Gå til innhold

Sesjon del 2 - Hva skjer?


Natrich

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Når er det tid for sesjon del 2? Venter spent på innkallelse til sesjon del 2, ble godkjent på sesjon del 1 i fjor. Er 93'er og er ferdig med vgs i 2012. Da jeg sendte e-post til de, så fikk jeg svar at innkallelsen til sesjon del 2 skjedde i januar-juni 2012.

Endret av DaMole
Lenke til kommentar

Kommer nok et brev rett over jul, det håper i allefall jeg!!

Hørt at man kan ringe inn til VPV og høre når man har sesjonsdag om man er litt utålmodig :)

Bare ring og si i fra så fixer de en dato for deg.

I tillegg kan det hende at sesjonsoffiseren får beskjed om dette så får du noen ekstrapoeng og dermed øker sjansene dine om å komme inn dit du vil så lenge du scorer bra. :thumbup:

(Gjorde dette og kom meg inn i Panserbataljonen :new_woot: )

Lenke til kommentar

Håper også det kommer et brev rett over jul. For to år siden, ble de på min skole kalt inn i november. Ingen på min skole har fått innkallelse enda, men forhåpentligvis kommer den i januar. :)

 

EDIT: Noen i klassen min fikk brev i går (21.12.11), jeg fikk ikke i går eller i dag. Kommer brevet senere eller har de glemt meg?

Endret av DaMole
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg er født i 1993 og går på vg3 nå. Mange i klassen min har allerede vært på sesjon del 2. Jeg lurer på om det fortsatt er en sjanse til å bli stormsoldat med innrykk i august? Dette er mest ønskelig, da jeg kan begynne i førstegangstjenesten rett etter at jeg er ferdig med videregående. Planen er å søke skoleplass på NHH og få utsettelse.

 

Som barn hadde jeg astma. Kan det bli problematisk for meg? Astmaen er ikke tilstedeværende. Den eneste tiden jeg merker noe til den, er sent på sommeren kombinert med gresspollenallergi, og det er ikke ille. Jeg har ikke brukt noen medisiner på flere år og da jeg var hos astmalegen for siste gang for omtrent to år siden, fikk jeg beskjed om at jeg ikke trengte å komme tilbake. Jeg skulle kontakte fastlegen min hvis jeg trengte medisiner, men det har som sagt ikke vært behov for det.

 

Jeg trener på treningssenter tre ganger i uka. Jeg vil si at jeg har relativ god kondisjon og styrke. Jeg leste på forsvaret.no at man bør ha god kondisjon for å bli stormsoldat. Hvor god kondisjon bør man egentlig ha som et minimum? Hvilken karakter bør man foreksempel oppnå på løpetesten?

 

Jeg har sendt en e-post og spurt om jeg kan få komme på sesjon snart. Jeg tenker å følge tabellen i førstepost og prøve løpetesten på treningssenteret en dag i nærmeste fremtid.

 

Jeg lurer også på om legen kan komme til å oppdage noen defekter som jeg ikke allerede er klar over? Så vidt jeg vet, har jeg ingen rygg- eller kneskader, eller lignende, eller korte sener eller noe slikt.

 

Rett etter at jeg skrev dette innlegget oppdaget jeg denne tråden: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1399559 . Ting ble litt klarere med tanke på astmaen, så hvis dere ikke har noe å tilføye, så kan dere se bort ifra dette.

Endret av Zarac
Lenke til kommentar

Jeg lurer på om det fortsatt er en sjanse til å bli stormsoldat med innrykk i august?

 

Tviler sterkt på at det er ledige plasser i Panserbataljonen (stormesk 3/4) til høsten, men det skader aldri å spørre, enten på sesjon del 2 eller ved å ta en telefon

Sorry lads, fikk høre at kvoten til panser bn. august 2012 er fylt opp :innocent:

 

edit: Men det skader jo ikke å ringe inn til VPV med jevne mellomrom og spørre, kan hende noen har droppet ut eller har skiftet innrykknings dato eller plass :thumbup:

Endret av Ilcapo93
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er slik jeg var redd for, altså.

 

Hva tror dere om disse tjenestene?

 

Hundetjeneste

 

Luftvernartillerist

 

Vakt- og sikringstjeneste (Hæren)

 

Vakt- og sikringstjeneste (Luftforsvaret)

 

Vaktsoldat (Sjøforsvaret)

 

Dette er noen andre tjenester jeg er interessert i. Er det igjen noen plasser i juli eller august? Hvilke forventninger bør jeg ha? Erfaringer?

 

Det er viktig for meg å ha en aktiv tjeneste. Etter 13 år med skole, vil jeg ikke ha en kontorjobb eller en tjeneste med mye teori eller lekser.

Lenke til kommentar

Sendte mail til vpv og spurte når jeg skulle på sesjon del 2, og fikk som svar at jeg skal den 31.01.12. Jeg lurer på om det er framdeles er mulighet for å bli stormingeniør (i august)/militærpoliti (i juli)/operasjonsassistent (i juli - luftforsvaret)? Jeg spurte samtidig i e-posten, men alt var avhengig av resultatet mitt på sesjon del 2.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...