Gå til innhold

En klassiker er født på ny


Anbefalte innlegg

Laser kommer aldri til å bli like bra som LED. Av den enkle grunn at laser ikke klarer å følge med når hastigheten til bevegelsene dine når en bestemt hastighet. Og laser er mer kresen når det gjelder underlag.

 

Jeg gjorde det allerede mulig å endre samplerate på musen opptil 1000hz i Windows XP tilbake i 2004, som jeg delte gledelig med andre, så dette er langt ifra noe nytt.

 

MX518 er sikkert som banken enda, når det gjelder nøyaktighet ved høye hastigheter. Ingen vet om nyere mus er mere nøyaktig.

 

Det som skjer når en mus ikke greier å følge med, er at den enten skipper, stopper eller gir deg negativ akselerasjon (som er mest vanlig, og som de fleste ikke klarer å detektere under bruk). En enkel test er å gå inn i et skytespill:

 

1. flytt musen helt til venstre på musmatten, husk plassen siktet ditt befinner seg på skjermen din.

2. flytt musen helt til høyre på musmatte (normal hastighet), husk plassen hvor siktet er.

3. flytt musen helt til venstre på musmatten igjen, merk at du er tilbake til utgangspunktet, og forhåpentligvis samme plass som i punkt 1.

4. flytt musen KJAPT helt til høyre på musmatten. Har du siktet på samme sted som du merket deg i punkt 2? Ikke? Da har du opplevd negativ akselerasjon.

 

Høy DPI, samplerate, og en haug med knapper, er fin fint det. Men når tallene egentlig ikke gir noen pekepinn på hvor nøyaktig en mus er, er det verdiløst. Man må ha et uniformt testmiljø og gi målbare data for å si hva som er bra eller ei. Slik som ble skrevet tilbake i 2007 hos esreality.com: http://www.esreality.com/?a=post&id=1265679

 

Slik bør alle seriøse tester av mus bli gjort. Siden det ikke er en standard måte beskrevet på siden til esreality, så lag noe selv. Jeg brukte et CD cover til å finne ut at DPI antallet på flere mus var helt feil, i forhold til det de reklamerte.

 

Visste dere forresten at Logitech og Razer bruker sensorer fra samme leverandør? Produsenten heter Agilent. Og de selv, trodde at laser var bedre enn LED; http://www.agilent.com/German/about/newsroom/presrel/optmousesensor_22_12_04.html

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

3600 dpi? Litt vel lavt for dagens standar imo.

 

(Og ikke kom med utsagn om at du ikke trenger mer en x antal dpi, da har du tydligvis missforstått hele poenget med hvorfor høy dpi mus er mer presis en low dpi mus)

 

Dagens standard? WTF? Kan du forklare oss poenget da?

 

La oss si du spiller i 1920*1080. Hvert bilde du ser på skjermen viser 90 grader (fov 90) av en full rotasjon rundt din egen akse, altså 1920 piksler i bredden. Snur du deg 360 grader, vil dette utgjøre (1920*4=) 7680 piksler. Hvor høy DPI trenger du for å snu deg 360 grader på 10 cm (~4 tommer)? Enkelt, du trenger 7680 / 4 = 1920 DPI.

 

Hvem spiller med så høy sensitivitet i et spill? Noobs gjør.

Noe mere realistisk er at en spiller snur seg 360 grader på 40 cm (~16 tommer). Det vil si man trenger bare (7680/16 =) 480 DPI :O

 

Men la oss gjerne høre din versjon av betydningen av DPI ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...