Gå til innhold

Kommentar: – Betal regninga for musikken din


Anbefalte innlegg

Da får musikere gjøre det musikere egentlig har gjort i alle år. Sette seg i bilen og kjøre rundt til fansen og holde konserter å tjene penger. En av få måter de kunne tjene penger på musikk før radioen. Dagens musikere er så bortskjemte at de tror det holder å jobbe 4-5 timer i studioet et halv år for deretter å leve på CD-salg et halvt år. Syns det er helt greit at de må skifte fokus fra CD, Radio og TV-inntekter til å faktisk tjene penger på konserter.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Norske artister som Vamp, Motorpsycho og Jan Eggum har også truet med å trekke seg ut."

 

Ånei. Ikke Jan Eggum. Alt annet enn det!

 

Men seriøst - Platebransjen skal selge et produkt. Hvis det er et godt produkt, så kjøper jeg det. Hvis det er et dårlig produkt, så lar jeg være. Det er slik det alltid har vært.

 

I det siste har, som det ble sagt, kundene vunnet - en stakket seier - vi kan kjøpe musikk og bytte den rundt digitalt på diverse enheter og formater. Og det viser seg at platebransjen omsetter større mengder musikk på denne måten - ved å tilby et godt og tilgjengelig produkt.

 

Men dette er ikke bra nok for platebransjen. Og grunnen til det? Vel, det ønsker ikke tek.no å ta tak i.

 

(P.s. Kanskje vi skal ta en runde med edda-media igjen, og høre hva de synes of tek.no's presse-etikk? Markedets kraft, vet du, Øystein).

Endret av nipsen
Lenke til kommentar

Jeg skulle gjerne betalt for musikken min, men det har seg slik at jeg utelukkende hører på ulisensiert musikk. Det er fortsatt mange artister som kun selger musikken sin på forskjellige events, og bryr seg fint lite om den finner veien ut på internett. Dette passer meg ypperlig, da jeg slipper å betale til en gribb av et mellomledd som soper til seg alt for mye penger.

 

Uansett er det chill å være hipster, da man slipper unna mye av mainstream-rælet som jeg får inntrykket av at folk flest hører på. Men den største fordelen er lovlig gratis nedlastning. Det får holde med noen donasjoner i ny og ne. Direkte til artistene, selvsagt.

Lenke til kommentar

Nå er forsåvidt Spotify ett godt produkt, har selv betalt for det i ca 3 år nå. Selve ideen bak det er bra, men utførelsen er rævva.

 

Først og fremst synes jeg det er tåpelig å betale for lossy musikk, mens piratbukta tilbyr meg lossless. Her burde det tas tak og gi premiumkunder flac eller annen lossless.

 

Videre er applikasjonen deres til Honeycomb ikke brukbar i det hele og har ikke mottatt en oppdatering siden september på tross av enorme mengder BETALENDE kunder som klager. Her fokuserer dem heller på mest mulig overflødig mas som jeg må navigere gjennom hver gang jeg starter programvaren.

 

Men det som virkelig irriterer meg er faktumet at når jeg har laget meg en spilleliste, som betalende kunde, trekker bare plateselskapene seg ut for så å fjerne en god del låter. Samtidig mangler også som nevnt beatles, pink floyd og metallica. Grunnen for dette er at utgiverne til disse bandene ikke ønsket musikken sin på en gratistjeneste. Hvorfor ikke gjøre forskjell da mellom betalende og ikke betalende?

Endret av Judgement
Lenke til kommentar

Hvis piratkopiering sluttet i morgen. Ville folk kjøpt mer musikk?

 

Neppe.

 

Debattene er fortsatt på neandertaler stadiet. Bare google piracy music industry og man får masse treff som gir mye god lesing.

 

En person har X penger.

Når jeg var en drittunge på slutten av 80 tallet på landet, så hadde vi 1 tv kanal. Vi hadde litt radio. Vi hadde ikke data og dataspill. Vi hadde ikke kino, og videomaskiner var det kun de velstående som hadde. Videoleie var marginalt. Teater var noe som skjedde på dugnad. Konserter var det så godt som ikke.

Idag så er ikke musikkbransjen så enerådende og må dele på underholdningsmarkedet. Vi har mange tv-kanaler, kino overalt, dvd-spillere, leie film.

Spill- og filmbransjen har rekordomsetning hvert år, til tross for massiv piratkopiering - Hvor er logikken? Argumentasjonen er massivt svada.

 

Musikk er ikke brød. Det er ikke noe VI MÅ HA. Musikkbransjen argumenterer som om musikk var brød. "Musikkbransjen har et tap, det går ikke an siden musikk = brød".

 

I økonomisk trange tider så bruker folk mindre på underholdning. Dette har jeg aldri en eneste gang hørt som argument. Ergo så er hele debatten reinspikka propaganda.

 

Plateselskap har gått konkurs. De har skyldt på piratkopiering. Ikke en eneste gang har egen udugelighet vært et argument. Ergo så er hele debatten reinspikka propaganda.

 

Når en plate feiler, så skyldes det piratkopiering og ikke musikerns egen udugelighet. Altså mer propaganda.

 

Ang. spotify. Deres reklamegreie er så elendig, at de får skylde seg selv. De kunne brukt mer tid og krefter på å hente inn annonsører. Men det gjør dem altså ikke. Ofte har jeg bare hørt spotifys egen reklame for seg selv. De skyter seg selv i foten. Lykke til.

 

http://musicclout.hubpages.com/hub/The-Music-Industry

http://www.mikemccready.com/2011/04/13/making-sense-of-the-new-music-industry-%E2%80%93-part-i/

http://torrentfreak.com/is-piracy-really-killing-the-music-industry-no-100418/

 

Diskuter fakta neste gang, istedet for følerier.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Når folk ikke engang kan betale 100kr i måneden (en halvtime med jobbing for de fleste) for nær sagt all musikk de noensinne kan behøve er det ikke bransjen det er noe galt med, men rasjonaliseringen til forbrukerene. Krevegenerasjonen vil få det tungt i årene fremover, selv om de "aldri har kjent en annen virkelighet" enn den hvor man kan laste ned -- uten å betale -- hva man vil.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ja, for nå er tiden for å skyte seg selv i foten...

 

Salget av musikk øker

 

Etter ti år med nedtur skal de ødelegge streaming-tjenestene, hører stadig vekk kamerater som er forbanna på at sanger forsvinner for de på Spotify og vurderer å laste de ned som MP3 igjen. Gratistjenestene de brukte til å lokke folk tilbake har blitt søppel, nå skal tydelig de som har begynt å gjøre ting lovlig igjen "tas". Virker ikke på meg som de har lært en dritt, det må vel et stort fall i streaming også før de skjønner at de er i ferd med å jage bort kundene... IGJEN. Og nei, det er ikke vårt ansvar å fortsette å betale for en dårligere og dårligere tjeneste - det er å slutte å betale som sender riktig melding.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"full kvalitet" ?

"Ungdommen som vokser opp i dag kjenner ingen annen virkelighet." det er vel og litt ekstremt og si er det ikke?

"Mange artister har allerede trukket seg, og verken Pink Floyd, Metallica eller The Beatles er å finne på tjeneste." The Beatles var aldri på spotify!

Lenke til kommentar

Nå er det jo slik at det meste jeg høre på finnes hverken på Spotify, Wimp eller iTunes. Disse artister distribusjonere musikken sin som oftes DMR frie mp3,flac og plater til en ofte veldig lavt pris og mye er også gratis. Noe som er rart siden disse lage musikk med mer kvalitet, sjel og variasjon en alle "SuperStjerne" til samme. Og disse selger overpriset selv om de selger millioner mer( Selge altså ikke piratkopiert)

 

Jeg synes at alle disse Vg-Top20 drittunger har godt av å går konkurs sammen med de store platekompanier, spesielt siden de startet med denne Autotune helvetet.

 

Måtte bare for ut dette^^

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Likevel klages det ikke på at vanlig radio blir finansiert med reklame..

 

Eneste albumet jeg kjøpte ifjor var Domi - Welcome To Annoying Town, et norskt band som nesten er ukjent men med stort potensiale.

 

De store kjente kjendis bandene som allerede har fet lommebok fortjener ikke mine penger.

Lenke til kommentar

Jeg bruker Spotify og Wimp. Er det snakk om å laste ned musikk så er det nok fortsatt pirat som gjelder. Hadde man blitt tilbydd musikk med høyere kvalitet som har støtte for suround feks så hadde jeg ihvertfall vurdert å kjøpe det. Det er vi som kunder som må forlange hva vi vil ha, men i en bransje som kun ønsker monopol så må man straffe dem hardt for at de skal forstå hvor skapet skal stå

Lenke til kommentar

Problemet er at platebransjen er en unødvendighet i seg selv. Vi vil ikke ha den, artistene vil ikke ha den.

Artister kan promotere seg selv og bli kjent gjennom for eksempel tjenester som spotify. Hvem som helst kan få lagt ut musikken sin der gjennom uavhengige labler.

 

En ting at jeg ikke kan forstå er at musikkbransjen ikke tjener mer penger nå. Når jeg nå bruker minumum 1200kr i året på musikk (+konserter og stasj) mot kanskje 200kr i året de siste 10 årene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har vært betalende kunde av spotify i snart 3 år jeg også. 100kr i månden er en helt grei pris, men utvalget av sjangre og artister utenfor mainstream er litt lite, og MP3 kvaliteten skulle gjerne vært bedre.

 

Jeg hadde lett betalt 200-300kr månden om jeg kunne fått FLAC og enda større musikk-utvalg. Slik det står i dag må jeg rundt på andre sider for å supplementere spotify.

 

Jeg er også litt oppgitt over at mye musikk ikke er mulig å få tak i som lossless.

 

Mange hører kanskje ikke forskjell på 128 og 320kbps MP3, eller 320kbps MP3 til FLAC pga dårlig lydutstyr (som er veldig utbredt), men når jeg sitter på Creative X-fi og Sennheiser headset er det lett å høre forskjell. Det er også lett å høre om sangen er et offer for "loudness war" eller er laget skikkelig. På iPod mens jeg trener bryr jeg meg ikke så veldig, mens på PCen som bakgrunnsmusikk merker jeg at jeg blir sliten av å høre på 128kbps MP3.

 

Jeg har observert at mye techno/trance/house/hardcore/hardstyle er produsert med bedre dynamic range og høyere kvalitet lyder og mastering enn pop, og kan høres bedre ut lydkvalitetsmessig i 320kbps MP3 enn pop/rap/hiphop i FLAC/Wave (også CD / CD-rip).

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Problemet er at platebransjen er en unødvendighet i seg selv. Vi vil ikke ha den, artistene vil ikke ha den.

Artister kan promotere seg selv og bli kjent gjennom for eksempel tjenester som spotify. Hvem som helst kan få lagt ut musikken sin der gjennom uavhengige labler.

 

En ting at jeg ikke kan forstå er at musikkbransjen ikke tjener mer penger nå. Når jeg nå bruker minumum 1200kr i året på musikk (+konserter og stasj) mot kanskje 200kr i året de siste 10 årene.

Det er jo fordi det ''taper'' så mye på alt som blir lastet ned :)

Idiotene sitter jo å tror at hvis en sang til 8kr blir piratnedlastet 1000 ganger så har de tapt 8000kr.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Likevel klages det ikke på at vanlig radio blir finansiert med reklame..

 

Eneste albumet jeg kjøpte ifjor var Domi - Welcome To Annoying Town, et norskt band som nesten er ukjent men med stort potensiale.

 

De store kjente kjendis bandene som allerede har fet lommebok fortjener ikke mine penger.

Joda, jeg har ikke radio pga reklame og uforenelig musikksmak :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...