Gå til innhold

16-35 f4 vs 14-24 2.8


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Ja jeg vet mange har diskutert dette temaet.

 

Jeg har lest uttalige reviews,scores and you name it. Har lest alt som er, men jeg er litt usikker på hva jeg skal gå for.

 

En løsning er att jeg beholder min tokina 11-16 og bare bruker den på 16mm for stjernene og sparer alle de pengene jeg hadde eller bruket på 14-24 for de 2mm...

 

En annen ting er at jeg liker og har alltid likt landskaps fotografering. Så 16-35 føles som et naturlig valg. Jeg trenger ikke 2.8 hele tiden, bare bår jeg skal ta stjernebilder. Tror vbell dx tokinaen holder til det eller ? Er noen distortion på fast, men er vell ikkeno man kan korigere eller simpelt gå til 17mm.

 

Noen tips hadde vært flott.

 

Har fått tips fra folk fra forumet att 14-24 er helt insides bra, men jeg tjener jo ikke penger på dette så jeg ser ike att den listen skal "justify" et kjøp. Ja seff jeg har lyst, men blir jo brød og smør par måneder...

 

Jann

Endret av Jann.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg fant ut at jeg rett og slett ikke så noen vits i å betale såpass mye ekstra for 14-24, så jeg skaffet meg en 16-35 istedenfor. Den er jo tross alt vesentlig lettere, tar filtre og har VR. Jeg har tatt skarpe bilder på rundt 1 sek lukkertid på 16mm med VR på. Det kan faktisk være veldig morsomt å ha muligheten til å fange bevegelse og slikt med lang lukkertid, særlig når du kan gjøre det håndholdt. Den ekstra rekkevidden den har mot teleenden er også veldig kjekk synes jeg. 35mm er og blir favorittbrennvidden, så dette objektivet er ofte med på tur.

Lenke til kommentar

Var også ganske fastlåst mellom 14-24 og 16-35, Jeg endte opp med å kjøpe 16-35 og brukte mellomlegget på en Samyang 24mm f/1.4 til stjernefotografering.

 

Takk for svar alle. Ja har tenkt det samme for æ være ærlig. Det att 14-24 ikke kan ta filtre er jo et big minus. Dog kan kjøpe lee filter, men er jo en hinsides pris.

 

Samyangen fast er kanskje ikke så dumt nei, har et tokina 11-16 for dx(fra mitt forrige dslr), men kan bare brukes på 16 og det tilsvarer vell 24mm ff.

 

Men hva med 14mm til samyang? Samyang AE 14mm 2.8 Nikon.

 

Billigere og videre, ser den er for dx og fx.

Endret av Jann.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...