Gå til innhold

politi rasia pga facebook bilde


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Vi har […] skriver en anmeldelse på forholdet, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til VG Nett.

 

Hvilket forhold?

 

- Vi har tatt en alvorsprat med vedkommende, og han skjønte veldig godt hvorfor vi var der. Han erkjente at det var idiotisk å legge ut bildet, sier Belle.

 

Hvorfor var de der?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er så latterlig at politiet går til væpnet aksjon mot en person med softgun på facebook-bildet sitt. Greit, det kunne kanskje ligne noe annet, men det gjør ikke saken så mye bedre.

 

Nå kan det selvsagt hende at denne softgunen så ut som et våpen man ikke kan ha lovlig i Norge, men det får vi aldri vite. Så politiet kan på en måte ikke dømmes helt nedenom og under.

 

Hovedansvaret for at vi har sløst bort skattepenger på dette ligger hos personen som rapporterte bildet til politiet. Dette er et svin av et Se & Hør-menneske som blander seg inn i andres saker, og det er IKKE AKSEPTABELT å sløse med VÅRE skattepenger på denne måten. Du er ikke så forbanna dum at du rapporterer sånne ting helt uten videre - med mindre du har god grunn til å tro at personen på bildet har et ekte våpen som kommer til å bli brukt i nærmeste fremtid.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke politiet. Jeg synes det er ille når etterforskningen av alvorlig kriminalitet blir forsinket, eller når politiet ikke kan rykke ut i nødsituasjoner, kun pga. ressursmangel, men samtidig har man stadig vekk disse historiene om politi som bruker ressurser på alt slags tant og fjas, fra razziaer mot pokerlag til denne saken, som får det til å virke som de har altfor mye ressurser. Hva skal man egentlig tro?

Endret av Spartapus
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Halvparten av de jeg var i militæret med, har på en eller annen måte lagt ut et bilde av seg selv på Facebook med AG-3, dvs. et ekte fullautomatisk våpen kraftig nok til å blåse huet av noen på en kilometers avstand. De sikter i kameraet, de står med våpenet over skulderen, de later som om de skyter noen, de later som om de ransaker et hus, you name it. Ingen av de har, så vidt jeg vet, fått huset sitt raidet av politiet. Når dette i tillegg er snakk om et luftvåpen, må man jo begynne å lure. Voldtekter har de ikke tid til, og ressursene strekker ikke langt nok til å arrestere noen mistenkt for innbrudd når de har navn, addresse og fellende bevis, men dette tullet her har de tid til? Man tenker jo sitt...

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Jeg føler vi ikke får hele historien her. For bare det å posere med våpen, ekte eller ikke, på facebookbilder kan da virkelig ikke være grunn til slik reaksjon. Det må være noe mere. Hvis ikke det har foreligget trusler e.l. fra personen så veit jeg faen ikke hva jeg skal si.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Halvparten av de jeg var i militæret med, har på en eller annen måte lagt ut et bilde av seg selv på Facebook med AG-3, dvs. et ekte fullautomatisk våpen kraftig nok til å blåse huet av noen på en kilometers avstand. De sikter i kameraet, de står med våpenet over skulderen, de later som om de skyter noen, de later som om de ransaker et hus, you name it. Ingen av de har, så vidt jeg vet, fått huset sitt raidet av politiet.

Forskjellen er vel det at denne personen ikke har lov å bære et automatvåpen til forskjell fra de i forsvaret. Men ja, jeg tar poenget ditt, delvis.

 

Nå mener jeg selv å huske at det ble tipset om i forsvaret at det ikke var noe sjakktrekk å legge ut bilder av seg selv med våpen.

 

Jeg mener nå å legge ut bilder av seg selv på facebook blir nesten som å gå opp karl johann med ett soft-gun -"automatgevær". Det kan skremme visse folk, noe som også skjedde i denne saken.

 

For all del, har bilder av meg selv med luftgevær, bilder fra militæret der du kan skimte AG3'en, og luftpistol. Jeg antar egentlig at det har mest HVORDAN du fremstår.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke politiet. Jeg synes det er ille når etterforskningen av alvorlig kriminalitet blir forsinket, eller når politiet ikke kan rykke ut i nødsituasjoner, kun pga. ressursmangel, men samtidig har man stadig vekk disse historiene om politi som bruker ressurser på alt slags tant og fjas, fra razziaer mot pokerlag til denne saken, som får det til å virke som de har altfor mye ressurser. Hva skal man egentlig tro?

 

Man vet ikke om det er softgun våpen eller ei, dessuten etter ABB saken så tror jeg politiet er ekstra forsiktig. Så det kan hende at han kom til å bruke dette "våpnet". Som Man ikke vet er ekte eller fake..

Lenke til kommentar

Nok en politi-kritisk diskusjon basert på ett oppslag i ei nettavis uten bakgrunnsfakta.

 

Som andre sier, her ligger det mer bak. Politiet er ikke på facebook og ser etter bilder av personer som poserer med våpen, og facebook sitter heller ikke å ser etter dette for å tipse lokalpoliti. Spekulasjon , men her er det nok en "venn" av vedkommende som har sett bilde og overreagert. Og dersom en overreagerer er det lett å melde fra om noe langt mer alvorlig enn hva som er virkeligheten, og dersom politiet får en alvorlig henvendelse så har de plikt til å agere.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Om han her hadde dratt rundt å drept folk etter å ha lagt ut bilde (om våpnet er ekte) så hadde alle klagd over at det ikke ble gjort noe.

Tap - tap situasjon for politiet dette.

Vi kjenner jo ikke personen, kan godt være han har vært ustabil og politet har hatt han under oppsikt.

 

Jeg vet iallefall jeg hadde følt meg tryggere dersom politiet rykket ut for å sjekke en nabo jeg hadde poserte med våpen.

Lenke til kommentar

Jeg antar at det var en person de har hatt under oppsyn, siden det spesielt nevnt langt skjegg og hodeplagg i artikkelen.

 

Det er vel egentlig bare en pen måte å skrive at han har hatt turban, og skjegget forklarer seg jo selv. Synes det er fint at politiet reagerer på potensielle terrorister =)

Så muslimer, arabere eller andre skumle utlendinger med skummelt langt skjegg har ikke lov til å legge ut truende bilder på Facebook, fordi da er de potensielle terrorister? Interessant argumentasjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...