Gå til innhold

Test: Antivirus


Anbefalte innlegg

Helt enig i at MSE har blitt en meget verdig kandidat og jeg fjerner ofte AVG til fordel for MSE om dagen :). Jeg liker at slike funksjoner er så godt som mulig integrert med OSet og der kan man ikke gå mye feil med MSE om dagen. Og som flere sier, den oppfører seg pent.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pussig, har brukt avast i 3 år nå og aldri fått et eneste popupvindu jeg har reagert på.

Det eneste den har bedt om er registrering 1 gang i året, og ellers er det kun en ballong nede i tray som varsler at den er oppdatert og som lukker seg selv etterpå - vista64.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

jeg prøvde comodo for en del år siden.

 

 

Etter en stud ble jeg ikke så veldig veldig kompabel med den

 

Comodo er jævla hissig, og plager med MASSE popup meldinger. Ja, selv melding som "Follow us on Facebook" osv osv, føles ut som et forbanna messenger.

 

Ikke overrasket at MSE vant, virker som den vinner mest av tester den er med i.

 

Folk sier at det var mye pop ops fra de før i Comodo forumet men jeg har bare brukt Comodo i 6 måneder med fra Versjon 5 og der fikk jeg bare 2 reklame pop ops fra de. Men jeg har valgt innstillingen slik programmet skal varsle meg når et program ønsker Internet tilgang så velger jeg allow eller block. Defens+ får man melding hvis programvaren eller filer ikke er i trust vendor lista fra Comodo. Comodo sandbox legger ukjente program filer som starter å kjører i sandboxen slik at viruser ikke kan skade pcen. Det er det sikreste og best hvis man har kunnskap og tålmodighet i starten.

 

Man kan også stille Comodo slik at man ikke får pop ops og den velger selv den beste løsningen ut i fra trusted vendor lista uten at du må trykke på noe noe. Merk av create rules for safe applications. Det passer best for de som ikke liker å bli spurt, eldre folk, barn og de som ikke kan pc så veldig mye. Firewallen har fått Enable IPv6 filering også nå.

 

Seriøst Comodo Internet Security er det beste gratis anti virus program og slår de betalings programmene også. Comodo har betalings løsninger som er bra for laptop med trådløs nett + annet og som garanterer virus fri pc, hvis ikke får du $500, live support osv.

 

Her er 2 installasjons guide hvis noen syns Comodo er vanskelig

 

http://forums.comodo.com/install-setup-configuration-help-cis/installation-initial-configuration-the-hasslefree-way-cis-5x-t61645.0.html;msg434203#msg434203

 

http://www.techsupportalert.com/content/how-install-comodo-firewall.htm

Endret av Kraa
Lenke til kommentar

Er det mulig å velge om viruset skal fjernes eller ei i MSE? Bruker AVG og dette finner stadig vekk virus i filer som er ufarlige, f.eks. programfilene til Steam.

 

Vil ikke at MSE skal slette og fjerne virus uten at jeg samtykker.

 

Ja, du kan velge å "Ignore" om du ønsker. F.eks om du har KeyGen o.l. på systemet, som mange antiviruser reagerer til.

Jeg er nå en av de som ikke er naiv nok til å tro at piratvare alltid er uskyldig og ønsker nedlasterens beste. En perfekt måte å etablere botnets på.

 

Hos meg bruker MSE 88mb av minne, ikke 40 som står beskrevet i artikkelen. Kjører W7.

Den kan godt få bruke 400MB av mine 12GB.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

var det comodo eller avast som hadde så mange innstillinger at man mistet kontrollen ?

 

De fleste trenger at AV som er lett å stille inn til sitt bruk.

Da er det viktig å vite hva de forskjellige innstillingene gjør .

For min del så har jeg av og til lit vanskeligheter å forstå mange av disse valgene.

 

Da skal jeg gi Hardware et gratis tips om at det lager en AV skole der man forklare alle slike valg som forekommer i mange AV programmer

Lenke til kommentar

Den kan godt få bruke 400MB av mine 12GB.

Gratulerer. Du skrøt nettopp over at du har 12GB RAM. :ermm:

Ja det er jo mye å skryte av når jeg har sittet med det i over 2 år.

 

Poenget som du helt klart ser om du trekker hodet ut er at minne siste 5 år er så billig at det er omtrent likegyldig om viktige programmer bruker 40 eller 100MB minne. Jeg betalte 2000,- for disse 12GB for 2 år siden.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Meg må si meg enig i at MSE er meget bra. Dette kunne vært godt nok til å konkurrere med standalone betal løsninger i mine øyne - men det faktum at det er gratis (gitt at du har gyldig windows lisens altså) tipper balansen rask i dens favør i mine øyne.

 

-Stigma

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Barnehageavdelingen? Ja, det ser ikke verre ut. Alt fra fanboys som dokumenterer sine "mitt antivir er best" med youtube-videoer, til de som helst bare vil fortelle hvor mye hw suger og de selv rocker. Hvilken herlig tråd etter en antivirustest. Vi trøster oss med at testen engasjerte i det minste...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

MSE bruker 40MB her, bare for å være radikal og ha samme opplevelse som testen.

 

Eneste jeg har opplevd er at mse er massiv cpu-hog på enkelte ting jeg laster ned. (hele pcen gikk i stå når jeg lastet ned jre), men ellers oppfører den seg veldig pent. Skiftet ut avira for å slippe pop-ups etter hver update. (Så bra som av er i dag er det de små tingene som avgjør)

Lenke til kommentar

AVG har klaga på deadspace2 exe fila i uker nå, og det er en lovlig og betalt installasjon fra steam. Skiten gir seg ikke med å påstå at det er et virus funnet med heuristic analyse. Har hatt trua på avg i mange år men nå er det like før driten blir kasta ut. Rimelig lei av å trykke "ignore" knappen hver gang den finner fila på nytt nå...

Lenke til kommentar

 

Jeg er nå en av de som ikke er naiv nok til å tro at piratvare alltid er uskyldig og ønsker nedlasterens beste. En perfekt måte å etablere botnets på.

 

Derfor mann alltid installere eller pakkeopp software i et virtuelt PC først, og kjører full scan.

 

Og skal en person bruke pirate vare, så må mann heller ikke være så dum at du benytter den PCen til alt annet privat, som f.eks bank, email osv osv.

 

Jeg har en laptop som er 100% ren, og ingenting pirat vare på, så har en en stasjoner PC, som er til f.eks pirat spill o.l.

Lenke til kommentar

 

Jeg er nå en av de som ikke er naiv nok til å tro at piratvare alltid er uskyldig og ønsker nedlasterens beste. En perfekt måte å etablere botnets på.

Derfor mann alltid installere eller pakkeopp software i et virtuelt PC først, og kjører full scan.

Og skal en person bruke pirate vare, så må mann heller ikke være så dum at du benytter den PCen til alt annet privat, som f.eks bank, email osv osv. Jeg har en laptop som er 100% ren, og ingenting pirat vare på, så har en en stasjoner PC, som er til f.eks pirat spill o.l.

Å kjøre keygen i en sandbox eller virtuell PC uten noen nett/disk koblinger og en forholdsvis sikker hypervisor er en selvfølge ja om man absolutt må bruke piratvare.

 

Derimot å få ulumskheter i hjemmenettverket på en av maskinene er dog ikke så ufarlig som mange kan tro. Det er ikke slik at dette oftest forteller deg "hoi hoi, nå er jeg her for å se hva jeg kan utnytte i ditt nettverk", eller viser seg på en opplagt "nå går ting tregt" måte osv. Mye er designet for å gå stille i dørene, finne svakheter i ditt LAN utnytte dem og etablere seg, utvikle seg og ligge dødt til det trengs.

 

Phising ift. nettbank og den slags er nå bare en av tingene man trenger å være på vakt for.

 

Ellers er det mange som bruker den omvendte strategien, en virtuell maskin som resettes med en statisk og låst checkpoint ved hver oppstart/avslutning, for nettbank bruk og den slags. Selv er jeg mer tilhenger av den.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Kom ikke som noe sjokk da dette er samme ressultat som utrolig mange andre tester. MSE er utrolig enkelt og det fungerer! Ikke gir det deg masse falsk positiver heller. Har egentlig aldri hatt bruk for antivirus, men mse er såppas lite ressurskrevende og godt at likesågodt har det installert :)

Lenke til kommentar

Jeg tror få har vært så vinglepetter som jeg har vært når det gjelder antivirus. Jeg har vært innom samtlige av de testede antivirusene - og flere til, men endte opp med Microsoft Security Essentials på nyåret. Jeg er strålende fornøyd både med at programmet forholder seg anonymt i bakgrunnen, og ikke minst UI'et. Bare fordi et program er gratis trenger det ikke å bety at det skal se så jævla stygt ut - slik som AVG f.eks :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...