Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Eksamen i NORSK - 10. klasse 2012


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei, jeg kom nettop tpå at jeg glemte kilder !!! hvor mye vil det trekke ned? :( :( :,(

 

Det kommer helt an på sensoren, og om du har brukt kilder i det hele tatt. Ikke noe du får gjort med det nå uansett. Bare å håpe på det beste. ;)

Lenke til kommentar

Jeg skrev, på bokmål, om hvordan mennesker både idag og før i tiden får/fikk livet sitt styr av media. Så skrev jeg halvannen side om en dame som het Mildred (sann historie) som har skrevet frøken detektiv bøkene, men aldri fikk lov til å si at det var hun som var den virkelige Carolyn keene. Istede måtte hun stå å se på at en annen dame ene og alene tok æren. Til slutt skrev jeg det som stod om løgn i forberedelsehefte, om at sannhet ikke er det motsatte av løgn, men at det er ærlighet og oppriktighet.

 

Mitt spørsmål er om dere tror dette går innenfor oppgave nr1???

Tror den er veldig bra om jeg bare kommer innenfor :)

Lenke til kommentar

Skal man oppgi kilder i morgen? og hva om man ikke bruker kilder? :confused:

 

Om man ikke bruker kilder, så er det heller ingen vits i å oppgi noen. ;)

 

Men norsklæreren min sa at kilder skal oppgis på begge dagene..

 

Det vi ble anbefalt, i og med at en sensor vil trekke ned om man ikke skriver kilder, var at om vi ikke bukte kilder så burde vi skrive det! : )

Lenke til kommentar

Hei, jeg kom nettop tpå at jeg glemte kilder !!! hvor mye vil det trekke ned? :( :( :,(

 

Det kommer helt an på sensoren, og om du har brukt kilder i det hele tatt. Ikke noe du får gjort med det nå uansett. Bare å håpe på det beste. ;)

 

eg glømte og kjelder Anonymoous, men eg gjømte itillegg og skrive oppgåvenr og sjanger. fant det raskt ut og ringte inn til skulen for og se om dei kunne fikse det evt sende oppgåvenr og sjanger som ein liten notis til dei. Har ikkje fått nokon bekreftelse på om dei har gjort det eller ikkje. :(

Noken som veit om pgsf.udir forbredningssida blir rekna som kjelde eller ikkje? er berre den eg brukte som kjelde idag. :hmm:

Lenke til kommentar

Denne kan vere grei å lesa gjennom for dei som har bokmål i morgon: http://www.norsksidene.no/view.cgi?&link_id=0.6261&session_id=0

Eller denne: http://103cathrineg.norsknettskole.no/Grammatikkregler/grammatikk%20regelside.htm

Eller denne: http://www.sprakrad.no/nb-no/Sprakhjelp/Skriveregler_og_grammatikk/

 

@minikai5 Me fekk oppgjeve at førebuingsheftet var ei gyldig kjelde som skulle oppgjevast

Lenke til kommentar

Halvveis ferdig med eksamen! Tok oppgave 1, og skrev masse rart om løgner, korrupsjon, konspirasjonsteorier osv. Skrev 6 sider (med kilder) og satt til 13:55! :thumbup:

Glemte å ta med et dukkehjem som eksempel ( :wallbash: ),

men satser på en grei sensor! :grin:

 

Var de viktig og få pressa Et dukkhjem inn i der?

Handla ikke den om medias makt?

Valgte selv oppgave 1 og skrev om Reklamer, Retusjering og konspirasjonsteorier.

Nevnte ikkeno om et dukkehjem...

 

Det var jo ikke en del av oppgaven, men jeg har hørt masse om at det var lurt å ta med ting fra pensum, slik at sensor skjønner at du har fulgt med i timen... :wee:

Håper at det ikke var så viktig likevel! :p

 

Jeg brukte et dukkehjem i oppgave 5, men det passet liksom med livsløgn:) Kunne du forklart hvordan du ville flettet inn et dukkehjem i oppgave 1?

 

Oppgaven var jo om medienes påvirkning, og siden teater og drama var et viktig medie på den tiden kunne man hatt et tilbakeblikk om hvordan mediene påvirket folk før i tida, altså å flette inn et dukkehjem der... :whistle:

Lenke til kommentar

anbefaler virkelig folk å bruke engelske quotes fra tv-serier eller lignende, og oversette dem til norsk! Dette har jeg gjort på MANGE av tekstene mine, og får som oftest 5+ eller 6'er :) ikke for å skryte eller noe, men det er veldig lurt!

 

Tusen takk for tipset! Smart :) Har du noen eksempler på hvilke type quotes det kan være? Takk for en flott tråd, herlig at vi kan dele ideer og inspirasjon for å hjelpe hverandre! Hva tenker forresten dere å skrive om i morgen?

 

Om hemmeligheter: Everyone is like a moon, and has a dark side which he never shows to anybody.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Denne kan vere grei å lesa gjennom for dei som har bokmål i morgon: http://www.norskside...61&session_id=0

Eller denne: http://103cathrineg....20regelside.htm

Eller denne: http://www.sprakrad...._og_grammatikk/

 

@minikai5 Me fekk oppgjeve at førebuingsheftet var ei gyldig kjelde som skulle oppgjevast

 

Ja eg har nok drete meg sjølv på leggen :( Var liksom så klar til og skrive og tenkte at eg må huske og skrive inn kjelder, sjanger, oppgåvenr og alt det der, men når eg sitte på eksamen gjømme eg jo sefølgelig det :thumbdown:

Lenke til kommentar

Folkens, et godt tips som dere alle sikkert er klar over er at det er lurt å sette på nynorsk som språk på skriveprogrammet, slik at du får en rød linje under om ordet er galt. Dette er fullstendig lovlig :)

 

Når det er sagt, så aner jeg selv ikke hvordan dette gjøres!!! Så om noen har instrukser på hvordan man setter på nynorsk på Word 2010, så hadde jeg satt stor pris på det altså :))

Du trykker vel bare på se gjennom, så språk og velger norsk sidemål?

På den nederste linjen står det feks. "Norsk, Bokmål". Man dobbelklikker på den og blar seg ned på nynorsk. Deretter klikker man ok :)
Lenke til kommentar

Vet at det allerede er mange gode forslag her, men jeg føler ikke noen av dem er til stor hjelp. Noen som har noe sinsykt bra å skrive om. Trenger inspirasjon!

Jeg er veldig enig. I går var det tips som jeg dro god nytte av, i dag sitter jeg litt mer fast. Har noen for eksempel noen ideer om hva noen kan ha løge om i en fortelling?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...