Gå til innhold

Tips til nye Diablo-3 spillere!


Anbefalte innlegg

Her er et par kjappe tips til nye spillere:

 

Hvis du merker at du sliter med å drepe monstere - slutt å løp rundt. Gå forsiktig noen små skritt av gangen, da minker du sjansen for å trekke til deg for mange monstere på en gang.

 

Backtrack - løp tilbake samme veien du kom fra hvis du må løpe deg unna. Da unngår du å tiltrekke deg uønskede fiender.

Hvis du vil være ekstra forsiktig kan du gå litt i sikksakk slik at er enda tryggere på tilbakeveien.

 

Regn med latency! Siden spillet er online må du regne med at klienten din viser et etterslep. Hvis et monster løfter klubben sin på din skjerm har han muligens allerede slått ferdig og truffet deg på serveren. Ta latency med i betraktning når du skal unngå å bli truffet av spyd og lignende.

 

Hvis du dør gjentatte ganger - fokuser på å oppgradere vitality. Pass på å ha med deg rikelig med potions, de beste du kan bruke.

Hvis du ikke dør gjentatte ganger - fokuser på å oppgradere damage.

 

Sats på burst damage - hvis du har brukt dine abilities som gjør mest damage er det ikke lurt å stå å ta imot juling mens du deler ut mindre av den. Løp heller unna frem til du kan bruke din sterkeste ability igjen.

Kort sagt unngå fiender hvis du er redusert og utsatt i påvente av å ha dine beste abilities klare til bruk. Det gjelder også forsvars-abilities som Diamond Skin eller Frost Nova.

Kjemp når du er på ditt sterkeste og trekk deg tilbake mens du "lader opp" igjen.

 

Nå i starten er aktiviteten i spillet på sitt høyeste. Samtidig er Auction House nytt for veldig mange. Det er overflod med items der og det er ikke noe problem å finne rare-items til noen hundre gull.

Du kan søke etter rare quality items med +magic find og +gold find og kjøpe disse for småmynter. Med mye +gold find vil du på kort tid får nok gull til å kjøpe fullt sett med rare-quality items.

Dette er en snarvei til bra gear og det tar en brøkdel av tiden det ville tatt å farme alt selv.

 

Dersom du spiller solo må du fokusere på å overleve i melee selv om du har en ranged class. Survivability = damage, en død Wizard på bakken gjør nemlig ingen damage.

Lær maximum-range på spells slik at du kan holde monstere på så stor avstand som mulig, dette gjelder spesielt AoE-spells som Frost Nova.

 

 

Våpen - Dess tregere dess bedre, trege 2-håndsvåpen er det du bør se etter og bruke. Gjelder for Wizard som vil gjøre mest mulig dps, har ikke erfaring med de andre klassene.

Endret av Pycnopodia
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Planlegger å komme til Nightmare og kanskje Hell difficulty neste helg, da skal jeg prøve ut en build med +vitality +intellect +run speed og +cast speed. Hvis jeg kan løpe fortere enn mobsene og prosjektilene og bruke spells uten å stå i ro for lenge burde ikke kiting bli noe problem. Satser på å bruke 1 offensiv spell og 5 defensive når fiendene kommer for nære. Vil ikke bruke signatur-spell da denne gjør for lite skade.

 

Gleder meg til å prøve ^^

Lenke til kommentar

Latency kan være et problem hos noen, men jeg ville ikke tenkt noe særlig over det. Faktisk er det morsomt hvor mange som klager over latency osv i Diablo 3 fordi det må være online, og samtidig glatt ignorerer at Blizzard også holder liv i det mest suksesfulle MMORPGet gjennom tidene. :p

 

Når det er sagt kan jeg tilføre noen ting til listen:

 

- Ikke vær redd for å teste de forskjellige klassene for å finne en du liker. Ingen klasser er bedre eller dårligere enn andre, men de har sine spesialfelt. En Barbarian er for eksempel nærmest en stridsvogn som kan gå gjennom en liten hær av fiender og banke hele gjengen uten å bli svett. Til gjengjeld har han lite avstandsangrep og liten mulighet til å komme seg raskt unna når det trengs. Noen muligheter er det jo, som f.eks Leap. Men vil du ha mobilitet er det bedre alternativer, som f.eks Demon Hunter. Til gjengjeld er Demon Hunter best på avstand og tåler fint lite.

 

- Ikke vær redd for å prøv ut nye skills etterhvert som du får dem. I tidligere spill koster det ganske mye å velge nye skills, og enkelte ganger er det ikke engang mulig. Men i Diablo 3 kan man velge skills når man vil, selv midt i kamp så lenge de ikke er på cooldown. Det har ingenting å si hva "alle andre" bruker. Velg det du selv vil.

 

- Om du velger Elective Mode (velges under Options) står du mye friere til å velge skills. Jeg bruker for eksempel to Primary Skills og tre Secondary. I vanlig modus kan du kun ha ett av hver.

 

- Velg "Advanced Toolstip" for å se mer hva de forskjellige tingene gjør. Selv om AT kan høres komplisert ut er det faktisk mye lettere enn i vanlig modus. Dette fordi AT gir deg mye mer informasjon om ting, uten å komme med for mange tall og alt det tullet der. I stedet for å regne ut hvor mye skade to skills gjør for å se hva som er best er det bare å se hvor mange prosent av våpenskaden de gjør. En skill som gjør 115% skade er dårligere enn et skill som gjør 130% skade. Mer trenger man egentlig ikke vite. (med mindre man tar med andre ting som at fiender blir tregere, skudd går gjennom fiender osv.)

 

- Sliter du med en boss? Bare logg ut, velg Public Game og få flere folk med deg på laget. Riktignok blir det vanskeligere når det er flere spillere, men de andre kan vekke deg opp når du dør, hjelpe til med å banke bossen og så videre. Etterpå er det bare å fortsette med solo etter bossen. :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

*snipp*

 

Våpen - Dess tregere dess bedre, trege 2-håndsvåpen er det du bør se etter og bruke.

 

Why? Jeg har en tendens til å heller ha litt lavere damage om jeg kan få mer speed... Spiller Demon Hunter med ulike slow-runes, og da er det i det minste en fordelå få slowet flest mulig=> Fiendene bruker legere tid på å komme mot deg, du har tid til å drepe dem før de slår på deg (har funket på normal/start av nightmare)

Lenke til kommentar

*snipp*

 

Våpen - Dess tregere dess bedre, trege 2-håndsvåpen er det du bør se etter og bruke.

 

Why? Jeg har en tendens til å heller ha litt lavere damage om jeg kan få mer speed... Spiller Demon Hunter med ulike slow-runes, og da er det i det minste en fordelå få slowet flest mulig=> Fiendene bruker legere tid på å komme mot deg, du har tid til å drepe dem før de slår på deg (har funket på normal/start av nightmare)

Man bør ikke se etter trege 2-handere. Som monk f.eks får du høyere attack speed ved å dual wielde og jo raskere du slår jo mere spirit genererer du. Samme gjelder vel for barbar om jeg har skjønt rett.

Lenke til kommentar

Som Wizard er det ikke ønskelig å pumpe ut spells i høy hastighet med lav skade da du trolig vil gå tom for arcane power og dermed ikke gjøre særlig mye skade lenger.

 

Spiller man andre klasser som er mer avhengig av procs, så blir saken selvsagt en annen. Finne sikkert setups for Wizard også hvor det er fordelsmessig å fyre av spells raskt. Avhenger selvsagt av spillestil.

Lenke til kommentar

Det kommer ann på spillestilen. En Wizard med mye low damage kan være like bra som en med lite og høy skade. En diger fireball som gjøre mye skade kan nok være bedre enn tre magic missiles som gjør en tredjedel av skaden til fireball, men bare om du faktisk treffer. På farlige fiender som bosser kan det være lurt å skyte raskere og gjøre mindre skade. Du gjør mindre skade for hvert skudd, men til gjengjeld treffer du oftere når du løper som en tulling for å unngå å bli drept. Dette igjen kan være til stor hjelp mot fiender med regen.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 4 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...