Gå til innhold

Windows 8 RTM - Diskusjon, testing og meninger


Gavekort

Anbefalte innlegg

Jeg vet dette sikkert er dumt å spørre om men w/e.

 

Er windows 8 et nytt operativsystem, sånn som windows 7 f.eks? Kommer det til å bli sånn etterhvert at skal man kjøpe ny pc er det automatisk med windows 8. Nå er det jo windows 7 på det fleste pcen man kjøper, ser ikke så mye til vista lenger.

 

Takker for svar!

 

Ja Windows 8 er det nyeste operativsystemet til Microsoft, og vil erstatte Windows 7 på alle nye pcer. Men først må jo alle produsenter selge ut lagret sitt, så må alle butikker selge ut lagret sitt, og så blir det nok veldig vanskelig å få tak i en ny pc med Windows 7. Men det tar nok trolig opptil et år. Noen merker vil gå tomme raskere, og derfor kun ha Windows 8 tilgjengelig raskere enn hva andre produsenter har.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror det eneste du kan kjøpe og laste ned er oppgradering. Bare 249,- ut året fra XP, Vista W7 til W8 Pro engelsk. Norsk språkpakke kan også lastes ned etter installasjon. I tillegg kan du få nøkkel for å få Media Center. Er gratis ut året.

 

Har du ikke en gammel XP liggende? :)

 

Er kjempe fornøyd W8 Pro. Og med Media Center trenger jeg ikke noe ekstra program for å spille DVD eller Blu-Ray plater.

Lenke til kommentar

Man kan få en upgradelisens på Windows 8 Pro for 119 kroner, og den funker til clean install. Alt som trengs er å besøke upgrade-tilbudssiden hos microsoft.com fra en maskin som kjører en aktivert tidligere Windows-versjon, og i en dialog man får tilgang til der kan det angis kjøp av annen maskin etter juni i år fra f.eks. komplett. Selvbygger kan også angis. Da skal man få en rabattkode som gir en sluttsum på 119 kroner. Max 5 rabattkoder pr bruker, akkurat som for tilbudet på 249,-.

 

Annet spørsmål: hurtigtaster i Windows 8 for å flytte et vindu fra desktop på en skjerm over til en annen skjerm. Prøvde den med win+shift+pil høyre/venstre, men fikk ingen respons. Noen ideer? Er det bare for modern UI, og ikke for desktop? Må jeg fortsatt bruke ultramon f.eks.?

 

Edit: testet den med rabattkode på en av maskinene mine, null problem.

Endret av xRun
Lenke til kommentar

Annet spørsmål: hurtigtaster i Windows 8 for å flytte et vindu fra desktop på en skjerm over til en annen skjerm. Prøvde den med win+shift+pil høyre/venstre, men fikk ingen respons. Noen ideer? Er det bare for modern UI, og ikke for desktop? Må jeg fortsatt bruke ultramon f.eks.?

Virker fint med win+shift+venstre/høyre hos meg.
Lenke til kommentar

Virker fint med win+shift+venstre/høyre hos meg.

Ja det ordnet seg her også. Tenkte kanskje det var en feil hos meg, men det sluttet vel å funke pga. at auto resize for vinduer når de trekkes til skjermkanter var deaktivert tenker jeg. Tok en ny installasjon av andre grunner, og det funker som det skal her nå.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Flere enn meg som sliter med "Sleep mode" på Windows 8?

 

Har to stasjonære, den ene med Rampage III Extreme hovedkort, Intel Core i7-980X og GeForce GTX 580 skjermkort og vanlig MBR / BIOS installert Windows 8 64bit Enterprise.

 

Også har jeg mitt system med Rampage IV Extreme hovedkort, Intel Core i7-3960X og GeForce GTX 690 skjermkort med en UEFI / GPT installert Windows 8 64bit Enterprise.

 

 

Begge system er satt opp med sleep mode etter 30min og ingen dvalemodus aktivert da dette ikke er anbefalt for systemer med SSD. Min stasjonære går i sleep mode etter 30min, alle lamper slukker, maskinen er muse stille og alt er fint, den vil automatisk våkne 02:00 om nattet for å kjøre den daglige Windows backupen mot fil-serveren og detter gå i sleep igjen etterpå.

 

Den andre stasjonære derimot ser ut til å forsøke å gå i sleep mode, men noe går tydeligvis helt galt for alt som skjer er at skjermen går i sleep men maskinen står fremdeles med vifter gående, lamper på og det hele.. Og det største problemet er at maskinen ikke vil våkne fra denne halvveis sleep modusen på noen som helst måte, det å hamre løs på tastaturet, bevege musa, trykke på av / på knappen på kabinettet osv osv, ingenting hjelper. Maskinen kjører tilsynelatende men det er ingen måte å få noe respons fra den og skjermen forblir like svart, alt jeg kan gjøre er å krasje den og starte opp på nytt.

 

30min senere skjer akkurat det samme igjen, noe som gjør sleep mode totalt ubrukelig for ikke bare går den ikke i sleep i det hele tatt, men du må krasje hele systemet hver gang du skal ha den igang igjen...

Lenke til kommentar

RamGuy: Det kan være lurt å starte en egen tråd om problemet ditt. Men et tips kan være å lage en Energy Report og lese denne. (Merk at jeg måtte flytte min rapport til min brukermappe for å kunne åpne den.) Denne har jeg brukt for å finne ut hvilke enheter som hindret maskinen fra å sove. Endret så innstillingene under Enhetsbehandling slik at disse enhetene ikke kunne vekke maskinen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Slettet+130498

tja, sitter med win8 på en litt eldre tablet fra dell med intel atom og 2gb ram, der fungerer det bedre enn med win7, og har hatt win8 på stasjonær maskina siden rtm release og det har stort sett fungert knirkefritt, har noe problemer med tekst skalering, men det kommer og går.

 

spilling er null stress

Endret av Slettet+130498
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Dårlig første mæte med Windows 8 (Enterprise Evalution) for min del...

Installasjon av OS, Origin og Steam gikk uten problemer, men alt vare ikke bare flott...

Oppdaterte med Windows Update og Apps fra Store, skrudde av maskinen, og skrudde den på igjen nå... Windows starter å loade, etter det blir alt svart, ingenting skjer, nada.

Ble ganske irritert etter å ha brukt maskinen i total en time før det går skeis. Satte i Windows plata og valgte "Refresh-ettellerannet" Stod att "Apps" ble fjernet, tenkte da att Origin og Steam med spill installert ville bli igjen, da der stod nedenfor att mine filer ikke ble fjernet. Tenkte, "heh, så greit", og kjørte på.

Maskinen brukte 20 min på å bli ferdig med alt og kunne la meg logge inn. Logget inn og så går jeg på skrivebordet der Steam og Origin lå, Nei, det var borte og hadde blir "erstattet" med "Removed Apps"

Blant annet var driveren til skjermkortet fjernet(greit nok)

Steam var borte, det var også Origin...

 

Bare meg eller er programmer nå blitt "Apps"? Kall en spade for en spade... Ser på "Apps" som små programmer som eks blir installert fra Store.

Andre er jo att, det var ikke tatt backup av, slettet, alt som lå der. Så nå har jeg to valg:

Tilbake til Windows 7 eller prøve på nytt...

 

Noen som har hatt lignende problemer?

 

EDIT: Fant filene, men da blir det "bare" å få dem tilbake uten å laste ned alt på nytt.

Endret av MiiX
Lenke til kommentar

Heisann. Har et problem med windows 8. Når jeg er på menyen (der alle appene er) og klikker på f.eks Chrome blir nettleseren åpnet i det gamle skrivebordet, altså windows 7. Funksjonen hvor menyen åpnes når du har musepekeren oppe i høyrehjørnet funker heller ikke. Hvordan fikser jeg dette?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...