Gå til innhold

De fem beste rollespillene akkurat nå (PC, PS3, X360)


Anbefalte innlegg

Diablo 3 er IKKE et rollespill, du tar ingen valg og det eneste rpg aktige er level or items.. ellers har det ikkeno på denne lista å gjøre. og skyrim kan vel diskuteres hvorvidt er et rollespill da du faktisk ikke har reele valg(nei å velge om empire eller stormcloaks vinner er ikke et stort valg).

 

syns skyrim er ekstremt bra men du gjør bare masse oppdrag som alltid ender på samme måte(selv med questen der du skal drepe en varulv får du samme slutt om du ikke dreper varulven....)

 

ellers er jeg enig. men hvis et spill så gammelt som the witcher 2 er her burde hvertfall New vegas ta en av plassene, første rollespillet på ca 5 år hvor du faktisk har en enorm effekt på verden rundt deg og tar vanskelige og reele valg(snakker da om AAA spill, ikke indiespill :p) gamer.no har litt rare valg til tider :p

 

on a different note: eneste firmaet som kan redde rollespillene er vel Obsidian, de har mye bugs og upolert gameplay men de klarer å lage gode historier og verdener som trekker deg inn og føler du er med(istedenfor Biowares mass effect som er mer som en film du tar valg i :p gode spill men ikke veldig rpg i grunnen...). og ikke nevn JRPG.. klarer ikke spill med 13 år gamle halvnakne jenter.. det bryter immersion :p

Endret av cannibalguppy
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når jeg leser artikkelen så slår det meg at initiativet er flott, dog gjennomførelsen er heller dårlig..

 

Hva skjedde med spill som Fallout 3 New Vegas, Divinity 2: The Dragon Knight Saga og Two worlds II?

 

Det at diablo 3 står lista som ett rpg spill er en direkte hån mot sjangeren, ME3 og Skyrim er begge action rpg og ME3 er vel det tynneste action RPG jeg har spilt når det kommer til rpg biten så kaller det ikke ett rpg spill annet enn på boksen. Skyrim er ett spill ikke akkurat fylt med rpg elementer, dog det har mye mer enn ME3. Skyrim har etter min mening flere valg som er reelle, blant annet i main questet må man velge side mellom Blades eller greybeards, valget man tar har en reell effekt. Dark brotherhood gir deg ett valg om å bygge opp organisasjonen eller ei. Dette er ikke valg som forandrer spillet på en massiv måte, men det vil kunne gi deg som spiller muligheter til å spille personen din forskjellig.

Lenke til kommentar
Uansett amatørmessig å ikke presse inn Project Eternity i spill dere gleder dere til. Og hvor blir det av artikkelen? 2-3 dager etter annonsering og ingen nyhet om spillet. Bra jobbet!

Project Eternity ble annonsert fredag kveld norsk tid, og vi hadde ingen på vakt denne helgen. Vi kommer med sak om få strakser.

 

 

Lenke til kommentar

Meh - MassEffect - Witcher 2 er Konsoll herpes, forståelig på MassEffect men grunnen til at Witcher 2 hadde det ser jeg nå trolig er for at det skulle være lett å få det over på X-box. Grimrock som er et simpelt oldschool RPG ga meg mer en overnevnet - videre blir trolig dette -http://www.kickstarter.com/projects/obsidian/project-eternity evnt nyskapningen av X-com (ikke direkte RPG men noen elementer er det) mer lovende et titlene som nevnes.

 

Vi trenger å få Gameplay tilbake, vet det er en voksende skare nå som begynner å bli lei av at spill er mer Hollywood b-film en faktisk spill glede.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

IGN har akkurat kåret de 100 beste rollespillene:

 

100 - Ys Book I & II

99 - Lunar: Eternal Blue

98 - Shadow Hearts: Covenant

97 - Final Fantasy VIII

96 - Phantasy Star

95 - The Legend of Dragoon

94 - Vagrant Story

93 - Tales of Phatansia

92 - Diablo III

91 - Fable II

90 - Shin Megami Tensei: Persona 4

89 - Fallout: New Vegas

88 - Final Fantasy IX

87 - Lufia II: Rise of the Sinistrals

86 - Shadowrun

85 - Breath of Fire III

84 - Kingdom Hearts

83 - Fire Emblem

82 - Might and Magic VI: The Mandate of Heaven

81 - Dragon Warrior VII

80 - Dungeon Master

79 - Icewind Dale 2

78 - The Witcher 2

77 - Tales of Symphonia

76 - Illusion of Gaia

75 - Front Mission 3

74 - Wizardry 8

73 - Final Fantasy

72 - Grandia 2

71 - The Bard's Tale

70 - Demon's Souls

69 - Shin Megami Tensei: Persona 3

68 - Kingdom Hearts 2

67 - Final Fantasy Tactics Advance

66 - Mario & Luigi: Partners in Time

65 - Paper Mario: The Thousand Year Door

64 - Final Fantasy X

63 - Skies of Arcadia

62 - The World Ends With You

61 - Chrono Cross

60 - EVE Online

59 - Phantasy Star IV

58 - Freedom Force

57 - Mass Effect 2

56 - Tactics Ogre: Let Us Cling Together

55 - Monster Hunter Tri

54 - Neverwinter Nights 2

53 - Ultima VII

52 - Odin Sphere

51 - Wild Arms

50 - Golden Sun

49 - Dragon Quest V

48 - Tales of Destiny

47 - Xenogears

46 - Pool of Radiance

45 - Disgaea

44 - Suikoden II

43 - Valkyria Chronicles

42 - Lunar: Silver Star Story

41 - Xenoblade Chronicles

40 - Ogre Battle: The March of the Black Queen

39 - Ultima Underworld: The Stygian Abyss

38 - Phantasy Star II

37 - Guild Wars

36 - Shining Force II

35 - Pokemon Black/White

34 - Fallout

33 - Ultima Online

32 - The Elder Scrolls: Morrowind

31 - Neverwinter Nights

30 - Jade Empire

29 - Dragon Warrior

28 - Fallout 2

27 - Dragon Quest VIII

26 - Ultima IV

25 - Deus Ex

24 - Baldur's Gate

23 - Phantasy Star Online

22 - Elder Scrolls IV: Oblivion

21 - Super Mario RPG

20 - Everquest

19 - System Shock 2

18 - Dark Souls

17 - Earthbound

16 - Diablo

15 - Secret of Mana

14 - Final Fantasy Tactics

13 - Planescape Torment

12 - Star Wars: Knights of the Old Republic

11 - Final Fantasy VII

10 - Fallout 3

9 - Mass Effect 1

8 - World of Warcraft

7 - The Elder Scrolls V: Skyrim

6 - Diablo 2

5 - Final Fantasy IV

4 - Pokemon Red/Blue

3 - Baldur's Gate 2

2 - Chrono Trigger

1 - Final Fantasy VI

Lenke til kommentar

Det har vært mye diskusjon rundt de ulike titlene som nevnes i denne artikkelen. Derfor tenkte jeg at jeg skulle klargjøre litt av bakgrunnen for disse valgene.

 

Først og fremst er utvalget ment å vise frem gode spill som er aktuelle akkurat nå. Dette har jeg definert som spill som har kommet ut det siste året. Derfor finner du ikke fantastiske Fallout: New Vegas på lista. Ei heller Mass Effect 1 og 2, Diablo 2 ETC. The Witcher 2 er tatt med på grunn av den svært gode Enhanced Edition som kom ut for noen måneder siden.

 

Når det gjelder definisjonen av rollespillsjangeren så liker jeg svært godt at vi har fått en diskusjon om dette. Jeg opererer med en bred definisjon av sjangeren, og jeg skulle gjerne likt å høre litt flere argumenter for hvorfor enkelte mener at Mass Effect 3, Skyrim, og Diablo 3 ikke er rollespill. Jeg er helt åpen for at man kan diskutere hvorvidt de er gode rollespill, men jeg mener at disse spillene passer godt inn i min forståelse av hva rollespillsjangeren er. Rollespillsjangeren er i utvikling og jeg mener at definisjonen av hva et rollespill er har endret seg siden Baldur's Gate og Planescape: Torment kom ut for snart 15 år siden.

 

Jeg har forøvrig skrevet en bloggpost om sjangerutviklingen og inviterer gjerne til diskusjon rundt dette.

 

Når det gjelder kvaliteten på de nevnte spillene har jeg tatt utgangspunkt i anmeldelsene vi i Gamer.no har gjort. Alle spillene som nevnes i denne sjangeren har fått svært gode anmeldelser av oss (10/10 eller 9/10). Dette er riktignok subjektive meninger som er åpne for diskusjon, men jeg følte det ville være unaturlig å ta med spill med lavere karakterer på bekostning av de som ble vurdert som de beste.

 

Jeg ser at en del påpeker at spillvalgene var "selvfølgelige" og at man etterlyser flere "hidden gems". Her må jeg absolutt si meg enig. Det er AAA-titlene som dominerer listen, og jeg synes absolutt man kan diskutere hvorfor det er slik at aaa-titlene får høye karakterer.

 

Til slutt vil jeg legge til at utvalgene er gjort subjektivt av meg på bakgrunn av mine erfaringer med spillene. Noen liker ikke enkelte av spillene, det er helt greit. Jeg liker Mass Effect 3. Jeg synes The Witcher 2 er fantastisk. Jeg mener absolutt at disse spillene er verdt å prøve for folk som ikke har vært innom dem. Jeg er også glad for at det kommer mange gode tips til andre alternativer i diskusjonsfeltet da det finnes mange her som har en annen erfaring enn meg fra spillene.

Lenke til kommentar

Det at definisjonen på hva som er ett rollespill er en rimelig bred og vitstrekkende definisjon er det liten tvil om.

 

Diablo 3 anser jeg ikke som ett rollepill fordi du spiller en person i en fastsatt verden hvor alt du gjør er å hogge ned fiender i en uendelig strøm av dem. dine handlinger påvirker ikke verden da alt er scriptet og alt du gjør er fastsatt av spillet. Ja du spiller en rolle, man har alternativer for å bygge personen sin men her stopper også alt som har med rpg spill for min del. Diablo 3 er ett hack'n'slash spill hvor personen du styrer har ett mål, drepe flest mulig fiender. Det finns ingen enkel måte å rollespille personen på utenfor de rammene som er satt, du er 100% låst til historien og har ingen valg du tar selv på hvordan historien skal utvikles.

 

ME3 for min del var en skuffelse hovedsaklig fordi alle de valgene jeg hadde tatt tidligere ble pissa på av spillet. Spillet er en bra tredjeperson shooter ala Gears of war, men dessverre så faller spillet igjennom på rpg biten hvor det føltes som at man stuper uti ett vann bare for å oppdage at det er like grunt som en sølepytt. Som ett dekningbasert skytespill funka det veldig bra, dog det å se fiender spawne i løse luften gjorde at spillet mistet mye i løpet av kort tid. ME3 fullførte jeg aldri rett og slett på grunn av ovennevnte ting. Det å se de valgene jeg hadde gjort meg igjennom de andre spillene var redusert til noe som såvidt ble kommentert i dialoger fordi de måtte var ett slag i trynet. Alt jeg hadde bygd opp i ME2 og jobbet for var plutselig bagateller og småting.

 

Ser man på definisjonen av RPG så kan man si at både Diablo 3 og ME3 er rpg. De er ikke spesielt gode rpg spill, men som rene action spill er de langtifra dårlige. Diablo 3 var og en skuffelse, etter å ha begynt på tredje runden for å nå maks level ble spillet dørgende kjedelig. slåss seg igjennom samme monstre med nye egenskaper ble rett og slett lite givende. Noe som gjorde at barbaren min stoppa på level 52/53 og der er han den dag idag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

den ign lista er bullshit... fy faen New vegas er utrolig mye bedre enn Fallout 3.. på alle måter.. og FF er skikkelig ræv, fra start til finish i forhold til fallout serien og baldours gate.. holy shit ass...

 

Er ikke Zelda også ett rollespill? Ocarina of time ikke her?

 

sant. det er et skikelig rollespill også det.. nei alt skal være ACTION CINEMATIC CALL OF DUTY nå.. blir bra med wasteland 2!

 

edit: og selvfølgelig Obisdian entertainments sitt nye spill :D

Endret av cannibalguppy
  • Liker 1
Lenke til kommentar

den ign lista er bullshit... fy faen New vegas er utrolig mye bedre enn Fallout 3.. på alle måter.. og FF er skikkelig ræv, fra start til finish i forhold til fallout serien og baldours gate.. holy shit ass...

 

Final Fantasy VI er langt fra "ræv". Det er en av Super Nintendoens høydare, og et japansk rollespill det fremdeles er verdt å oppleve, selv om det snart er 20 år siden det kom ut. Det blir dog svært vanskelig å sammenligne den opplevelsen med den du får fra Fallout- og BG-serien – de skiller seg rett og slett for mye fra hverandre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
den ign lista er bullshit... fy faen New vegas er utrolig mye bedre enn Fallout 3.. på alle måter.. og FF er skikkelig ræv, fra start til finish i forhold til fallout serien og baldours gate.. holy shit ass...
Final Fantasy VI er langt fra "ræv". Det er en av Super Nintendoens høydare, og et japansk rollespill det fremdeles er verdt å oppleve, selv om det snart er 20 år siden det kom ut. Det blir dog svært vanskelig å sammenligne den opplevelsen med den du får fra Fallout- og BG-serien – de skiller seg rett og slett for mye fra hverandre.

 

Jeg digger at dere svarer brukerne :) Gjør det mer! :)

Når jeg svarer på en av trådene deres så er det på en måte dere jeg svarer, men får som regel svar av andre brukere, skulle ønske dere involverte dere mer :) Selv om jeg så klart skjønner at dere ikke kan ta hvert innlegg :)

 

Men oppfølging i trådene og ikke bare der det er full "krig" er fint :p

Endret av Argoniel
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Rollespillsjangeren er i utvikling og jeg mener at definisjonen av hva et rollespill er har endret seg siden Baldur's Gate og Planescape: Torment kom ut for snart 15 år siden.

 

Er det greitt å omdefinere sjangeren fordi standardene er senkte? Diablo har omtrent like mykje narrativ interaktivitet som Call of Duty, og like mykje mekanisk valfridom som Moba-spel - er det i så fall det isometriske perspektivet eller Skinner Box-designet som er kjerna i sjangeren? Mass Effect og Skyrim er meir diskuterbare, men vi har vel for lengst kryssa over i ein sjangerflora der hack and slash-ARPG-en utgjer ein eigen, relativt klart definert sjanger?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

den ign lista er bullshit... fy faen New vegas er utrolig mye bedre enn Fallout 3.. på alle måter.. og FF er skikkelig ræv, fra start til finish i forhold til fallout serien og baldours gate.. holy shit ass...

 

Final Fantasy VI er langt fra "ræv". Det er en av Super Nintendoens høydare, og et japansk rollespill det fremdeles er verdt å oppleve, selv om det snart er 20 år siden det kom ut. Det blir dog svært vanskelig å sammenligne den opplevelsen med den du får fra Fallout- og BG-serien – de skiller seg rett og slett for mye fra hverandre.

 

jeg vet.. har desverre for høye standarer når det kommer til spill, så lettkledde 13 årige jenter og gutter med superteit hår og sverd som skyter osv osv osv.. jrpg er skikkelig teit, klarer ikke leve meg inn i en fantasiverden som bare er tull, og jrpg har for meg en ekstremt stor mengde tull.. sorry men er verken pedofil eller 2 år så glorete farger og bevegelser er ikke underholdning for meg...

 

og ikke søren om det kan sammenlignes med ordentlige spill.. slik som baldours gate og fallout. godt mulig gameplayet er knallbra men som sagt, skal liksom være en storyline som er interessant for folk uten sære interesser... blir glad for et svar, er morro å se hvordan voksne mennesker forsvarer barnepornospillene fra japan(vet det er ekstremt sagt men hva kaller du småjenter i miniskjørt som flørter og stønner osv...)

 

edit: dette er min egen mening om JRPG generelt. har til gode å se et spill eller tegneserie derfra som ikke følger denne standaren... blir barnslig til slutt..

Endret av cannibalguppy
  • Liker 1
Lenke til kommentar
den ign lista er bullshit... fy faen New vegas er utrolig mye bedre enn Fallout 3.. på alle måter.. og FF er skikkelig ræv, fra start til finish i forhold til fallout serien og baldours gate.. holy shit ass...
Final Fantasy VI er langt fra "ræv". Det er en av Super Nintendoens høydare, og et japansk rollespill det fremdeles er verdt å oppleve, selv om det snart er 20 år siden det kom ut. Det blir dog svært vanskelig å sammenligne den opplevelsen med den du får fra Fallout- og BG-serien – de skiller seg rett og slett for mye fra hverandre.

 

Jeg digger at dere svarer brukerne :) Gjør det mer! :)

Når jeg svarer på en av trådene deres så er det på en måte dere jeg svarer, men får som regel svar av andre brukere, skulle ønske dere involverte dere mer :) Selv om jeg så klart skjønner at dere ikke kan ta hvert innlegg :)

 

Men oppfølging i trådene og ikke bare der det er full "krig" er fint :p

 

Takk for det. :) Jeg prøver å hoppe inn i trådene der jeg kan, men som vanlig er det tiden som ikke alltid strekker til. Men jeg skal prøve å være enda mer årvåken og hoppe inn i debattene og diskusjonene der jeg kan.

 

Må uansett påpeke at det er godklumpen Marius Kjørmo som har skrevet denne saken, ikke meg, og han har vært ganske god med å følge opp denne tråden.

Lenke til kommentar

Er jo ikke sånn at et rollespill må ha valg, ei heller er det sånn at valg gjør et spill bedre. Hvis historien blir dårligere fordi valgfriheten er dårlig integrert i spillet, foretrekker jeg en lineær historie som er godt gjennomført. Synes for eksempel Final Fantasy VII og Morrowind er svært gode spill, kanskje noen av de aller beste rollespillene gjennom tidene, men man har ikke noen valg i historien. Er de ikke rollespill da? Selvfølgelig er de det.

Lenke til kommentar
den ign lista er bullshit... fy faen New vegas er utrolig mye bedre enn Fallout 3.. på alle måter.. og FF er skikkelig ræv, fra start til finish i forhold til fallout serien og baldours gate.. holy shit ass...
Final Fantasy VI er langt fra "ræv". Det er en av Super Nintendoens høydare, og et japansk rollespill det fremdeles er verdt å oppleve, selv om det snart er 20 år siden det kom ut. Det blir dog svært vanskelig å sammenligne den opplevelsen med den du får fra Fallout- og BG-serien – de skiller seg rett og slett for mye fra hverandre.
jeg vet.. har desverre for høye standarer når det kommer til spill, så lettkledde 13 årige jenter og gutter med superteit hår og sverd som skyter osv osv osv.. jrpg er skikkelig teit, klarer ikke leve meg inn i en fantasiverden som bare er tull, og jrpg har for meg en ekstremt stor mengde tull.. sorry men er verken pedofil eller 2 år så glorete farger og bevegelser er ikke underholdning for meg... og ikke søren om det kan sammenlignes med ordentlige spill.. slik som baldours gate og fallout. godt mulig gameplayet er knallbra men som sagt, skal liksom være en storyline som er interessant for folk uten sære interesser... blir glad for et svar, er morro å se hvordan voksne mennesker forsvarer barnepornospillene fra japan(vet det er ekstremt sagt men hva kaller du småjenter i miniskjørt som flørter og stønner osv...) edit: dette er min egen mening om JRPG generelt. har til gode å se et spill eller tegneserie derfra som ikke følger denne standaren... blir barnslig til slutt..

 

Final Fantasy VI har ingen av de tingene du anklager sjangren for å fremme. Den eneste småjenta i spillet (som jeg kommer på) er Relm, og hun fremstilles ikke på noen av de måtene du beskriver. Altså, når konsepttegningen er slik som dette synes jeg den anklagen blir smått absurd. Ingen miniskjørt, ikke noen stønning og ingen seksualisering her i gården.

 

Jeg sier ikke at det ikke finnes sorte får i sjangeren og i japanske spill, men å dra alt over en kam på denne måten fungerer ikke. Om du derimot sier at du ikke liker den anime-inspirerte stilen med stort hår, overdreven anatomi og fantastiske historier er det selvfølgelig helt greit, men det er sjelden disse spillene som trekkes frem av sjangerfansen som de helt store. Og å kalle noe et "barneporno"-spill er nok ganske ekstremt for de fleste spill. Du finner sikkert eksempler, men i det store og hele er ståa en annen.

 

Jeg føler heller ikke at fantasi-fortellingene i Fallout og Baldur's Gate kan sies å være mer engasjerende eller "voksne" enn de du finner i en del japanske rollespill. De er bare forskjellige, enkelt og greit. Om vi tar Final Fantasy VI som eksempel er det mye fokus på figurene og deres personlige utfordringer. Om tragiske skjebner, familier som splittes og mellommenneskelige relasjoner. Det blir litt melodramatisk til tider, uten at det egentlig er noe galt med det. Samtidig veves det inn en "vi må redde verden"-historie, og mange klisjeer oppfylles. Jeg skal ikke påstå at Final Fantasy VI er et litterært eller fortellermessig mesterverk, men det klarer å holde mål med Baldur's Gate, om enn på en annen måte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...