Gå til innhold

Alt om Risen 2! Det (e)neste RPG-spillet med sjel i en stadig fattigere sjanger..


Anbefalte innlegg

Hva med å heller diskutere spillet i stedet for å krangle som noen småunger hvilket spill som er best? Bare fordi en person foretrekker Skyrim betyr det ikke at Risen 2 blir dårligere av den grunn, og vice versa. Det er faktisk mulig at begge spillene er svært bra.

Endret av vikingkylling
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg synes begge spillene er bra. Men de har også begge to tydelige svakheter og mangler. Ellers er spillene veldig forskjellige, og litt vanskelig å sammenligne.

 

Litt synd at jeg i 2012 sier dette om spillene til både PB og Bethesda, som for noen år siden lagde noen av verdens beste rollespill. Nemlig Gothic 2 og Morrowind. Men, men, slik er nå de satans kapitalkreftene.

Endret av Skurupu
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva med å heller diskutere spillet i stedet for å krangle som noen småunger hvilket spill som er best? Bare fordi en person foretrekker Skyrim betyr det ikke at Risen 2 blir dårligere av den grunn, og vice versa. Det er faktisk mulig at begge spillene er svært bra.

 

Tja, det handlet vel mer om at noen folk kom og sa at de likte R2, og syntes det "i allefall var bedre enn Skyrim", så var det visse andre som absolutt ikke kunne tåle å høre slikt i en Risen2-tråd.

 

Men som du sier, la oss heller diskutere Risen 2 enn andre tullespill i denne Risen 2 tråden - med mindre det faktisk er skikkelige sammenligninger som blir gjort (f.eks. "questen her minner meg fryktelig om en jeg spilte i spill-X eller Y" osv). :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Folkens, hva er "idols" til? Er dette bare vendortrash eller får man bruk for dem i andre sammenhenger?

Det er en del av oppdragene for å bli pirat. Du kan ta med Idol og vise til captain Steelbeard.

 

takker! Lenge siden jeg har storkost meg som dette med noe slags spill :D

Ein brukar òg idol til å åpne og stenge dører i tempel, men so langt har eg i alle fall funne dei idola eg trengte inne i tempela der dei skulle brukast.

 

Kay

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Gleder meg så inni svarte til PB faktisk fikser den USB-headset buggen! Faen så irriterende. Akkurat samme dritten som skjedde da Witcher 2 kom ut. Desverre virker PB å være utrolig mye mer "detatched" fra fanbasen enn det CD Projekt er. Jeg er litt redd for at den patchen som gjør USB-headsets kompatible med spillet, enten aldri vil komme, eller vil komme alt for sent. Jeg nekter å spillet Risen 2 med et jævla Koss Portapro headset.

Lenke til kommentar

Men, er det noen som vet om Risen2 er i butikk, eller kun på nett? På Spaceworld påsto de at de aldri hadde hørt om spillet, og at det ikke sto på utgivelseslisten engang... Har litt treg internett-forbindelse, så for meg er det deff fremdeles best å ha det fysiske spillet.

Lenke til kommentar

Har noen kjappe spørsmål om Risen 2 (har det på PC).

 

- Er det mulig å øde sensiviteten til kameraet, så man ser raskere opp og ned? Høyre/venstre er oversensitiv (spiller på 0.3), mens opp og ned beveger seg knapt.

 

- Spawner fiendene igjen etter en stund, eller er det mulig å utrydde alt i hele spillet om man tar seg tid til det? Tenker på å grinde penger, bounty og så videre.

 

- Hva er vitsen med å git Patty rom? Blir hun glad av det eller noe sånt?

 

- Er det et maks level her, eller kan vi makse ut alle talentene?

 

@aphelion3: Jeg kjøpte Risen 2 på GameStop. De hadde både vanlig versjon og Collector's Edition til PC. Merkelig nok var CE samme pris som vanlig, så gikk for den. ;) Fant det ikke til konsoll.

Endret av vikingkylling
Lenke til kommentar

Det er mulig å forandre sensitiviteten, men du må inn i config.ini.

 

Fiender spawner, så vidt jeg vet, på nytt kun én gang. Det skjer noe midt uti spillet, og etter det får alle de gamle øyene nye, kraftigere fiender.

 

Patty drikker grog, ikke rom. Grog er det samme som en healing potion, så hun bruker den når hun har lav helse.

 

Det finnes jo ikke levler i Risen 2. Om man kan makse alle talentene er jeg usikker på. Det er et endelig anntal med fiender, så det er der grensen går. Husk at man også trenger gold, noe det heller ikke er uendelig med.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel det er det eneste tilfellet jeg vet om der det har skjedd, dessuten om det skjer med et selskap en eller annen gang, skjer det ikke med alle. Og en anmelder er en person som også kan ha sin personlige mening. Man kan derfor aldri stole 100 % på kun en spillside, og derfor kan man bruke sider som Gamerankings for å få en god oversikt, og det er jo klart en sammenheng mellom hva folket synes og hva spillet får i gjennomsnitt der

 

Too Human er vel et spill som beviser at et enormt budsjett ikke alltid kan redde et spill.

 

At det er det eneste eksemplet du vet om, betyr ikke at det er det eneste eksemplet som finnes. man ser hele tiden reklame for spill på nettsider som anmelder spill, og det er ikke tvil om at spill de reklamerer for får bedre score enn mindre kjente spill veldig ofte. Skyrim vs. Risen 2 er en interessant sammenligning av mange grunner. Som ble nevnt over så visste ikke Spaceworld om Risen 2 engang, mens de hadde store plakater utenfor butikken når Skyrim kom. Markedsføring påvirker anmeldelser i veldig mange tilfeller, men reflekterer ikke alltid direkte om et spill virkelig er bra eller ikke.

 

De mest troverdige anmeldelsene er de som nevner hvorfor spillet er bra, og hvorfor spillet er mindre bra - og setter fokus på alle svakheter ved spillet. Et eksempel på hvor dette manglet, er Mass Effect 3. Ingen anmeldelser (jeg har lest) fremhevet slutten av spillet som det svakeste elementet ved spillet, og at den var full av plot-hull, som kunne ødelegge opplevelsen for mange. Mass Effect 3 har hatt en massiv kampanje for å reklamere for det, det fikk fantastiske anmeldelser over hele fjøla, og er ett av de mest forhatte spillene i moderne tid på grunn av slutten, noe ingen anmeldelser satt fokus på. Ser du et mønster her?

 

En anmeldelse som ikke fremhever de dårlige sidene ved et spill, er en dårlig anmeldelse. Jeg vet allerede om de positive sidene ved et spill gjennom den offisielle reklamen, så jeg er mer interessert i hva som eventuelt kan gjøre at jeg ikke er interessert i spillet likevel.

 

Min personlige mening er at verdens beste rollespill-serie er Baldur's gate 1 og 2 (pluss utvidelser), og dette er hvorfor: Jeg føler at disse spillenes (inkludert Planescape Torment) positive sider ikke blir representert i noe annet spill i nyere tid. De komplekse karakterene, konsekvensene av valgene du tar (hvis du f.eks. valgte to kompanjonger som hadde motstridende "livssyn", kunne du risikere at de drepte hverandre mange timer senere), brutale konsekvenser (hvis en kompanjong dør, så er han død*), måten historien ble fortalt på, måten dialogen var skrevet på, og det utrolig dype magi-systemet (BG2 hadde 9 vanlige nivå av spells, pluss level 10 spells, hvor hvert nivå hadde flere spells (300+ til sammen) enn de fleste andre spill har totalt! Du hadde til og med spells du kunne putte spells inn i). På toppen av dette hadde du det mest taktiske kampsystemet i noe rollespill jeg har spilt, hvor taktikk var mye viktigere enn levels og utstyr.

 

Så jeg venter fortsatt på et rollespill som viderefører de dype karakter-interaksjonene, magi-systemet med hundrevis av relevante spells, taktikken fra BG-spillene, den åpne verden til Skyrim, og level-systemet til Vampire Bloodlines.

 

http://www.youtube.com/watch?v=xHYnyyrVcnE

 

*Så lenge du ikke brukte utrolig kostbar magi (særlig i BG1 hvor maks level var 8).

Endret av Orwandel
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Helt enig i at BG er tidenes RPG. Det fanget essensen av D&D, som jeg spilte i mange år før det spillet kom.

 

Synd at det ikke lager dens slags rollespill lenger. Men man kan jo håpe på at BG3 kommer. Er mye som tyder på det. Skal bli helt rått å spille et moderne spill med den isometriske grafikkstilen. Skjønner ikke helt hvorfor ingen bruker den lenger.

Lenke til kommentar

Holder det ikke med Risen 2 vs Skyrim-diskusjonen snart, folkens? Eller må vi lage en egen tråd for Risen 2?

Tja, hvis du ser på trådtittelen, er den en smule provoserende, og inviterer til diskusjon rundt hvordan Risen 2 passer inn i rollespill-sjangeren. Min kommentar til den tittelen, er at Vampire: Bloodlines er det desidert beste 3D RPG evar, og at sjangeren har blitt stadig fattigere siden.

 

EDIT: For de som ikke har spilt det, legg merke til hvor mye som faktisk skjer "under overflaten" i samtalen med kvinnen i denne snutten. Bare et enkelt eksempel på hvilken dybde som finnes i Bloodlines og lignende spill av den gode, gamle typen.

 

http://www.youtube.com/watch?v=baGp1w2EKh8

Endret av Orwandel
  • Liker 2
Lenke til kommentar

RIP Troika. Kanskje Kickstarter er løsningen for en potensiell revitalisering av Vampire-serien.

 

 

Begynner å irritere meg litt over dette spillet. Vi er en pirat med skip, eget mannskap og seiler fra øy til øy... men svømme kan v ikke? :roll: Også en god del pop-ups, og hvorfor må vi helt tilbake til menyen for å se Achivements? Men det er bare småting. Meget bra spill så langt. :)

 

Når det kommer til svømming, så er dette noe som har vært mulig i tidligere PB-spill. Gothic 2 og Risen, for eksempel. At det ikke lenger er mulig, er et designvalg som utvikleren gjorde det klart om før spillets lansering. Like fullt er det, som du sier, litt irriterende (og ulogisk).

 

Pop-ups er det en del av ja, men det finnes guides til å fikse dette på nett. Bare google "Risen 2 view distance fix" eller noe.

 

Achievements kan du lett se, som i alle andre Steam-spill, om du trykker SHIFT+TAB, og så trykker på "achievements" nederst på skjermen. ;)

Endret av Hr. Jenssen
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Holder det ikke med Risen 2 vs Skyrim-diskusjonen snart, folkens? Eller må vi lage en egen tråd for Risen 2?

Tja, hvis du ser på trådtittelen, er den en smule provoserende, og inviterer til diskusjon rundt hvordan Risen 2 passer inn i rollespill-sjangeren. Min kommentar til den tittelen, er at Vampire: Bloodlines er det desidert beste 3D RPG evar, og at sjangeren har blitt stadig fattigere siden.

 

Ser den, men tråden er allerede på 16 (!) sider. Hvor lang må den være før vi godta at både Risen 2 og Skyrim er like bra? Digget for øvrig VTM: Bloodines. Det hadde vært konge om noen hadde fått lisensen og laget et nytt spill i samme stil. World of Darkness blir ikke helt det samme.

 

 

Begynner å irritere meg litt over dette spillet. Vi er en pirat med skip, eget mannskap og seiler fra øy til øy... men svømme kan v ikke? :roll: Også en god del pop-ups, og hvorfor må vi helt tilbake til menyen for å se Achivements? Men det er bare småting. Meget bra spill så langt. :)

 

Når det kommer til svømming, så er dette noe som har vært mulig i tidligere PB-spill. Gothic 2 og Risen, for eksempel. At det ikke lenger er mulig, er et designvalg som utvikleren gjorde det klart om før spillets lansering. Like fullt er det, som du sier, litt irriterende (og ulogisk).

Så de lagde et piratrollespill, og det første de fant ut var de skulle droppe svømming? Logisk. :p

 

Pop-ups er det en del av ja, men det finnes guides til å fikse dette på nett. Bare google "Risen 2 view distance fix" eller noe.

Har stilt inn View Distance til 10, men nå ser jeg lengre enn en ting spretter opp. Som et eksempel var View Distance 5, og ting spratt opp på 6 eller 7. Nå er View Distance 10, men ting spretter fortsatt opp på 6 eller 7, om du skjønner. Litt irriterende, men ikke så viktig at det gjør noe.

 

Achievements kan du lett se, som i alle andre Steam-spill, om du trykker SHIFT+TAB, og så trykker på "achievements" nederst på skjermen. ;)

Jeg nekter å bruke Steam mer en absolutt nødvendig. Nå da spillet er installert kan Steam gå og henge seg i skapet for alt jeg bryr meg. ;) Går heller tilbake til hovedmenyen enn å se Steam-interfacet igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...