Gå til innhold

Intervju: – EA-spill er undervurderte


Setter du pris på lydopptak som dette?  

  1. 1. Setter du pris på lydopptak som dette?

    • Ja, gjerne i stedenfor masse tekst.
      10
    • Ja, men vil ha alt tekstlig også.
      32
    • Ja, men tradisjonell tekst er viktigst.
      24
    • Nei, er bare interessert i tekst.
      2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kult at dere legger ut hele intervjuet slik at vi kan høre på det, men det hadde vel vært en god ide med en tekstversjon også, selv om jeg vet det innebærer en del mer arbeid. Det er vel rett og slett en del av leserne som sitter på skole og jobb når de finner artikkelen, og ikke har mulighet til å høre på intervjuet.

 

Men flott at dere legger ut hele sulamitten, skal høre på det nå.

Lenke til kommentar

Dette er grunnen til at gamer.no en en klasse for seg selv, og grunnen til at jeg bruker gamer.no De har personelge meninger og jeg har aldrig sett at noen har lugget ut et helt Intervju uredigert så alle kan høre/lese.

 

Det eg prøver å si er stå på gamer det eneste siden mangler er video anmeldeleser og det kommer nok en gang.

Lenke til kommentar
Dette er grunnen til at gamer.no en en klasse for seg selv, og grunnen til at jeg bruker gamer.no De har personelge meninger og jeg har aldrig sett at noen har lugget ut et helt Intervju uredigert så alle kan høre/lese.

 

Det eg prøver å si er stå på gamer det eneste siden mangler er video anmeldeleser og det kommer nok en gang.

 

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEI!

 

Beklager ropingen, men video og lyd kan ikke erstatte tekst. Hvis dette er noe som kommer i tillegg til tekst kan det være positivt, men i mine øyne bør gamer.no holde seg til å skrive gode saker på norsk. Skal man bruke store ressurser på video/lyd vil dette gå utover noe annet. Eventuelt om man ønsker spare penger ved å bare legge ut råmaterialet så vil kvaliteten gå ned. Personlig synes jeg alle videosakene som for eksempel adressa.no har er helt forferdelige siden det er umulig å skumlese dem, de er ofte ikke så profesjonelle, og det er vanskelig å få med seg hva som er det viktigste.

 

En sak med et utskrevet intevju med Peter Moore kunne ha vært interessant og om lydfilen hadde blitt lagt ut i tillegg hadde det vært en bonus. Denne saken er i mine øyne helt meningsløs for en vanlig leser siden vi blir tvunget til å høre på 30 minutter lyd. Noe av journalistenes jobb er å fordøye helheten og presentere det viktigste til oss lesere, ikke bare videreformidle alt.

 

Jeg opplever at gamer.no jevnt over har veldig god kvalitet, men denne saken er i mine øyne et untak så sant det ikke kommer en sak om intervjuet i tillegg. Min oppfording til gamer.no er derfor å bruke video med måte.

Lenke til kommentar

Sexy, skal lyttes igjennom skikkelig når jeg kommer hjem fra jobb!

Og som Odesseiron sier så hadde det sikkert gjort seg med et podcast. Gidder ikke andre gamingpodcast som "hardcore" fra studentradioen, føles ikke like profft ut som gamer. - Da gamer virker som det er AV gamere FOR gamere.

Lenke til kommentar

Alt vi har levert tidligere har vært tekstlig, og flere har vært ute og laget gode sniktitter og intervjuer i Gamers levetid. Dermed har man silt ut det man vurderer som mindre viktig. Slik gjøres det tradisjonelt, og slik vil det sikkert fortsette.

 

Denne gangen ville vi prøve noe nytt, og det er hevet over en hver tvil at Peter Moore sier svært mye interessant.

 

Som det nevnes er dette et eksperiment. Kombinasjon mellom teskt/lyd/bilde kan bli mer aktuelt i tiden som kommer. Vi får se.

 

Jeg håper i hvert fall noen finner praten med Mr. Moore interessant og opplysende, selv om vi ikke skriver ut alt han sier denne gangen.

Lenke til kommentar

Meget snasent dette her, ser frem til flere slike lydintervju om dette er en ting communitiet liker? Selvfølgelig til alle de som er skeptiske til at lyd og bilde kommer til å ta over tekstens formidlingsevne kan nok slappe helt av. etter alle årene jeg har vært et aktivt medlem av gamer.no, selv når de var medlem av Edda Media nettverket, har de alltid brukt tekst sammen med lyd og bilde, den ene tingen kan ikke være uten den andre ergo: vi kommer ikke til å se det nye gamer.no uten tekstintervjuer i hvilken som helst fremtid

Lenke til kommentar

Jeg har ikke tolmodighet til å lytte til intervju. Er mye bedre når man har intervjuet i tekst. Da kan fort bla til, eller søke etter det man vil lese.

 

Angående hva Peter Moore mener om en kommentar som "EA suger" er uinteressant. Det interessante er hvorfor folk sier "EA suger". Hadde han et svar på det?

Lenke til kommentar

Det er veldig positivt at dere eksperimenterer, men som jeg sa ovenfor (kanskje litt barnslig kritisk) synes jeg dere fortsette med det dere er flinke til (tekst på norsk om spill). Det er slik jeg ser det flere grunner til det.

 

For det første er tekst langt mer oversiklig enn audio/video. Tekst er overlegent for lesere som ikke har tid/interesse til å høre/se gjennom lengre seanser med audio/video. For dere som forfattere er sannsynligvis langt enklere å redigere tekst for å tydeliggjøre budskapet enn ved feks redigering av audio/video.

 

Videre er det viktig å holde seg til deres kjerneområde. Norsk tekst om spill er på en måte gamer.nos nisje. No offence, men det er antageligvis andre som er bedre skikket til å lage audio/visuelt engelskspråklig innhold om spill. Det er også mange andre som allerede gjør det. Å konkurere med disse virker vanskelig, ressurskrevende og unødvendig. Adressa.no hadde en periode videoreview uten at jeg synes disse var noen stor suksess. Jeg frykter ressursbruken ved audio/video-satsninger blir for stor og går utover det andre kvalitetsinnholdet.

 

Sist men ikke minst. Tekst gir dere større mulighet til å være journalister og det er vel derfor de fleste av oss følger med på gamer.no. Vi setter pris på deres meninger, innspill, og oppsummeringer. Det er betraktelig vanskeligere å få med dette i audio/video uten mye redigering eller usedvanlig godt regisserte plott.

 

I søken etter nye lesere og kanskje med ønske om å spare litt penger/tid er tilgjengeliggjøring av råmaterialet selvfølgelig en mulighet dere kan prøve, men jeg håper bare ikke det går på bekostning av tekstlig innhold, skrevet av nordmenn (i alle fall folk som kan norsk), på norsk (bokmål eller nynorsk). Jeg tror kjernen av oss som følger gamer.no kommer tilbake for det.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Hadde vært helt fantastisk med en podcast fra Gamer.no. Kanskje til og med en video podcast i sammarbeid mellom Teknofil, Mobilen og Gamer? Da kunne man diskutert nyheter, tatt med anmeldelser av mobiler, bærbare maskiner, dingser, intervjuer som dette osv...

Tror det kunne blitt helt konge! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...