Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Muligheter for å flytte for seg selv i en alder av 17 år.


Anbefalte innlegg

Hei jeg er 17 år og orker bare ikke familien min lenger. Det er ikke fordi "at jeg har tidlig innetid og lav ukelønn, foreldrene mine hater meg" og sånne ting. Nei det er rett og slett uutholdelig for meg å være med familien min (i det siste har også begeret rent over, vil ikke ha noe med dem å gjøre i det hele tatt), så da lurer jeg på hvordan muligheter jeg har?

 

Har bare tenkt "snart blir du 18 år" en god stund nå, men det blir bare verre og verre, er det en annen mulighet enn å vente til jeg blir 18?

 

Takker for alle svar!

 

(Hvis det passer bedre i juss forumet eller et annet sted så er det bare å flytte den :) ) Anonym poster: 4c069bdcd9cb59658a14b9af73602dab

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fant denne linken her: http://www.ung.no/fl..._hjemmefra.html Her står det at jeg må ha godkjennelse fra foreldrene mine, og at jeg kun kan få bostipend hvis jeg skolen er 40km fra der hvor foreldrene mine bor. Ja, så langt gikk det. Er nok umulig, selv om jeg får godkjennelse så vil jeg ikke få bo stipend og det er ikke noen jobber jeg kan ha som betaler nok penger til at jeg kan bo for meg selv.

 

Har ikke noe problemer med å bo alene. Har flere ganger måtte bo alene (hjemme hvis faren min var i utlandet feks) og har flere ganger vært hjemme uten mat, så det kan faktisk gå an i teorien. Men jeg kan ikke få nok penger til å bo i Oslo dessverre. Anonym poster: 4c069bdcd9cb59658a14b9af73602dab

Lenke til kommentar

Dette er kanskje ikke rett på emnet, men jeg lurer alltid litt på hvordan andre foreldre tenker når det kommer til å la barna sine flytte ut. Jeg vet at foreldrene mine hadde ikke noe særlig problem med å la meg gå, men det er vel mest fordi jeg kommer fra et sted der man må flytte ut etter ungdomsskolen med mindre man vil kjøre 3 timer buss hver dag.

 

Snakk med foreldrene dine om hvorfor du ikke takler å være hjemme. Du får nok ikke flyttet ut med det første, så gjør et ærlig forsøk på å forbedre situasjonen i hjemmet ditt.

Lenke til kommentar

Jeg flyttet for meg selv da jeg var 16 år. Jeg fikk ca 3500 i stipend i mnd og jobbet i helgene, ikke noe problem! Jeg flyttet ca 10 min unna hjemme (hehe) men jeg fikk borteboer stipend.

Jeg skrev brev til lånekassen og dokumenterte at jeg hadde en grunn for å flytte ut. (Min grunn var så enkel som at jeg har mange søsken, lite ro osv, og at bussen hjem gikk 5 min!! før skolen var ferdig :))

Snakk med noen hvis du har det vskelig! (rådgiver på skolen, lege, helsesøster) De kan gi deg dokumentasjon til lånekassen slik at du kan flytte ut :)

 

Jeg for min del elsket å bo for meg selv da jeg flyttet ut, og klarte meg helt supert. Det er en god følelse å klare å stå på egene ben :)

Lenke til kommentar

Hvis man flytter ut i så ung alder regner jeg med at det er snakk om å leie bolig? Hva er planen videre isåfall, leie for alltid? Er ikke så lett å bygge egenkapital med 7-8k i leieutgifter hver måned... Må da være mye bedre å vente til man har økonomi til å kjøpe. Det klarer man fint på et år hvis man står på litt..

Lenke til kommentar

Mange 17-åringer flytter ut. Oftest fordi de skal gå skole i en annen by, men noen av andre grunner også. Jeg er ikke helt sikker på dine juridiske rettigheter i forhold til dette, men det er jo mange andre faktorer som spiller inn her også. Først og fremst økonomi. Har du prøvd å regne på hva det koster å bo for seg selv? Hvor skal du få penger fra? Tjener du penger eller får du stipend? Går du skole? Ikke alle får borteboerstipend, det er spesielle regler for det. Dernest må du vurdere om du er moden nok til å ta vare på deg selv. Rent praktisk. Du må også forberede deg på at det kan bli ensomt i perioder. Den første stunden etter man har flyttet ut er det himmelen, men etter en stund vil man kjenne seg ensom til tider. Det er en brå overgang, særlig når man flytter helt for seg selv.

 

Og til sist lurer jeg bare på, vil det hjelpe ditt forhold med foreldrene dine at du flytter ut? Det er veldig kjipt hvis du ødelegger dette forholdet med familien permanent med å flytte for deg selv. Hvis du allerede har planlagt å flytte ut som 18-åring og du nå er 17, er det bare snakk om et lite år. Du skal tross alt bo borte fra foreldrene dine resten av livet ditt, etter det. Mest sannsynlig. Er det virkelig verdt det å flytte nå?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...