Gå til innhold

Innlegg.no - Siste ordet 1


fargoth

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Selvfølgelig, det er takk og lov ikke min jobb å avgjøre sånt. Jeg syns bare diskusjonen er veldig interessant. Grunnlaget for å holde delfinen i live er for å få penger for den og ikke for å gi den et liv? Er ikke det om mulig enda mer egoistisk enn å avlive den?

 

I en utilitarisme er til syvende og sist bare manifestasjonen av ubegrenset egoisme på vegne av det utilitarismen representerer, enten det er en stat, sak, mening eller person. Grunnlaget for å holde delfinen i live er fordi noen har lyst og evne til å holde den i live, men dersom man trenger en "maksimalt utnyttelse av verdier"-argumentasjon å lene seg på, der er den: En delfin i fangenskap, særlig med en novelty-greie, er et verdiskapningsverktøy.

Endret av Zealuu
Lenke til kommentar

Jeg trenger ingen "maksimal utnyttelse av verdier" å lene meg på, jeg er bare ute etter å diskutere problemstillingen i å la dyr leve når de kanskje heller kunne få dø. Uansett er det ikke i mine øyne noe positivt å redde dyr bare for å ha dem i fangenskap, men så lenge de ikke lider noen nød er det heller ikke noe problem.

 

Fullførte Bulletstorm på Very Hard i dag ^_^ Grindet litt skillshots nå (jævla Bouncer) og greide faen meg å ta tre stjerner på en av de echoene jeg bare hadde to på - uten å være online og mistet dermed poengene. Faen til drit, visste ikke en gang at jeg ikke var tilkobla Live.

Lenke til kommentar

Så lenge det ikke bryter noen lover, kan og vil folk gjøre det de har vilje og midler til. Inkludert å lage protesehaler til delfiner. Det samme gjelder forsåvidt i tilfeller der det eksisterer lover mot noe, men da øker risikoen såpass at det må ekstra grader av både vilje og midler til for å gjøre det ... Men det er en digresjon, poenget var: Folk bruker formuer på å holde folk i live i årevis etter at de er mer vegetative enn brokkoli, på å forlenge livsløpet til noen med et eller annet ufravikelig dødelig fra tre til fem år, også videre. Eller på små bunader til hundene sine. Hvorfor ikke Delfin-terminator? Han er jo til og med lykkelig og har, med protesen, et forholdsvis normalt delfinliv, så de tidligere sammenlikningene er litt upresise. Dette er mer som å betale for kirurgi hvis hunden din knekker et bein, i stedet for å avlive den... Noe jeg ser for meg er en normal reaksjon, uansett hva motivasjonen er (ungene dine vil hate deg, du er glad i hunden, jævelen var dyr nok til å begynne med, osv.).

 

Jeg mente i grunn ikke at du spesifikt trengte slike argumenter, men du brakte opp noen "maksimal nytte"-argumenter som mulige innsigelser, og jeg griper enhver sjanse til å illustrere hvorfor det er så mange grunner til at utilitarisme er noe som bør holdes i exphil-oppgaver, og langt unna virkeligheten.

Lenke til kommentar

Har ikke hatt nett på nesten 2 dager o.O

Personlig mener jeg alle dyr som har skader de kommer til å dø av, eller andre "funksjonhemminger" bør avlives. I følge darwinismen bør vi i løpet av kort tid få delfiner med panserhud og en toppfart på 300km/t.

Lenke til kommentar

Jeg ser poenget ditt, men støtter ikke aktivitet for aktivitetens skyld. Bedre om folk lager egne tråder og får i gang diskusjonen i de fremfor å ha én tråd som kveler andre tråder og øker aktiviteten til de enkelte som faktisk brukte den tråden og de enda færre som brukte den til det som i utgangspunktet var tanken.

 

Denne tråden fungerer vel så bra som incentiv til å være aktive på forumet i og med at den i sin natur av å være en åpen tråd slipper unna retningslinjene på enkelte ting - selv om de selvfølgelig skal følges her også. Dessverre ser det ikke ut til at folk er særlig flinke til å skrive her. Hva det skyldes kan man jo bare spekulere i.

Lenke til kommentar

Om aktiviteten økte vet jeg ikke, men vi fikk i hvert fall en økning i antall tråder, noe som gjør det lettere for flere å ta del i en diskusjon. Det jeg kunne tenke meg var et eget sted å diskutere spill til de "nye" plattformene som iOS og Android.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...