Gå til innhold

Stortingsvalg til høsten - hva skal du stemme?


Stortingsvalg 2009  

  1. 1. Hva tror/vet du at du skal stemme til høsten? Har du ikke stemmerett kan du velge det du tror du hadde stemt dersom du hadde det.

    • Rødt
      2
    • Sosialistisk Venstreparti
      4
    • Det Norske Arbeiderparti
      16
    • Senterpartiet
      2
    • Kristelig Folkeparti
      2
    • Venstre
      20
    • Høyre
      6
    • Fremskrittspartiet
      17
    • Demokratene
      0
    • Kystpartiet
      1
    • Miljøpartiet de Grønne
      2
    • Det Liberale Folkeparti
      0
    • Norges Kommunistiske Parti
      4
    • Vet ikke
      5
    • 0
  2. 2. Hvilken flerpartiregjering ønsker du deg, om ettpartiregjering ikke er mulig?

    • AP, SV og SP
      10
    • Høyre, KrF og Venstre
      7
    • Høyre og FrP
      15
    • Høyre, KrF, Venstre og FrP
      3
    • AP og Høyre
      4
    • SP, KrF, Venstre og Høyre
      0
    • SP, KrF, Venstre, Høyre og AP
      0
    • SV og AP
      5
    • AP og SP
      3
    • AP og Venstre
      13
    • Vet ikke
      21
  3. 3. Er du for eller mot norsk medlemskap i EU?

    • For
      20
    • Mot
      43
    • Vet ikke
      18


Anbefalte innlegg

Er godt å se at såpass mange har stemt venstre i pollen her. Venstre er det eneste store partiet i Norge med et seriøst fokus på personvern, høyere utdanning (universitet/høyskole), forskning, småbedrifter og miljøvern.

 

Personvern er et veldig dagsaktuelt emne da personvernet er den demokratiske og liberale rettigheten som står i størst fare i dagens samfunn. Personvernet angripes av rettighetsorganisasjoner, kunstnere, artister, advokatvirksomheter, justisdepartementer, sikkerhetsorganer (politi, sikkerhetstjenester etc), nasjonale myndigheter (USA), internasjonale organer (EU) med flere. Dessverre er det langt færre som søker å forsvare personvernet. I denne leiren finner vi et knippe dataorganisasjoner (som datatilsynet og elektronisk forpost Norge), noen få partier (Venstre, Miljøpartiet de Grønne), fagpersoner og noen privatpersoner. At personvern ser ut til å være av så liten betydning for mange av partiene, og ikke minst velgerne, er skremmende. Er det ingen som ser faren ved det minkende personvernet? Synes dere det er greit at informasjon om hvilke internettsider dere har besøkt, hvem dere ringer, når dere ringer, hvor lenge dere ringer, hvem dere sender epost etc lagres i opp til to år? Hva om disse opplysningene kommer på avveie? Dere tror kanskje at rutienene de eventuelt setter istand skal forhindre alt misbruk? Hva om opplysningene finner veien til andre nasjonale myndigheter? Hva om rettighetsorganisasjoner som TONO, IFPI, MPAA og andre får mer makt enn det de har idag. Plutselig kan man bli stengt ute fra internett fordi toårsloggen inneholder informasjon om at du lastet ned et bilde som er beskyttet av åndsverksloven.

 

Høyere utdanning og forskning er et ganske oversett tema blant partiene i Norge. De fleste partiene har riktignok politikk på området. Men denne er ofte så overfladisk og svadisk at det er vanskelig å forstå hva de egentlig vil innenfor høyere utdanning og forskning. De skriver gjerne at de vil bedre høyere utdanning og øke forskningen for å gjøre Norge til et foregangsland. Men de sier ikke hvordan. Føler Venstre er mer klare her. De trekker fram flere tiltak som kan gjøre høyere utdanning bedre og skape et mer produktivt forskningsmiljø. Venstre har også blitt rangert som partiet med best politikk på høyere utdanning og forskning i en undersøkelse utført av Abelia. Det kan virke som om Arbeiderpartiet tror at vi kan leve på oljerikdommene til evig tid. Det er selvfølgelig ren og skjær ønsketenkning. Norge tjener først og fremst penger på olje og fisk. Når oljen går tom, eller olje slutter å selge, må vi kunne leve på noe. Kunnskap kommer til å bli en mye ettertraktet vare i framtiden. Et solid forskningsmiljø med kraftig subsidiering fra staten og hjelp til å etablere nye komersielle virksomheter basert på nyvinninger innen forskning vil være essensielt for å skape en næring Norge kan leve på i fremtiden. Da må det satses på høyere utdanning og forskning. I tillegg må det bli lettere å etablere små foretak i Norge. Byråkratiet må reduseres, og små foretak og enmannsforetak må få bedre vilkår. Venstre er det eneste partiet som faktisk har gått inn for å få noe slikt til.

 

Når det gjelder miljøvern er det flere partier som har dette som "fanesaker". Til og med arbeiderpartiet hevder å være et miljøparti. At de vil (og jeg siterer), "gi petroleumsindustrien tilgang til interessante leteområder for olje og gass", viser vel det motsatte. De har vist at de prioriterer petroleumsindustrien fremfor en bærekraftig håndtering av kysten. Takket være golfstrømmen har det utviklet seg unike kaldtvanns korallrev langs deler av norskekysten. Disse korallrevene danner grunnlaget for en del av det biologiske mangfoldet og næringskjeden i norskehavet. Om korallrevene forsvinner forsvinner også mye av fisken. Petroleumsvirksomhet i fragile miljøer vil ikke bare føre til lidelser og død for mange fuglearter (noen av dem truede) langs kysten. Slik virksomhet kan også ødelegge grunnlaget til flere fiskerivirksomheter. Venstre har sagt nei til oljeleting og oljeboring i Vesterålen og Lofoten. Arbeiderpartiet vil verken si ja eller nei før etter valget. For å ta stilling til en viktig miljøsak vil jo kunne skade valgkampen deres må vite. Men kjenner man dem rett blir det nok oljeboring så snart de kommer seg i regjering igjen (om noe slikt skulle skje).

 

Nei. Hvis man er det minste interessert i et godt personvern, et seriøst fokus på høyere utdanning og forskning, lettere kår for små bedrifter, og faktisk miljøvern bør man stemme Venstre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg sitter og ser på en debatt med Siv Jensen og Jens Stoltenberg. Må si Jensen klarer å vri noen av de litt merkelig ideene sine om til noe positivt, og jeg er enig i mye av det hun sier. Selv om Fremskrittspartiet muligens kommer til å skakkjøre velferdsstaten, har hun en interessant tilnærming mot hvordan man skal opprettholde velferd samtidig med å kutte skatter og avgifter. Hun er i det minste klar på at man burde åpne for oljeboring i Lofoten, noe jeg holder med henne i. Jens Stoltenberg snakket bare om at denslags tar tid.

Lenke til kommentar

Debattprogrammer er bortkastet tid for alle involverte, med unntak av TV-kanalen som tjener på seertallene. Tomprat som forholder seg til det prinsippfestede, politiske programmet de uansett vil følge i regjeringsposisjon bare når det passer seg.

 

Venstre, forresten. Fordi alle andre alternativer er dårlige.

Endret av Zealuu
Lenke til kommentar
Debattprogrammer er bortkastet tid for alle involverte, med unntak av TV-kanalen som tjener på seertallene. Tomprat som forholder seg til det prinsippfestede, politiske programmet de uansett vil følge i regjeringsposisjon bare når det passer seg.

 

Venstre, forresten. Fordi alle andre alternativer er dårlige.

 

Enig i denne, bortsett fra Venstre da. Debattprogrammene legger mest vekt på å være underholdning.

Lenke til kommentar

Når det kommer til debatten, må jeg si at jeg ikke er videre overrasket over at Jensen i stor grad "innrømmet" at det vil bli problematisk å finansiere politikken/løftene FrP kjører.

 

Eller, overrasket over at hun innrømmet det, men ikke at det vil bli vanskelig å finansiere "luftslott-politikken" deres.

Soria-Moria er kanskje et eventyr, men det er fader meg politikken til FrP også, på nesten samtlige vesentlige punkter.

De kjører kun en politikk-stil som i flere år har blitt gjennomskuet av folket, men nå som folket i større og større grad føler seg snytt, slutter flere seg til løftene deres som i flere tilfeller ikke er gjennomførbare i det hele tatt (lès, innvandrings-politikken).

Skal vi liksom bare drite i flere tiår med samarbeid med Europa og NATO, bare fordi vi vil ha mindre innvandrere i landet?

Asyl-søkere skal vi sende til Afrika mener de, må jo si litt om seriøsitèten deres.

 

Huff, det vitner kun om trangsynthet og "spille på fela" politikk.

Lenke til kommentar
Vel, du glemmer det faktum at slike barn får muligheten vite hvem faren er dagen de fyller 18.

ikke trengs det en mann eller en kvinne heller, det trengs èn sædcelle og en livmor, som man jo nå i dag finner i et laboratorium.

Beklager litt sent svar, men der tror jeg du tar feil, eller så snakker vi om to forskjellige ting. For i de sakene jeg snakker om får de ikke vite hvem faren er selv etter fylte 18 år. Der foreligger det nemlig en anonymitetsavtale som nettopp er der for å sørge for at sæddonors identitet forholder seg annonym, og da høres det utenkelig ut at barnet da skal få vite det bare fordi de er over 18. Og den alderen er uansett for høy. Barn trenger å vite hvem faren er og da er det for lenge å vente 18 år. Da er jo forholdet til en far et helt annet og den delen av livet som former deg mest har blitt kraftig handikappet. Du kan jo tenke deg selv hvordan du ville følt deg hvis du ikke visste hvem faren din er.

Lenke til kommentar

Min kusine reiste til Danmark og fikk kunstig befruktning. Når hennes sønn blir 18 får han muligheten til å få vite hvem faren hans er.

Jeg nekter ikke for at det kan være fint for et barn å vite hvem faren er, men inntil man er gammel nok til å forstå hva denne kunnskapen innebærer spiller det ingen rolle. Et barn har ingen grunn til å være sammen med hverken mor eller far, og alikevel ha en normal opvekst. Det er verdiene menneskene rundt barnet barnet plukker opp, og om det er mor og far som tilbyr dem eller om det er nabofamilien spiller ingen rolle. Adopsjonsbarn blir da vanlige mennesker?

Det en biologisk far og mor bidrar med er arv, men før man vet at man gjør akkurat det samme som faren sin i enkelte situasjoner spiller det ingen rolle. Og bare fordi du hater å gjøre husarbeid, er det virkelig viktig for deg å vite at din far hater det også? Miljø spiller en stor rolle, og mor og far trenger ikke være det miljøet et barn vokser opp i for at det skal bli et "vanlig" barn.

Lenke til kommentar

Skolevalg oppsummert:

 

NKP - kjedelig parti med kjedelig representant som stort sett sa at det hadde kjempet mot høyresiden i snart hundre år, derfor visste de hva som ville skje om Frp fikk makten.

 

Rødt - Representanten gikk til personangrep på alle høyrepartiene, men var morsom og forklarte godt og overbeviste nok mange i salen om å stemme rødt.

 

SV - Partiet som objektivt sett vant debatten. Kanskje fordi de var det eneste partiet som hadde en virkelig flink representant.

 

Arbeiderpartiet - Sa mye det samme som SV, men var ikke like offensiv mot høyresiden.

 

Senterpartiet - Var nøytral til det meste, med unntak av at han gikk hardt ut mot frp og sa at de aldri burde komme til makten.

 

Krf- Ble latterliggjort. På spørsmål om hvorfor de var mot lesbiske adopsjoner og ekteskap fra lesbiske i salen, hadde ikke representanten noe som helst å si. Han bare: "Nei, det er bare sånn det er og det kan ikke jeg gjøre noe med." Mot slutten ble han lett buet ut.

 

Venstre - Sa nesten ikke noe i løpet av debatten.

 

Høyre - Sinnsykt pen dame som representerte partiet. Og hadde noen morsomme drittslenginger mot Rødt.

 

Frp - Hadde en lesbisk representatnt. Noen spurte henne om det ikke var ironisk at hun jobbet for Frp siden de er i mot homoekteskap n' all. Det nekta hun å svare på.. forøvrig ble frp møtt hardt av både andre partier og de i salen, og de ble litt buing da hun kalte SV et møkkaparti.

 

: )

Lenke til kommentar
skummelt at så mange har valgt Frp!

 

Enig

Vi hadde også skoldebatt på onsdag. Mye det samme som hos iharal, unntatt at Abid Raja representerte Venstre, og han er jo en sinnsykt dyktig og karismatisk person, NKP var ikke til stede, representanten for Rødt sang en bursdagssang for Frp, Frp-representanten gikk veldig tydelig på dop(Og billig sprit som han skrek ut i salen at alle skulle få med Frp ved makta) og at

representerte Demokratene!!
Lenke til kommentar
skummelt at så mange har valgt Frp!

 

Enig

Vi hadde også skoldebatt på onsdag. Mye det samme som hos iharal, unntatt at Abid Raja representerte Venstre, og han er jo en sinnsykt dyktig og karismatisk person, NKP var ikke til stede, representanten for Rødt sang en bursdagssang for Frp, Frp-representanten gikk veldig tydelig på dop(Og billig sprit som han skrek ut i salen at alle skulle få med Frp ved makta) og at

representerte Demokratene!!

Det hørtes ut som verdens morsomste skoledebatt! Filma du!? :lol:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...