Gå til innhold

Sniktitt: Vi har prøvekjørt Nokia N9


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

@R083r7: Meego ER Linux... Det er en Linux-distribusjon og kan kjøres både på PC, Mobiltelefoner, TV'er og så og si alt annet en kan kjøre Linux på. Forskjellen mellom Meego på PC og Meego på mobilen er grensesnittene. Android er ikke en full Linux-distribusjon, så i Meego vil du nok ha litt mer frihet enn i Android.

Lenke til kommentar

Ingen video? :(

 

Forresten så vil, takket være alien dalvik, N9 kunne kjøre Android-applikasjoner :)

 

"In case you were worried about application support for the N9, you have one less reason to worry now. Along with applications created specifically for the phone, you will even be able to run Android applications on it.

Thanks to a little something called the Alien Dalvik, a software that lets you run unmodified Android application on non-Android devices. All the developers have to do is repackage the .apk files and the applications can be used on other devices running Alien Dalvik. The application is able to utilize the full potential of the hardware and the user experience is virtually identical to that of using it on regular Android device. The software emulates the hardware controls on Android devices so the application can be controlled on non-Android devices.

 

According to Myriad, the developers of Alien Dalvik, it will be made available for MeeGo sometime later this year"

 

Lenke til kommentar

Tøff. Men hva er MeeGo egentlig? Er det bare en Android-Light eller er det bygget på en helt annen struktur? MeeGo har vel også linux i bunnen, har den ikke? Ser ikke helt forskjellen.

Begge deler er "Linux", men Linux er bare kjernen. Du kan bytte ut alle programvarekomponenter rundt og det vil fortsatt være Linux.

 

Forskjellen ligger i applikasjonene rundt kjernen og programmeringsgrensesnittet for å skrive programmer. MeeGo og Maemo bruker noe som heter Qt som brukes til mange formål f.eks. til PC programmer, mens Android bruker ett eget programmeringsgrensesnitt kun for Android.

 

Nokia og Intel hadde opprinnelig hvert sitt Linux OS, Maemo og Moblin, men gikk sammen og utviklet MeeGo. MeeGo er laget spesielt for nettbrett og smarttelefoner. I senere tid har Nokia bestemt seg å forlate Symbian til fordel for Windows Phone, noe som betyr at MeeGo ikke tar over for Symbian slik det opprinnelig var planlagt. MeeGo og Maemo har vært en utviklingsplattform for Nokia og har ikke blitt skikkelig kommersialisert tidligere. Det blir derfor litt rart om Nokia N9 / MeeGo nå viser seg å bli godt mottatt og så bruker Nokia masse ressurser på å få Windows Phone på å bli en suksess. Det blir spennende å følge med på mottakelsen av Nokia N9 framover.

Endret av tickinghd
Lenke til kommentar

Usannsynlig lekker telefon. Både hardware og OS/UI på denne telefonen ser fantastisk ut, og får Android og iOS til å se traust og gammeldags ut i forhold. Sammen med webOS og Windows Phone 7 er nok dette markedets lekreste OS, men det er neppe nok til å omvende de rabiate Apple/Google-hordene :p

Lenke til kommentar

Denne mobilen er en one of a kind. Nokia kommer ikke til å lage flere MeeGo-telefoner. Så hvorfor i allverden har Telenor sikret seg enerett på denne? Hadde det vært en av de nye Windows telefonene så kunne jeg til nød ha skjønt det, men dette er jo meningsløst.

Lenke til kommentar

La meg minne deg om at nokia også har lansert utviklertelefonen n950 i samme slengen. Om salgstallene blir gode skal du ikke se bort ifra at meego fortsatt kommer til å eksistere hos nokia. Men intel pusher på meego, lg har sagt at de kommer til å lansere telefoner med meego. Så selv om nokia slutter med meego er ikke det slutten for meego.

Lenke til kommentar

Kan noen fortelle meg hva det er med dette swipehysteriet til amobil. Når man drar fingern over skjermen, bytter man skjermbilde? Akkurat slik man har gjort på iPhone og Android i all tid? Og, plast er plast, men tydeligvis ikke når Nokia bruker det. Da er det superfantastisk, og frest ut av et stykke?? Tipper alle er støpt i samme formen jeg...

Men de virkelig gode nyhetene må jo være at man kan kjøre android apps på denne.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...