Gå til innhold

Apple har lansert iPhone 4S


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

http://www.euroinvestor.no/stock/overview.aspx?id=38687

http://www.euroinvestor.no/stock/overview.aspx?id=329476

 

Apple: $ 372,84

Samsung Electronics: $ 415,00

 

Den må svi!

 

Samsung er herved gått forbi apple.

 

hehe, du skjønner deg ikke så mye på selskapers markedsverdi. Selvom Aksjekursen er lavere betyr ikke det nødvendigvis at selskapet er mindre verdt enn et annet. Man må også ta antall aksjer inn i regnestykket.

 

Apple er en grei sak å finne markedsverdien på, som er på http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=AAPL:US det blir ca 2050 milliarder NOK. Eller 2/3 av oljefondet. Eneste selskapet som er større i verden er Exxon mobile som driver med olje( mulig dette har endrett seg de siste ukene). Siste jeg hørte var at Apple er større en alle storbankene i Europa til sammen og at det er større en hele Oslo børs samlet.

 

Denne sier litt om galskapen i Apple; http://tech.fortune.cnn.com/2011/07/29/the-u-s-treasury-has-less-cash-on-hand-than-apple-inc/

Apple har mer kontanter og kontantekvivalenter enn finans departementet i US and A(Den amerikanske føderale staten) . Det tilsvarer ca. 455 milliarder NOK. For å sette det litt i perspektiv kunne de kjøpt opp Statoil (393 milliarder).

 

Så til Samsung. De driver som kjent med alt som går på strøm og litt til. De er notert i Korea i KRW. http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=005930:KS, Markedsverdien dems er på ca. 620 milliarder NOK. Orker ikek sjekke regnskapene til Slamsung en gang...

 

Ganske skrøpelig i sammenligning er det ikke? Samsung har også en lavere ROE enn Apple. Samsung har 14%, mens Apple har 35%.

 

Jeg lar diskusjonen om verdensbeste mobil ligge ettersom jeg har en Samsung SG2 nå, byttet ut en IP4 sist og bytter snart igjen til IP4S. Men at Apple er et bedre selskap i investorens øyne er helt klart og at de gjør mer riktig en samsung er helt klart. Ellers hadde de ikke hatt den enorme kontantstrømmen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kva meiner du med akterutseilt på effektivitet i lengden?

Nå blir jo dette litt avvikende fra emnet i tråden, men jeg gir deg et svar, så kan evt. diskusjonen splittes ut i en egen tråd om den skal fortsette.

 

OSX er et GUI-drevet OS med høy fokus på GUI og mus/touchpad. Det gjør at inngangsterskelen for å komme i gang er lav. Men, på lengre sikt så vil man være langt mindre effektiv enn noen som velger å sette seg inn i og lære et system med høy fokus på terminal og/eller tastaturbruk. (Merk at jeg ikke sier at dette ikke er mulig i OSX, jeg antar at det, i hvertfall i en viss grad er det, men ingen gjør det, fordi de blir komfortable med hvordan GUI/Mus/Touchpad luller dem inn i et sikkerhetsteppe). Mye fokus på GUI og mus/touchpad har lav inngangsterksel men er inneffektivt i lengden. Mye fokus på CLI og tastatur har høy inngangsterskel mer er særdeles effektivt i lengden.

Du mangler visst forståelse for hva folk flest bruker datamaskiner til. Folk sitter ikke og knotter i OS-et, de er travelt opptatt med kontoroppgaver (tekst, tall, grafisk, teknisk, osv), sosiale medier, nettleser eller spill og lek - ingen av disse tingene lar seg løse bedre eller mer effektivt med "høy fokus" på CLI. For øvrig har GUI/mus alltid vært brukt i kombinasjon med lett tilgjengelige tastatursnarveier for de vanligste funksjonene, og det høyner selvsagt effektiviteten for erfarne brukere - men tastatursnarveier uten GUI ville vært tilbake til "steinalderen" eller DOS med WordPerfect 5.1. Ingen ønsker seg vel tilbake dit. Prøv å lage en sidelayout eller teknisk tegning med CLI, uten GUI...håpløst...

Lenke til kommentar

Du mangler visst forståelse for hva folk flest bruker datamaskiner til.

*snip*

Feiende flott måte å starte en diskusjon på, ad hominem er, om du ønsker at ingen skal ta deg seriøst.

 

Jeg har uansett sagt at dette ikke er stedet for en slik debatt, start en egen tråd om du vil. Men når du ikke evner å forsvare ditt syn på en bedre måte enn med ad hominem, ja så må du ikke regne med å se meg der.

Lenke til kommentar

Egentlig mest spent på iOS 5 i praksis. Selve telefonen var kanskje ikke så spennende, men det blir desto mer spennende å se hvordan den fungerer med nye iOS. Personlig har jeg en iPad 2 som jeg håper får en ganske forbedret brukeropplevelse med ny versjon.

 

Enig med deg. iPhone er uansett ikke aktuelt.for min del.

Men jeg håper også padda får en bedre bruker opplevelse med iOS 5, for det trengs!

Lenke til kommentar

Jeg må si at jeg er en stor Iphone fan. har hatt 3GS, har nå Iphone 4. men jeg gidder ikke å bruke flere foldelige tusen på å kjøpe en prikk lik telefon som jeg har i dag. Greit den "nye" iphone 4S har Siri (hva i %/¤#(%¤ skal jeg med dette? visst jeg ikke klarer å skrive på min egen telefon mer, så burde jeg revurdere saker og ting), Oppgradert prosessor, større minne og bedre kamera. Men når alt koker ned til alt, så er den identisk med den telefonen jeg har idag. Det designet som nå er 1 år gammelt, utrangert og sist men ikke minst (blitt) kjedelig! Jeg går nå over til HTC og håper at Apple røkker hode opp av jorda å ser at fremtiden faktisk er fremover og ikke bakover.

Lenke til kommentar

Hehe... Hvor lenge jeg har vært medlem her har vell strengt tatt ikke noe med min mening angående apple sin nylansering å gjøre. Jeg ville bare lufte litt frustrasjon, og jeg tror slettest ikke at jeg er den eneste som er skuffet.

 

De sier jo at man ikke skal tukle med en vinner, og det kan jeg skjønne visst man snakker om ikoner som f.eks Porsche 911. men i MINE øyne har apple tapt seg kraftig pga IP4S, og jeg mener at de nå henger kraftig etter andre mobilmerker som klarer å stille med et "bedre" produkt.

 

Smaken er jo som baken, så alle har jo forskjellige preferanser og hva de er ute etter i en mobiltelefon. Min mening er at det er bortkastet penger å kjøpe en IP4S når man har en IP4 i lomma.

Lenke til kommentar

Absolutt. For den jevne brukar vil det nok vera litt bortkasta å oppgradera fra 4 til 4s. Men det blir spennande å sjå når telefonen kjem ut, da kan det vera at dei som tar masse bilder med telefonen, ser ein grunn til å oppgradera.

Eg har iPhone 4 sjølv, og skal oppgradera, Kun fordi eg har knust skjermen min og at home knappen er ødelagt som følge av skjermknusingen. Hadde ikkje det vert tilfellet er ikkje sikker på om eg hadde oppgradert.

Lenke til kommentar

iPhone 4S er en større oppgradering enn det iPhone 3GS var. Men skuffende at vi ikke fikk nytt design. Men her messig så er jo Apples oppgradering like imponerende som andre mobil produsenters oppgraderinger. Det er jo det samme det går på, kamera, cpu, gpu osv. Det Apple mangler var skjerm, den er kanskje for liten men det holder seg allikevel godt.

Lenke til kommentar

iPhone 4S er en større oppgradering enn det iPhone 3GS var. Men skuffende at vi ikke fikk nytt design. Men her messig så er jo Apples oppgradering like imponerende som andre mobil produsenters oppgraderinger. Det er jo det samme det går på, kamera, cpu, gpu osv. Det Apple mangler var skjerm, den er kanskje for liten men det holder seg allikevel godt.

 

Det holder ikke å være "like imponerende som andre produsenters oppgraderinger", når de oppgraderer så sjelden.

 

AtW

Lenke til kommentar

Jeg tror kanskje ikke at det gjør meg noe at iPhone 4s forblir uendret. Spør du meg er designet iPhone 4 sin sterkeste side, desidert sterkeste side.

 

Men som en fyr sa på puben i går, "om jeg kjøper en ny iPhone vil jeg at folk skal se at jeg har kjøpt meg ny iPhone". Så akkurat det kan nok skade salget, selv om 3Gs solgte svært bra skal det være sagt at konkurransen er langt sterkere nå enn den var da 3Gs ble lansert. Android er et seriøst alternativ for den jevne bruker med et godt utbygd ekosystem, telefonene er teknisk og estetisk sterke, og det er strengt tatt veldig liten forskjell på en iPhone og en generisk smarttelefon i dag.

 

Men iPhone 4s vil likevel selge godt.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...