Gå til innhold

Trenger du virkelig antivirus?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Antivirus er sikkert fint for de som har 0 peil på nettvett og trykker på vær eneste link. Tho for oss mer erfarne brukere er det totalt unødvendig.

 

Jeg har ikke brukt noe antivirus siden w7 kom, Samt har skrudd av updates. Har aldri hatt en mer stabil og rask pc. Blue screens er totalt borte, mange programmer og spill som aldri har fungert før fungerer nå, Samt med cleanmem kan pcen stå på i månedsvis uten og bli noe treigere av den grunn!

 

Nei bli kvitt antivirusen, pg ta er kurs i nettvett!

Lenke til kommentar

Og når du bruker kondom som eksempel, jeg bruker ikke kondom i det hele tatt, dama tar p-piller :-D

 

Wooosh!

 

Det var lyden av poenget som gikk over hodet ditt.

 

Jeg vet ikke helt hvorfor jeg føler for å klarifisere det her, men jeg gjør det lell; Kondomer og p-piller er to forskjellige ting. En av de fungerer som beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer og infeksjoner, i tillegg til prevensjon. Den andre er kun prevensjon.

 

Og hvis det fortsatt er uklart; Det er kun kondomer som gjør begge deler.

Endret av rzr
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Denne artikkelen baserer seg på en "undersøkelse" som har datagrunnlag fra 22 websider. For å kunne k-v-a-l-i-f-i-s-e-r-e for kvantitativ forskning/undersøkelse/rapport må man ha over 1000 objekter. Allerede på dette punkt kan artikkelen forkastes

 

Resultat/Konklusjon fra rapporten tilsier at man ved hjelp av "forholdsregler" kan være sikrere på å ikke bli infisert/kjøre skadelig kode. Forholdsregelen er å besøke "snille/uskadelige websider". Vel mine damer og herrer; kjør opp deres favorittprogram for analyse av nettverkstrafikk, besøk en side som er trygg -> se hvor mange tilkoblinger til andre domener dere faktisk gjør, gå gjennom koden på feks reklamepostene ;) Hvor mange servere tror dere at dere er innom når dere beøker vg.no feks? Har dere kontroll? Når man besøker vg.no "besøker" man ikke bare vg.no...

 

Hadde jeg vært moderator for hw.no så hadde jeg fjernet artikler som undergraver domener som tilhører informasjonssikkerhet.

 

SLAKT, Slett artikkelen

 

Denne artikkelen baserer seg på en "undersøkelse" som har datagrunnlag fra 22 websider. For å kunne k-v-a-l-i-f-i-s-e-r-e for kvantitativ forskning/undersøkelse/rapport må man ha over 1000 objekter. Allerede på dette punkt kan artikkelen forkastes

 

Resultat/Konklusjon fra rapporten tilsier at man ved hjelp av "forholdsregler" kan være sikrere på å ikke bli infisert/kjøre skadelig kode. Forholdsregelen er å besøke "snille/uskadelige websider". Vel mine damer og herrer; kjør opp deres favorittprogram for analyse av nettverkstrafikk, besøk en side som er trygg -> se hvor mange tilkoblinger til andre domener dere faktisk gjør, gå gjennom koden på feks reklamepostene Hvor mange servere tror dere at dere er innom når dere beøker vg.no feks? Har dere kontroll? Når man besøker vg.no "besøker" man ikke bare vg.no...

 

Hadde jeg vært moderator for hw.no så hadde jeg fjernet artikler som undergraver domener som tilhører informasjonssikkerhet.

 

SLAKT, Slett artikkelen

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Slike artikler skader mer enn de bidrar. Det er en livsfarlig myte at man kan velge bort sider med virus. En hvilken som helst hjemmeside kan være usikker, sider som vg.no har tidligere vært med på å spre virus. For å ikke snakke om at en hvilken som helst selvdrevet blogg eller hjemmeside er usikker.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Her har vi en bil, uten airbag, vi kjører den rundt en testbane i 20kmt i 2timer hver dag i et par uker...

 

Ingen biler krasjet.!

Konklusjon, vi trenger verken Airbag, bilbelter eller abs!

 

:new_woot:

 

 

Seriøst, idiotartikkel...

Folk får virus hele tiden, det er små unger, gamle, intetvitende som trykker rundt å ikke vet en tøddel.....

 

Vi som vet hva vi holder på med, trenger det i teorien ikke, men når noe skjer... så ja... (Kjører AVG free)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Må si meg enig.

Ville du fjernet bilbeltene fordi du synes du er en flink sjåfør?

Det er ikke bare nettsider som gir deg malware, og det er ikke noen garanti at trygge nettsider forblir trygge.

 

Vil du ha gratis anti-virus anbefaler ihvertfall jeg MSE, og ikke å "hoppe av i svingen" som denne artikkelen later til å anbefale.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette var noe som jeg hadde inne i 2009, men det er vel like relevant i dag som på den tiden skulle jeg tro.

( Har bare kopiert dette fra inn fra innlegget mitt i 2009 )

Men selve testen på XP maskinen er vel fra 2005 - 2006 en gang

 

Det er jo litt nostalgi også da og lese dette.

 

 

 

 

Fant dette dokumentet på ei gammel CD plate som jeg har brent ut.

 

Jeg har postet dette for lenge siden, men i dag er vel dette mer en virkelighet enn noen sinne.

 

Så vær oppdatert med antivirus og pacher av alle slag for å være på den trygge siden.

Dette gjelder vel først og fremst de som ikke har så god peiling på data.

 

Internett er et farlig sted

 

Et amerikansk sikkerhetsfirma testet nylig hva som skjedde med en datamaskin når den ble koblet opp til internett, uten å benytte e-post eller å surfe. Resultatene, for både Windows, Linux og MacOS, viser at internett er et farlig sted.

 

Selskapet StillSecure koblet 6 datamaskiner til nettet, alle med forskjellige versjoner av Windows, Linux og MacOS installert. De lot maskinene være koblet til nettet i en uke, og resultatet var at datamaskinene ble skannet totalt 46 255 ganger i løpet av testperioden.

Etter at maskinene ble skannet, og sårbarheter ble funnet, ble 4 892 direkteangrep mot maskinene oppdaget, som inneholdt alt fra ormer, trojanske hester, virus, spyware og andre former for malware. Undersøkelsen tok bare høyde for hva som skjedde når maskinen var koblet til nettet, og ikke ble brukt til surfing eller e-post.

De gode nyhetene er at alle oppdaterte operativsystemer gjør det veldig bra i testen, da ingen av angrepene mot disse var vellykkede. Windows XP med Service Pack 2 gjorde det som forventet svært bra i testen, og ble angrepet totalt 16 ganger. MacOS X ble angrepet 3 ganger, og to av Linux-maskinene ble angrepet 8 ganger hver, mens Red Hat-versjonen av Linux ikke ble angrepet i det hele tatt.

Windows XP med Service Pack 1 ble derimot angrepet et forbausende høyt antall ganger; 4 857 ganger i løpet av en uke forsøkte noen å bryte seg inn. Etter 18 minutter på nettet var maskinen infisert med Sasser og Blaster. Innen en time ble maskinen omgjort til en spam-sendende bot, som blir styrt via fjernstyring.

Denne testen viser klart at man bør alltid oppdatere datamaskinen sin så ofte som overhodet mulig. I de siste oppdateringene av Windows har Microsoft investert mye tid på sikkerhet, og det ser man klart i denne testen

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er evigheter siden jeg har hatt antivirus på noen av maskinene mine. Etter min mening hjelper de bare hva mange virus prøver å oppnå selv, nemlig å oppta systemressurser og gjøre datamaskinen tregere.

 

Jeg husker CIH-viruset når jeg jobbet som tekniker, det gjorde maskinene så treige at de aldri startet igjen (slettet BIOS og HDD). Flere år kom det døde maskiner inn for reparasjon i slutten av april.

 

Moderne virus er ofte laget for å tjene penger, ikke irritere brukeren. Ved å ikke gjøre maskinen tregere gjør de det mulig å jobbe uforstyrret i bakgrunnen og logge informasjon, spre spam eller være en del av et bootnet. Et unntak er virus som prøver å lure brukeren til å kjøpe egne falske "antivirus"-programmer.

Lenke til kommentar

Er evigheter siden jeg har hatt antivirus på noen av maskinene mine. Etter min mening hjelper de bare hva mange virus prøver å oppnå selv, nemlig å oppta systemressurser og gjøre datamaskinen tregere.

Eller bedre sikkerheten, hva gjør du med virus i foreksempel flash bannere? Eller virus i PDF er, Adobe Reader har relativt mange sikkerhets hull og selv om du holder Reader opdatert så har adobe en ca 14 dagers periode etter oppdagelsen til de er tettet, under denne perioden vet alle om hullet og skriptkiddies kan enkelt bruke de. Har du oppdatert antivirus derimot har du som regel beskyttelse fra oppdagelses punket.

 

Hjemme-PC-ene mine har ikke hatt antivirus på flere år, og eneste problemet jeg har hatt med de, er komponenter som slutter å fungere (minnebrikker, f.eks). Sunt nettvett, på lik linje med sunt folkevett, gjør at du og din PC vil ha et langt og lykkelig forhold.

Som i kommentaren over, Sunt nettvett hjelper mye, men det gjør antivirus også. Foreksempel å ha kaspersky antivirus installert(har bare brukt bedrifts versjonen, veldig kjap ute med oppdateringer. plagsom under demoer der du skal bruke 0day exploits) stopper mange angrep som ellers villegått igjennom.

 

Dersom du skal kjøre noe program du vet muligens er skadelig *host* keygen *kremt* Kjør det i Sandbox da vel... Eller kjør hele IE/Firefox/Chrome i sandbox... Virus er så 1990s http://www.sandboxie.com/

Mange programmer som de fleste scriptkiddies bruker for å lage trojanere har noe som heter "anti sandbox" der du har valg for å deaktivere sandboxie og de fleste andre kjente sandbox programmene, ulempen er da at koden blir litt større og enklere og oppdage for antivirus program.

 

De som mener man ikke trenger antivirus, har aldri jobbet som tekniker! Ågåttabanen! :p

Jeg jobber som IT-konsulent, og skjønner absolutt at vi trenger Antivirus på PC-ene til våre vanlige brukere.

 

Men for meg selv, trenger jeg ikke. Jeg klarer fint å styre unna virus.

så om du får tilsendt en pdf fra en "produsent" med ett eller anna pris tilbud eller reklame for et tilsynelatende bra produkt. vips er du infisert, vips har en eller annen tulling full kontroll over din maskin. Du kan heller ikke stole for mye på IDS (om du har en) de tar det meste som kommer inn via nettet men ikke via minnepenner. Når jeg er inne på minnepenner håper jeg du har autorun disabled.

 

 

samme hvor bra nettvett du har, en bruker med admin tilgang uten antivirus er lettere å infisere en en bruker uten admintilgang med antivirus. med andre ord, om brukerene dine har en fornuftig satt opp arbeidsplass( i mine øyner fornuftig) er sikkerhets risikoen din PC utgjør større =P.

Lenke til kommentar

For å si det sånn. For mange mange år siden, koblet jeg en usikret PC direkte opp til internett uten noen form for sikkerhet. Den ble rimelig full av dritt og lort i løpet av et fåtalls minutter.

 

Det samme kan ikke sies nå. Nå har PC-en min riktig nok ikke antivirus eller brannmur installert, men jeg har en brannmur som jeg kobler meg inn i for å komme meg ut på internett.

Og selv om jeg ikke har antivirus, betyr ikke at jeg ikke sjekker den en gang i blant med nettsjekker. Har prøvd en haug med forskjellige sider for å scanne PC-en min, og samtlige programmer finner ingenting. Nix. Nada.

 

Når jeg er hjemme, åpner jeg ikke jobbmail. Jeg åpner heller ikke tilbud som blir sendt på E-post, for slikt sletter jeg uansett. PC-en min brukes hovedsaklig til World of Warcraft (trygt), Steam (trygt) og surfing innom et fåtall sider (diskusjon, vg, dagbladet, aftenponsten, nettavisen.)

 

Såklart, det kan være infeksjoner i reklamene, men jeg har heldigvis noe som kalles "adblock" på folkemunn. Jeg har ikke sett reklamer på evigheter. Dessuten bruker jeg Opera og ikke Internet Explorer, enda mer sikkerhet.

 

 

Når jeg sier at jeg har gått flere år uten antivirus og infeksjoner, er det ikke et tall jeg bare tar ut ifra løse luften, men et faktum. Jeg har ikke brukt antivirus på hjemme-PC-en siden jeg fikk en ett-års-lisens på videregående, og det er vel en 5-7 år siden.

Lenke til kommentar

Det er få program som har gitt meg så mye trøbbel som norton...

 

Risken ved å ikke kjøre antivirus overgår lett konsekvensene av å ha antivirus installert. Får man virus er det i værste fall snakk om en rask formatering. I det fleste tilfeller, vil et raskt google søk løse problemet.

Lenke til kommentar

jeg har avast på min maskin, men nå ser det ut som om MSE har klart å innstallere seg(sikkert jeg som ikke tok bort haken ved siste win update)

 

Så her en dag når jegskulle innstallere ett eller annet kom avst opp og sa at det var entrojaner der(win32 gen ettellerannet) mens MSE ikke sa/gjorde noen ting.

 

er dette fordi begge er innstallert og avast står som en slik hovedvirus sak, eller er avast bedre på slikt?

 

hvem burde jeg avinnstallere?

Lenke til kommentar

Det er få program som har gitt meg så mye trøbbel som norton...

Risken ved å ikke kjøre antivirus overgår lett konsekvensene av å ha antivirus installert.

Nå finnes det heldigvis antivirus som er mindre "intrusivt" enn Norton, så plagene ved å kjøre antivirus trenger ikke være særlig merkbare.

 

Får man virus er det i værste fall snakk om en rask formatering. I det fleste tilfeller, vil et raskt google søk løse problemet.

Det kommer vel helt an på hvor lang tid det tar fra maskinen blir infisert til du oppdager det. Og jeg tipper du ville foretrekke å installere Windows en hel dag fremfor å prøve å forklare politiet hvorfor maskinen din har vært aktiv i en pedo-ring de to siste ukene ....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...