Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Røyker du?


BirgerCaC

  

189 stemmer

  1. 1. Røyker du?



Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg så faren min dø over en periode på 5 år pga. kols/emphysem direkte årsak pga. røyken, det har gjort at jeg aldri har villet røyke.

 

Han gikk fra en sterk mann i slutten av 50årnee til en skranglete levende skjellet, lungene hans var så dårlige at det førte til flere infarkt i hjerte, som bare gjorde lungende enda værre, og det første til at han fikk så dårlig blodsirkulasjon at han fikk permanente sår som ikke ville gro, han døde før man trenge å amputere og han ville vel aldri ha overlevd en amputasjon uansett.

 

De siste årene greide han ikke gå ut i det hele tatt og gikk ut og inn av sykehus. Døde i en alder av 64

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg røyker ikke for at jeg vil leve ett langt kvalitets liv uten sykdommer og hoste.

Jeg vil ikke ha nedsatt lukte sans og smakssans og jeg gidder ikke og ha med meg en røykepakke omtrent overalt. Det er veldig slitsomt og røyke og dessuten så er det og bruke opp penger til og skade kroppen.

Lenke til kommentar

Hvorfor røyker jeg ikke? Vel... hvorfor skulle jeg røyke?

 

Bare det å 'ta opp' røyking er jo å trosse kroppens ønske om å hoste og spy ut alt du suger inn frem til et punkt hvor man overkommer hosterefleksen.

 

Man skal i min oppfatning være temmelig desperat etter annerkjennelse ifra vennegjengen for å begynne å røyke.

Lenke til kommentar

Dette får du i deg hvis du gidder å røyke:

 

  • Ammoniak. Et etsende stoff som brukes blant annet i gjødsel. Bryter ned lungene og kan føre til alvorlige lungesykdommer.
  • Arsenikk. Giftstoff som ellers blir brukt i blant annet rottegift.
  • Cyanid. Fargeløs og svært dødelig gass. Det er denne tilsetningen som gir hodepine eller kvalme hos mennesker som røyker for første gang, eller som røyker svært mye over en kort periode.
  • Nikotin. Det viktigste virkningsstoffet i sigaretter, kan både virke beroligende og stimulerende. Nikotin er svært avhengighetsskapende. Undersøkelser viser at unge kan bli avhengige lettere enn voksne, og uten å røyke daglig. Avhengighet vil vise seg ved abstinenssymptomer som kvalme, svimmelhet, søvnforstyrrelser, uro, ubehag, nedstemthet når man slutter.
  • Karbonmonoksid (CO). Usynlig og luktfri gass. CO binder seg lettere til de røde blodcellene enn oksygen gjør og hindrer dermed transporten av oksygen rundt i kroppen. Når man røyker får man redusert oksygentilførsel til alle cellene i kroppen. Dette gjør at man kan føle seg tungpustet og slapp etter å ha røykt en sigarett. I tillegg gjør CO at blodet blir tykkere, noe som øker risikoen for hjerte- og karsykdommer som for eksempel hjerteinfarkt og hjerneslag.
  • Tjære. Et av de andre hovedstoffene i røyken. Satt til for å få nikotinen mer effektivt inn i lungene. Det er tjæren i sigarettene som er hovedårsaken til hjerte- kreft- og lungesykdommer som hvert år dreper 7500 mennesker i Norge.
  • Nikkel og bly. Tungmetaller som øker sjansen for lungeinfeksjoner og kan være skadelige for en rekke indre organer.

Endret av BirgerCaC
  • Liker 1
Lenke til kommentar

3-6 ganger i året, sigar for det meste. Å nei jeg er ikke redd for helseskadene, tipper det finnes mange variabler som har mer betydning for livslengde og kvalitet enn røyk, selv om det ikke blir fokusert så mye på. Ikke-røyker som ikke trener, eller røyker som trener? Er uansett best å holde seg unna absolutt alt av tobakk, men jeg tror det kan nytes (ja det kan nytes, sigar) i moderate mengder. whistle.gif

Lenke til kommentar

Nope!!! Stinker dritt, dyrt og helseskadelig. Betaler ikke for å saktedrepe meg selv, det er bare rein idioti. Heller ikke så veldig "tastefull" å kline med ett askebeger.

 

Pluss at du ser ut som en fjott når du står ute i minusgrader og hutrer mens du prøver å få i deg nikotinen.

Endret av Lolliken
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...