Gå til innhold

Så mye raskere er Windows 8


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hver gang det kommer ny Windows versjon skrytes det om raskere oppstart og generelt raskere OS. Jaja, tror man på tullballet er det jo bare å "løp og kjøp"...
Tullball? Hos meg er Windows 8 vesentlig raskere. Man trenger ikke lese det på papiret, når man selv opplever det.Om dama di føles feitere ut enn vanlig, er ho mest sansynlig blitt det.

 

Joa, du har sikkert rett i at en nyinstallasjon av Windows 8 uten noen tilleggsprogrammer eller bakgrunnstjenester som kjører osv er mye kjappere enn en 3 år gammel Windows 7 installasjon med masse windows update oppdateringer, service packs osv. i tillegg til andre programmer og skit som har samlet iløpet av de 3 årene den har vært på markedet, ja det har du helt sikkert rett i. Men det skal jo bli spennende å se hvem som fortsatt skryter av hvor kjapp Windows 8 er når den har vært på markedet et par år og microsoft har fått sluppet ut alle livsnødvendige fixer for bugs de har oppdaget og rettet... jada... løøøp og kjøøøøøøøøøøøp...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjenner meg helt klart igjen i de fleste av disse resultatene, dog ikke spill delen. HW setup og drivers spiller jo helt klart en stor rolle, men med de nyeste AMD driverene feks, opplevde jeg bedre ytelse i omtrent alle spill i forhold til windows7 med nyeste drivere.

 

EDIT: For å slippe "gammel win7 install vs ny install av win8" argumentet, jeg kjørte en cleaninstall av windows 7 først før jeg installerte win8 nettopp for å kunne teste dette for min egen del.

 

Spill jeg har testet: The Secret World, League of Legends, StarCraft2, Diablo3, Civilization V (her gikk turene til CPU VESENTLIG kjappere enn på win7, samt de grafiske bugsa jeg hadde i win7 er borte), Team Fortress2.

 

I alle disse har jeg litt høyere, jevnere fps, høyere enn på windows7, betyr i det store og hele ikke så mye siden jeg spiller med vsync på uansett, men var artig å se.

Endret av deac
Lenke til kommentar

martey1 - det stemmer ikke !

Din Pc vekker seg fra dvale på 3 sek.

Oppstart er noe annet. Da kjører Pc gjennom POST og hele pakka legges inn fra hardisken(SSD). Og det tar lenger tid enn 3 sek.

Windows lagrer delvis state når den skrus av har jeg lest på YouTube comments, så den er visstnok egentlig ikke 100% avslått. F. eks viser denne videoen veldig rask boot, men selv om batteriet er tatt ut beviser det ingenting da det kan være hibernate (dvale) som lagrer til disk, og ikke ram (sleep).

 

Til informasjon har jeg <1 sec fra sleep, 1-2 sec fra hibernate og <10 sec boot på min HP ProBook 6460b m/Samsung 830 som kjører Arch Linux.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9ia3zBs42cc

Endret av Occi
Lenke til kommentar

Oppstart og avsluttningstid er totalt meningsløst, ettersom de er dominert av de progamvarene brukern har innstalert og bruker.

 

Det som har kanskje en betydning, men er mye vanskeligere å måle, er hvor langt tid det tar en bruker å utføre en del hverdags funksjoner - starter mail programmet og sjekke epost, starter browseren og ser på et par websider, osv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Lurer på om Windows har fikset filkopieringen. Testen her er ubrukelig, tviler på OSet har såå stor innvirkning på ren kopiering. Det jeg tenker på, er når man setter i gang flere kopierings/skriveoppgaver samtidig. På tradisjonelle harddisker hadde det vært _mye_ raskere om de ble utført sekvensielt isteden for i parallell. Må bruke ekstra programvare for å få til dette i W7.

 

Er vel høyst uvitenskapelig, men jeg har opplevd Ubuntu som bemerkelsesverdig mye raskere på filkopiering enn Windows 7. Det har alltid slått meg som ganske pussig.

Lenke til kommentar

formaterte og la inn windows 8! Etter 1-2 uker testing, er jeg tilbake til windows 7! Makan til firkantet og tungvindt operativsystem skal du lete lenge etter!

 

Tenkte samme tanken, men så installerte jeg Classic Shell, og skinna den til Windows 7 startmeny. Siden da har jeg ikke sett Metro i det hele tatt. Windows 8 med riktig konfigurert Classic Shell er akkurat som windows 7 + diverse forbedringer som kom med 8.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg forstår skepsisen, men må innrømme at jeg er storfornøyd med W8. Var usikker, men etter å ha brukt det en stund opplever jeg at det faktisk er mye enklere og mer praktisk enn jeg hadde trodd. Det virker også som en stor oppgradering fra w7, som nå virker gammeldags og treigt. Skulle gjerne tatt en kopieringstest, men har bare Ubuntu på jobbmaskiner og ikke her hjemme. Kan se om jeg får gjort det en av dagene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så -- med illustrasjonsbildet av W8 som en hare VS W7 som en skilpadde er altså oppsummeringen som følger:

 

- I grafikk og spill er W7 raskere

- I filkopiering er de like raske

- I oppstart og shutdown er W8 raskere

- Ved to forskjellige versjoner av _ett_ bestemt program var W8 (og den egne versjonen for det) raskere

 

Wow. For en omfattende og massiv test, som virkelig fortjener det illustrasjonsbildet, samt selvsagt tittelen -- "Så mye raskere er Windowds 8".

 

Himmel og hav for noe journalistsisk makkverk.

Lenke til kommentar
formaterte og la inn windows 8! Etter 1-2 uker testing, er jeg tilbake til windows 7! Makan til firkantet og tungvindt operativsystem skal du lete lenge etter!
Tenkte samme tanken, men så installerte jeg Classic Shell, og skinna den til Windows 7 startmeny. Siden da har jeg ikke sett Metro i det hele tatt. Windows 8 med riktig konfigurert Classic Shell er akkurat som windows 7 + diverse forbedringer som kom med 8.

 

Endelig en som har forstått det!

Lenke til kommentar

Hos meg starter Windows 8 RTM endel raskere enn Windows 7, og da sammenligner jeg en fersk installasjon av Windows 8 RTM Enterprise 64-bit med samtlige drivere, Logitech Gaming Software og alt jeg normalt har av spill og applikasjoner installert opp imot en fersk installasjon av Windows 7 Enterprise Service Pack 1 64-bit fult oppdatert.

 

For min del spiller det dog fint liten rolle ettersom jeg har et LSI MegaRAID 9260-8i kort som bruker lenger tid på å starte opp enn hva maskinen gjør forøvrig så oppstart tar over 1min til tross for Windows 8, SSDer osv osv.. For det andre så skrur seg stort sett aldri av maskinen utenom når det er påkrevd ved Windows oppdateringer, maskinen står med Asus EPU kjørende 24/7 som iTunes og torrent-server uansett.

 

 

Ytelsen forøvrig er det heller ingenting å si på, føles generelt raskere enn Windows 7 på stort sett alt, men mulig det er ren innbilning fra min side. Det at du kan mounte ISO-filer rett i Windows, at du kan pause overføringer osv er småting som jeg foretrekker med Windows 8 men samtidig så er det for meg veldig mange ting som føles halvveis med Windows 8, selv med RTM utgaven.

 

Du kan blant annet ikke ta over den innebygde administratorbrukeren uten at samtlige metroapplikasjoner blir ubrukelige, så du må bruke din hotmail / live / outlook konto og dette blir da ditt brukernavn og det er jo ikke noe jeg ønsker da alt av nettverkstilganger er bygd opp ifra et gitt brukernavn som ikke er min e-post adresse oppimot Microsoft for å si det sånn. Videre så er stort sett metro i veien, tar opp alt for stor plass så til tross for at jeg kan se et snev av nytteverdi i selve metro så ser jeg ikke poenget med å dekke hele pokkers skjermen hele tiden. Det nye flerskjermoppsettet er noe snodig da startmeny innstillingene fra den ene skjermen ikke reflekteres over på den andre også har jeg hatt en haug med kritiske USB-driver problemer som gjør Windows 8 mer eller mindre ubrukelig.

 

Videre så må jeg alltid alt-tabbe ut og inn av Starcraft 2 ved start av nye kamper...

Lenke til kommentar

Installerte win8 på laptopen min (den jeg bruker mest) i helga.

Den første tiden var det veldig uvant, men etter litt bruk ser jeg helt klart at jeg kan venne meg til "ikke-lenger-kjent-som-metro"-menyen, kanskje også like den bedre enn start-menyen. Merk, nå legger jeg godviljen til.

 

Det jeg synes er døvt er at med all snakket om filkopiering i windows 8, er det ikke den _nye funksjonaliteten_ innen filkopiering mellom windows 8 / Server 2012 klienter nevnt i det heletatt. Eksempelvis pause/resume og støtte for kontinuerlig kopiering ved bytte av kablet/trådløs connection.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...