved bruk av er slikt dusjhjørne så er det viktig at du har 2 sluk, et i dusjsonen og et utenfor hvis du har en lav terskel til badet.

Regelen sier vel bare at det skal være minst 2 (eller er det 2,5?)cm fra sluk til topp dørterskel... så om det ikke er golvlist rundt dusjen er det ikke nødvendig med en sluk nr 2. Men det må være godt fall på gulvet mot sluken. Noe som også er verd å tenke på er at med denne løsningen er det ekstremt vanskelig å få det helt tett ned mot gulvet, så man må gjerne tørke opp litt vannsøl etter man har dusjet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du har sikkert tenkt på det, men husk også på at du kan åpne dørene innover for å komme inn og ut av dusjen.

Det er derfor i utganspunktet ikkje eit stort problem at toalettet og vasken står i vegen for at dørene skal kunne slåast heilt ut.

Det einaste som kan by på problemer er dersom dusjen også skal kunne brukast av overvektige personer. Du bør derfor gjere noken vurderinger på om dette blir eit problem.

 

Det enklaste er å ta ein tur til ein butikk som har slike dører oppstilt slik at du kan prøve å gå ut og inn av dusjen medan du slår dørene inn. Du vil då for sjå kor stor margin du har å gå på.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har tenkt tanken, men har lite lyst til å "snike" meg inn på badet.

Er ikke overvektig, så jeg skal klare å komme meg ganske greit inn, men mtp. salg av leiligheten er det ikke akkurat så alt for populært. Har planer om å pusse opp alt og selge det for en god del mer enn jeg har brukt på det :)

Noe som tilsynelatende skal gå veldig bra, selv etter jeg har pusset opp både bad og kjøkken skal jeg totalt sett fortsatt være langt under takst på boligen :p

Lenke til kommentar

Forutsatt at tegninga er nøyaktig: skriv den ut på papir, klipp ut "dørene" og prøv ut hvor mye de kan åpnes før de tar borti vask/klosett. (avanserte CAD-programmer kan også gjøre slike simuleringer på skjermen...) Å åpne den ene døra innover, og den andre utover, som The Avatar har nevnt, er en grei løsning. En jeg kjenner har et lignende bad, med samme type dører, og vaskemaskin der du har håndvask, som i praksis betyr at den døren ikke kan åpnes noe særlig utover, men for normalt bygde personer er det ikke noe problem; man åpner den døra innover og den andre utover.

 

Flytter du håndvasken til omtrent midt på langveggen blir plassen rundt dusjdørene bedre, men det har kanskje noen ulemper også...

Lenke til kommentar

Målene er ganske nøyaktige ja, men har jo ikke faktiske mål av verken toalettet eller vasken, heller ikke av dusjen, så disse er generiske.

 

Vasken midt på langveggen må jeg se litt på.

 

Tror forresten jeg skal bytte om på do og vask, da det er det er ett vindu rett over der vasken er nå, og det er litt upraktisk mtp. skap over vasken.

Lenke til kommentar

Løsningen blir nok at jeg utvider badet med ca 1 kvm mot høyresiden av tegningen, da blir alt så mye lettere, og prisen var vist ikke så avskrekkende mtp. at jeg kan sette opp veggen selv.

 

Så, problem nr 2, taket.

Skal ha spottere, men hva burde man ha i taket, noe plater av noe slag?

Samt noen som har forslag til fine, avlange, lyse fliser?

Litt kjedelig med standard hvite, men de må være avlange, for at rommet skal virke størst mulig :)

 

 

Og noen som har noen invendinger mot denne: http://www.jula.no/termostatbatteri-square-431190 ?

Vil ha den rett på toppen for da kan jeg ha såpe på den uten problemer :)

Endret av aklla waits for alice
Lenke til kommentar

Er helt vanlig å ha malt gips i takene på nye bad..

 

Angående krana funker den fint helt til det blir noe galt med den (som det er med de fleste ting :wee: ), men som rørlegger har jeg litt dårlige erfaringer med sånne kraner. De slites veldig fort og det er umulig å få reservedeler.. Hadde en jobb på en hytte for noen år siden der eieren hadde kjøpt alt av armaturer og vv bereder på jula.. Året etter var jeg tilbake å bytta alle kranene om til oras og berederen til oso..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hmm, tips... Vet ikke helt, finnes utrolig mye. Oras og fm mattsson har mye greit, men om du vil ha noe litt finere er kanskje damixa, hansgrohe tingen eller signero. Men da er jo prisen litt høyere også..

 

Her er noe fra damixa: http://www.korsbakke...2007&gidlevel=3

http://www.korsbakke...2004&gidlevel=3

Utvalg fra bademiljø: http://www.bademiljo...Servantbatteri/

http://www.bademiljo...tt/Dusjbatteri/

 

Om du ville ha en som er firkantet i formen er kanskje denne noe..?

http://www.bademiljo...nero-Manhattan/

 

Og denne til servanten:

http://www.bademiljo.no/produktkatalog/BlandebatterierDusjsett/Servantbatteri/Damixa-Willow/

ellers er standar krana til oras blitt ganske kul etter de lagdde "hull" i hendelen: http://www.bademiljo...ri/Oras-Safira/

 

Finnes så utolig mye så du må nesten bare leite å se hva du liker.. Personlig hadde jeg gått for ett kjent merke på dusjhjørnet også, men jeg er jo litt kresen siden jeg jobber med dette.. Er ikke så mye som kan gå i stykker på ett dusjhjørne kontra ei kran.. Men ting som er billiger pleier ofte å være mer tidkrevende å montere og om det er rørleggeren som skal gjøre det kommer han sikkert til å "sutre" litt om det ikke er ett kjent merke på dusjen også;p

Endret av stwa
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tenker det blir http://www.bademiljo.../Damixa-Willow/ og http://www.bademiljo...nero-Manhattan/

 

Eneste grunnen til at jeg vil ha firkantet/flat topp er for å slippe å ha ett eget sted til såpe, da kan de bare stå på blandebatteriet :)

 

Og, jeg vil nesten påstå at standard-kranen til Oras ikke er så alt for kul, bedre enn den forrige, men langt ifra noe jeg ville lagt penger i :)

 

Men, dette dusjhjørnet frister, speil på en side vil jo gjøre at rommet virker større også,

Noe høy pris men er vel verdt det tror jeg...

 

Er ikke lett med sånt alene :(

Endret av aklla waits for alice
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...