Gå til innhold

Post dine "First world problems" her


L4r5

Anbefalte innlegg

4 minutes ago, bshagen said:

Hva blir ROI på en slik, kontra kjøpe fra f.eks Sopps eller Barilla? Er kvaliteten så mye bedre og blir det billigere i lengden? :)

Jeg har ikke fin-kalkulert her, og ROI kommer jo an på hvor mye pasta man spiser og hvor mange år man bruker maskinen.

Skal heller ikke late som jeg er en gourmet med veldig raffinert smak, men å skille fersk (inkludert fersk og så fryst) pasta fra den tørkede butikk-varianten skal selv jeg klare (og som pasta-elsker spiser jeg gjerne begge deler, men den ferske er definitivt bedre).

En kan jo få "manuelle" pastamaskiner og lage paste med dem også og avhengig av pris kan nok det bli billigere, men det spørs jo hvilken pris man setter på egen tid og arbeidskraft også.

Svaret her blir vel i første omgang å teste fersk vs tørket pasta og se om man synes den ene er bedre enn den andre. Foretrekker man fersk og vil fortsette med det, så er vel bare spørsmålet hvor mye man er villig til å bruke for å spare litt arbeid :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjøpte en dyr pc i fjor black friday for å gjøre medieverdenen mer interessant, med 3 skjermutganger. Men det er bare surr. Har 1 pc-skjerm og to tv-skjermer.

Plugger jeg inn tv-skjerm 2/2, så virker ikke de to andre.

Fjerner jeg tv-skjerm 1/2, så virker tv-skjerm 2/2 og pc-skjerm.

I starten fikk jeg alle tre til å virke, men husker ikke hvordan jeg fikk det til. Men da endret det seg igjen når jeg restarta pc'en, én skjerm virket ikke eller noe.

Håpløst!

Endret av Taurean
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Begrepet "first world problems" burde virkelig fases ut. Det er steinrike folk over hele verden og også mye middelklasse og arbeiderklasse som klarer seg helt fint. Det gir et feilaktig inntrykk av blant annet hva folk i den tredje verden faktisk trenger hjelp med. 

Så det er faktisk folk i den tredje verden som sliter med akkurat de samme problemene. Det er også å undergrave at folk i Vesten sliter med alvorlige problemer. Det å ha tilgang til basiske fasiliteter er ikke rikt, det er det å ikke ha det som er ekstremt fattig. 

Det er også folk i den tredje verden som bidrar akkurat like mye til sweatshops i Asia. Så du bare mater den samme tankegangen som skaper anti-vesten sentiment med det duste begrepet. Selv om jeg ble betenkt av det først også, spesielt med sangen til Weird Al Yankowich, allikevel så er det vrøvl. Slutt å være Ignoramus Maximus og tenk på hva du snakker om. Selv afrikanere sjøl er jo sint for at vestlige oppfører seg som om alle afrikanere trenger nødhjelp. Det er veldig 1980.

Endret av Gorsky
*
Lenke til kommentar

Man må jo se på begrepet med en viss ironisk distanse, for det er ikke så svart/hvitt at folk i vest-europa nødvendigvis er styrtrike, og at folk lengre øst og sør er fattige. Ja det er utdatert i seg selv, men betydningen av det lever videre. Det handler om at man har det så godt at man må lete for å finne noe å klage over, eller at man alltid skal klage på noe, uansett hvor godt man har det. Det er kontrasten som skal skape humoren i det, slik som f.eks at en person som ikke har tilgang på mat og er sulten klager over sult, mens her klager man over at man ble så mett etter julemiddagen at man måtte ligge på sofaen i 3 timer etterpå. Jo bedre man har det, jo mer ubetydelig blir problemene. Men som med alle vitser og slikt, så er det en viss sannhet i det ja, og det er derfor man kjenner seg igjen i det. Man må ta det for det det er, nemlig en form for humor. Kanskje på grensen til mørk humor om man ser skarpt på det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...