Gå til innhold

Test: Ubuntu 11.04


Anbefalte innlegg

Er folk virkelig så positive til dette? Jeg kan ikke fordra det nye Unity. Men det er ikke det største problemet, siden jeg kunne bytte tilbake til standard versjonen. Men likevel:

 

- Notification area(skype, spotify etc) blir ikonet 1x1 pixel(bug).

- Navicat(som jeg bruker til administrering av MySQL database) fungerer ikke i det hele tatt, heller ikke i Wine, og mangler for øvrig brukbare alternativer.

- Wine fungerer ikke.

- Eclipse kræsjer en gang iblant.

 

Nei, dette var altfor ustabilt. Akkurat nå er det fristende å gå tilbake til w7.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er folk virkelig så positive til dette? Jeg kan ikke fordra det nye Unity.

Jeg er positiv til Unity da det gjør det lettere for nybegynnere å komme inn i GNU/Linux-verdenen. Ett av de største problemene GNU/Linux har er at når en nybegynner melder sin interesse for Linux blir han anbefalt distro X av én person mens neste mener distro Y med AWN er bedre, men en annen person melder at distro Z har en nær-bleeding pakkebrønn du kan aktivere med tredjeparts grafikkdrivere som sammen med Compiz er best og at med kommando update -Ffe666 blir alt perfekt. Og alle sammen linker til sider som kdelook.org og tilsvarende grafiske modifikasjoner for DE, WM, dock, sidebar, widgets og det er steget før det blir linket til animerte musepekere.

Og så kommer noen og sier at Arch er bedre uansett.

 

Fuck det tullet der! Nybegynner? Ubuntu, her er lenke til ubuntu.org, trykk DOWNLOAD-knappen og besøk denne URL-en for unetbootin for å spole opp en USB-pinne.

Lenke til kommentar
Hva feiler toppmenyen på skjermbildene? Skyggen er jo ekstrem svart, og legger seg over alle vinduer og dropdown-greier. Ser ikke sånn ut her...

Skal jeg tippe er det Unity-2D i en virtuell maskin.

 

Riktig angående Virtuell Maskin, feil angående Unity-2D... Men skjønner heller ikke hvor den skyggen kommer fra, var ikke tilstede når jeg testa på fysisk maskin...

 

 

Anyways, sitter å ser på Gnome 3 nå, spent på hvordan Gnome 3 måler seg med Ubuntus Unity...

Endret av Skinney
Lenke til kommentar

syntes gnome do eller synapse kunne vært standard. gjør alt lettere =) unity er veldig digg, det jeg liker best er at 2 rader på vinduer forsvinner når de er maksimert kontra standard gnome. den globale menyen kunne altid vært synlig syntes jeg.

 

for de som tenker at de skal teste ubuntu 11.04 på en eee 1001px trenger dere å aktivere en pre-release av 2.6.38-9 kernel for å slippe at maskina låser seg når du kobler på et trådløst net. (eller noen andre maskiner med samme trådløse kort)

Lenke til kommentar

Testet 11.04 på min stasjonære PC og må si meg svært skuffet. Unity-grensesnittet er elendig og bare irriterende. Fikk fikset det slik at jeg fikk det originale Maverick-grensesnittet tilbake, men jeg er fortsatt ikke overbevist. Windows er såpass innsydd i alt i dag, og det er derfor vanskelig å komme foruten det. Derfor ble det Win7 igjen etter bare noen få dager.

Lenke til kommentar
Riktig angående Virtuell Maskin, feil angående Unity-2D... Men skjønner heller ikke hvor den skyggen kommer fra, var ikke tilstede når jeg testa på fysisk maskin...

Ok, da er det nok "DirectX 7"-nivå av maskinvareakselerasjon eksponert av det virtuelle skjermkortet som gjør at Natty degraderer måten gjennomsiktighet er tegnet.

Lenke til kommentar

har kjørt ubuntu 11.04 i et par uker nå. Unity på laptopen (må si jeg syns det virker veldig bra!) og KDE på den stasjonære. Alt funker "out-of-the-box", det tar 10 min å installere, og så er man i gang :)

 

Om man trenger hjelp til å få på plass java, encoders/decoders, etc, så er en god tutorial her:

http://www.howtoforge.com/the-perfect-desktop-ubuntu-11.04-natty-narwhal-with-ubuntu-classic

Lenke til kommentar

Må si meg ekstremt fornøyd med 11.04. Unity er uvant men konseptet er fantastisk, og det er nå knotete når jeg kommer på Windows. Videre begynte plutselig alt av nett-TV å virke på Ubuntu, det har alltid vært trøblete før. Selv Silverlight-videoer på bt.no fikk jeg til ved å laste ned en nightly build av Moonlight, og det har jeg aldri fått til på noen Linux-platform før. Nå er Linux _virkelig_ der det skal være!

Lenke til kommentar

Jeg er også svært fornøyd med 11.04 og har, etter litt tilvenning, fått smaken for Unity. Er noen irritasjonsmomenter som at jeg sliter med å velge ett vindu fra et program med flere vinduer åpne i docken. F.eks ved bruk av Pidgin. Men sånn alt i alt er dette en forbedring jeg har smaken for. Liker hvordan jeg får utnyttet maksimalt av skjermen til programmene som kjører.

 

Har ikke hatt noen problemer med installasjonen bortsett fra at den trådløse driveren jeg ble forslått (Broadcom kort) ikke kunne styre den fysiske knappen for nettverkskortet og dermed aldri kunne slå det på igjen etter ventemodus. Fikset det ved å legge inn en annen driver fra Synaptic (fwcutter).

 

Sånn helt urelatert så skulle jeg ønske Ubuntu One (som i denne versjonen har modnet betydelig) kunne funke med egen webserver.

 

Dere som sier dere bruker Gnome 3. Er det Gnome Shell dere mener? :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...