Gå til innhold

Den "høyreekstreme" bølgen over europa


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Huggslangen: Tja, hva er en ghetto? En ghetto er i kontrast til en slum en plass hvor hele folkegrupper bor, i en slum er bare tilstanden dårlig i kontrast.

Vis nok utlendinger fra omtrent samme kultur flytter sammen, vil de ikke bli intigrert i samfunnet. Vis de alle er fra forskjellige folkegrupper så vil ikke de være mange nok til å danne et felleskap, alt de da har til felles er at de er utlendinger og ikke noe mer.

Godt mulig jeg setter meg ned og leser boka vis jeg for tak i den dog.

 

Nerowulf: Tja, skaden er allered hent. Vis vi gikk tilbake i tid kunne vi ha reglert boligmarkedet for immigranter fra krigsherjede områder og lignende, for moros skyld.

Endret av del_diablo
Lenke til kommentar

Er det noe vi kan gjøre for å spre de utover landet? Problemet nå er jo at "alle" er samlet i Oslo. Hvis det er mindre grupper spredd utover landet, er det letter for dem å integrere seg i Norsk kultur, fordi da må de.

Det de gjør nå er å ha asylmottak i andre deler av landet. Men man kan ikke bestemme hvor de skal bo, så mange av dem vil flytte til Oslo etter at de har fått søknaden sin akseptert. Konsentrajonen i Oslo i dag er ingenting iforholdtil hva vi vil se i fremtiden. Om 20 år vil de fleste bydeler på østkanten ha over 50% muslimer og noen av dem vil det vare Rosengård tilstander. Og naturligvis vil intigreringen fungere dårligere i fremtiden, siden det er vanskelig å bli norsk når alle rundt deg ikke er norske. Multikulturister tror at de får norske verdier bare fordi de bor i Norge. Det er en naiv tankegang. For å få norske verdier, må de faktisk vare rundt etniske nordmenn.

Endret av Camlon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det noe vi kan gjøre for å spre de utover landet? Problemet nå er jo at "alle" er samlet i Oslo. Hvis det er mindre grupper spredd utover landet, er det letter for dem å integrere seg i Norsk kultur, fordi da må de.

Det er noe vi kan gjøre ja, man kan tvangsflytte mennesker. Problemet er at det krenker individet og dets frihet. Man kan få i gang tiltak som gratis bolig til innvandrere i distriktene, eller finne støtteordninger slik at det blir lettere å flytte. Igjen finnes det problemer, da en slik ordning vil være dyr, urettferdig og forskjellsbehandlende. Det er likevel en pris som kan være verdt å betale om man vil ha et land som ikke er preget av kulturmotsetninger.

 

Dette er vel egentlig ikke tråden å diskuterer dette i. TS kom med en serie spørsmål knyttet til høyrebølgen i Europa, ikke tiltak mot islam og innvandring.

Lenke til kommentar

er det noe rart en høyrebølge sprer seg?

alt ligger opp til de som innvandrer til andre land, og som i Norge har de ellers i Europa vist en tendens til lav terskel for grov kriminalitet..

 

i Oslo kretsfengsel blir du nesten glad om du ser en felles etnisk Nordmann, trenger man vite noe mer?

 

 

at alle de grove overfalls voldtektene som var i Oslo en stund tilbake var UTELUKKENDE ikke vestlig innvandrere som stod bak

 

http://www.abcnyheter.no/node/87133

  • Liker 2
Lenke til kommentar

det går som regel i opp og nedturer, nå igjenn en virkelig opptur med "høyreekstreme", ikke at man er så veldig langt til høyre på skalaen om man ser litt på det. er vel heller en slags 3. vei med litt blandingspolitikk fra flere av sidene, noe som også kansje er grunnen til at det går oppover.

 

tror folk begynner å bli lei den politikken som drives idag, og tilgomed de gamle antirasistene begynner vel å se at innvandringspolitikken har slått grundig feil og det blir problemer. ghetto er vel ikke akkurat noe noen ønsker seg uansett hvem side man er på.. man ser jo det stadig blir værre i andre land, og norge er vel ikke så langt etter. så blandt annet herr nationell (sverige) kom med en episode der han tar opp norge, noe som sier sitt når man ser hvordan det er blitt i deler av landet der.

 

og ja, jeg kan vel kalles "høyreekstrem" jeg også..

Lenke til kommentar

tror at folk kanskje ser at europa har kjørt for langt til venstre i gata og er nå på vei ned i grøfta og prøver å rette opp kursen.

 

og de som sees på som de største samfunnsproblemene er innvandrere som ikke jobber og snylter på staten og generelt lager bråk,

jeg har ingen ting imot folk av annen farge osv, men det er enkelte grupperinger jeg er sterkt imot, jeg har også tro på at norge kan ha godt av å få flere høyrepolitikere inn på stortinget og gjerne lengre ut mot høyre,

klart de har en del ideologier som er forkastelige men det er også de som kan få igjennom ideer som venstresiden ikke vil

Lenke til kommentar

Klarer dere å ha en diskusjon uten å nevne "jens quisling stoltenberg" og hans mannskap som "drikker opp skattepengene", "tenker bare på seg selv", "maktsyke tullinger" å alt det der? Klarer aldri å ta dere seriøst.

 

Er ikke fullt så bekymret for høyre, men det jeg lurer på er hvem Frp skal putte i regjering som skal gjøre det bedre enn de som sitter nå. Det kan jo strengt tatt ikke være noen som sitter i partiet nå!

Lenke til kommentar

Synes tråden går litt off-topic her. Temaet er ikke om islam er bra, men hvorfor alt dette skjer. Og populistiske høyrepartier er vel en ting, men fascistgrupper - slik som Feltherre gikk inn på, og linket til en veldig interessant dokumentar - er et mye mer problematisk tema. Hvordan kan fascismen vokse seg så populær at fascister kan gå så langt som å dele ut flyers i gata uten å vekke oppsikt? Pls mindre politisk krangel og mer fundering. Anti-islam er ikke nødvendigvis fellesnevneren i alt.

 

På den annen side er det blitt sagt og diskutert mye bra i denne tråden allerede. Og som Coa har påpekt, Vigrid er høyreekstremister, FrP er høyreradikale.

Lenke til kommentar

Å legge skylden på islam, eller innvandring generelt, for denne utviklingen blir for lite nyansert og for simpelt. Vi ser at høyreekstreme har fremgang i land der innvandring ikke er så stort problem, og der antall muslimer ikke er høyt – land slik som Ungarn og Polen er et eksempel på det (begge land der høyreesktreme har hatt stor fremgang i det siste). I tillegg har muslimer vært en del av samfunnet i lang tid i mange av disse vestlige land som opplever en høyre bølge, spesielt i Frankrike og Tyskland der muslimer har vært en del av samfunnet i mange tiår.

 

Det er andre variabler som må inkluderes:

 

1) Den økonomiske nedgangen i Vesten er en variabel som har hatt innvirkning på denne utviklingen. Etter mange år med høy økonomisk vekst ser vi en endring i denne utviklingen, ikke bare i etterkant av den siste finanskrisen, men også lenger før. Den økonomiske vekten skifter side til andre deler av verden, slik som Kina, India og Brasil, noe som betyr mindre økonomisk vekst for andre vestlige land. Når vanlig mennesker på gaten opplever økonomisk nedgang etter flere år med økonomisk vekst, så leter de gjerne på forklaringen hos andre enn hos seg selv. Siden innvandrere er en minoritet i alle disse vestlige land, så er de også lett byttet for den store majoriteten. Dermed øker det rasistiske elementet, noe som er i favør av de høyreekstreme kreftene siden de får større rekruteringsgrunnlag.

 

2) Endring i klassesammensetningen i samfunnet, der den tradisjonelle arbeiderklassen er nærmest borte, har også bidratt i fremgangen til de høyreekstreme. Det er ganske klart at vi opplever en ny struktur i samfunnssammensetningen, dermed også i måten hvordan vi stemmer. Den tradisjonelle arbeiderklassen er nå i offentlig sektor, og de typiske arbeiderpartienes verdier er ikke helt i samsvar med preferanser til denne samfunnsgruppen lenger. Dermed er det flere som søker seg til ekstreme miljøer rett og slett fordi de ikke finner den rette plassen på den politiske skalaen. Arbeidsledigheten stiger i de fleste vestlige land, og det går for det meste ut over de unge. I ren protest til styrende makter finner de trøst ved å være rebell. Og hvor er det de på best måte kan bli rebell? Jo, i ytterpunktene i politikken. Verd å nevne at den radikale venstre siden også har opplevd en viss fremgang i det siste, noe som forsterker mine påstander.

 

3) Det internasjonale klima med kaldkrigen er over, og først nå merker vi endringer. Kaldkrigen skapte et fast konfliktmønster, som nå er borte. Vi lever ikke i den bipolare verden lenger, og den eneste supermakten i verden sliter med å finne sin identitet. USA må ha en klar fiende for å overleve som supermakt, og etter den kalde krigen har de slitt med å finne den. Riktig nok prøvde de å gjøre hele den islamske verden til sin fiende under Bush, noe som vi i Europa også er blitt smittet av og som har økt rasismefaktoren i forhold til muslimer, men jeg tror nok at denne konflikten ikke blir langvarig, spesielt ettersom USA har annonsert tilbaketrektning fra Afghanistan og Irak. Slutten på den kalde krigen har resultert i kollaps av den internasjonale tradisjonel-politiske høyre-venstre aksen, og vi har partier som flyter over hele fjøla av denne aksen med uklar ideologi og politikk. Når partier mister klare budskap, retning og ideologi, så blir det for kjedelig for enkelte som ikke liker seg i det politiske sentrum. Dermed søker de til ytterpunktene.

 

4) Til slutt er det ikke overdreven å si at perioden med fascismen på 20-, 30-, og 40-tallet er 70 år bak oss, og dagens generasjon husker ikke dets virkelige ansikt. Mange av de som opplevde fascisme og nazisme på nært hold er nå borte, og den nye generasjonen tiltrekkes denne ideologien ved å finne den spennende og nytt. Unge arbeidsledige mennesker, slik som de over 20 % unge arbeidsledige i Sverige, fristes av ekstreme grupperinger og partier som tilbyr dem identitet, samhold, og forklaring på deres elendighet ved å utpeke ikke-vestlige innvandrere som årsaken til deres elendighet.

 

Konklusjon, i forhold til mine kalkuleringer, er at verken ikke-vestlig innvadring eller muslimer kan utpekes som avgjørende eller direkte variabel i årsaksforklaringen til denne høyreekstreme bølgen som herjer gjennom Europa. Begge, riktig nok, brukes som påskudd til rekrutteringsgrunnlaget hos slike grupperinger og partier, men det er nok andre variabler som direkte kan knyttes til fremgangen av den høyreekstreme bølgen på europeisk jord. I disse tider er det meget viktig å holde hodet kaldt og ikke la seg rive med i irrasjonell årsaksforklaring fra enkelte, som igjen kan resultere i en prosess som ligner den vi så på 20- og 30-tallet – en prosess som resulterte i genocid av flere uskyldige minoriteter.

Endret av statsviter
  • Liker 9
Lenke til kommentar

Ultranasjonalister kupper nasjonaldagen

MOSKVA (TV 2 Nyhetene):Tusener av høyreekstremister ventes torsdag å delta i årets «Russiske marsj» i byer over hele Russland.

 

ultranasjonalister__839567i.jpgMinst 5000 ventet

Årets arrangementskomité har varslet minst 5000 deltakere og så langt ser det ut som Russisk marsj får gå av stabelen som planlagt. I et opprop på hjemmesiden til den innvandringsfiendtlige organisasjonen DPNI oppfordres så mange som mulig i å delta – under paroler som «Russland for russere» og «Nei til etnisk og åndelig okkupasjon». DPNI er en av de mer moderate bevegelsene som står bak arrangementet. Med seg har de også organisasjoner som «Slavisk forbund», nå omdøpt til «Slavisk styrke». Dette er organisasjonen til den ultravoldelige kickbokseren Vjatsjeslav Datsik, som tidligere i høst søkte politisk asyl i Norge etter å ha rømt fra et mentalsykehus i St. Petersburg. Datsik har fått nærmest heltestatus blant sine meningsfeller i Russland etter sitt asylstunt i Oslo. Videoen av nynazisten som søker asyl mens han leverer inn en pistol og gjør nazihilsen er sett av over 20.000 på YouTube.

 

Høyreekstrem eksplosjon

Høyreekstremismen i Russland har hatt et voldsomt oppsving de siste åra. Enkelte mener det i dag fins minst 50.000 aktive høyreekstremister i landet. Samtidig har rasistisk vold mot utlendinger økt dramatisk. Minst 350 mennesker har mistet livet i rasistisk motivert vold siden 2004, i følge det antirasistiske Sova-senteret i Moskva. I toppåret 2008 alene ble det begått 98 rasistiske drap i Russland. 419 andre ble skadd av rasistisk motivert vold.

 

Halvparten vil ha raserent Russland

Fremmedfrykt og rasisme er blitt så utbredt også blant vanlige russere at ekspertene er skremt. I flere ferske meningsmålinger svarer over 50 prosent av alle de spurte at det er greit å diskriminere personer som ikke er etniske russere. Omtrent like mange ønsker mennesker av annet etnisk opphav vekk fra nabolaget sitt. Forskerne har vansker med å forklare det paradoks nazioppsvinget tross alt er i et land som mistet 25 millioner av sine innbyggere under kampen mot nazistene i 2. verdenskrig.

 

Håper dette virkelig er en midlertidig trend som snart går over.

Bra post, statsviter.

Lenke til kommentar

Kutt innvandring av muslimer, påtvunget norskkurs, Ingen sosiale goder. Skulle de gjøre noe kriminelt bør de gå på hodet ut. Og de burde sverge total lojalitet til den Norske staten.

 

Om de ikke klarer å gjøre dette bør de ikke få immigrere. Jeg regner med at de asylsøkerne som faktisk TRENGER hjelp, hadde godtatt dette med glans.

 

Så om de sier de ikke er muslimer så kan de få komme inn? Hvordan vet du om noen er en muslim? Hva med de som har kulturelle skikker som ikke er basert på religion? Hva om noen konverterer mens de bor i Norge?

 

Skal sosiale goder baseres på etnisitet? Statsborgerskap? Hvilke land skal få det? Tror du vi er tjent med å ha krigstraumatiserte asylsøkere her som -ikke- får hjelp?

 

Hvor skal man utvise de til om man ikke vet hvor de kommer i fra og de ikke ønsker å fortelle det? Skal man dumpe de rett inn i en krigssone eller til en plass der man vet de blir drept. Hvor er den moralske forskjellen til å gi dødsstraff?

 

Burde etnisk norske sverge lojalitet til den norske staten? Jeg er helt og holdent norsk på alle måter, men jeg er på ingen måte lojal til den norske stat. Jeg ønsker å jobbe for et bedre Norsk samfunn fordi jeg, og folk jeg bryr meg om, bor her, men jeg ville aldri gitt livet mitt for landet mitt og jeg synes patriotisme er idioti. Jeg ville aldri sverget lojalitet til Norge og om jeg måtte det ville jeg jo uansett ikke holdt det.

Lenke til kommentar
Hvorfor skjer dette nå?
Folk er lei av å se sine land og nabolag bli omgjort og redusert til en fullstendig ugjenkjennelig samling av mennesker som ikke deler annet enn statsborgerskap og en vag enighet om hva det vil si å være "norsk". Man føler seg rett og slett ikke lenger hjemme i sitt "hjemland".

 

Hva bør vi gjøre for å forhindre dette, eller er dette noe som burde skjedd for lengst?
Stans all innvandring og få sendt størsteparten av ikke-nordiske innvandrere og deres avkom tilbake til sine hjemland. Hvordan dette burde gå for seg, får enhver danne seg sin egen mening om. Endret av 793
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Stans all innvandring og få sendt størsteparten av ikke-nordiske innvandrere og deres avkom tilbake til sine hjemland. Hvordan dette burde gå for seg, får enhver danne seg sin egen mening om.

Så bare folk fra skandinavia skal få lov til å bli boende i Norge? Hvorfor? Hvorfor skal en finlender få lov å bli boende og ikke en tysker eller polakk?

 

Tror jeg sier meg enig med 793, ghettoen og andregenerasjons innvandere som prater gebrokkent norsk og bor i ghettoen sin har lite eller ingenting å gjøre i norge. De er en separat kultur som nekter å erkjenne at de lever i et helt annet samfunn, og turer frem litt latterlig.

Jeg sier meg litt uenig i generaliseringen, det er jo en del som har flyttet hit langveisfra og som ble intigrert, dem har jeg lile lyst til å kaste ut, fordi de er da mine landsmenn.

Saken faller vel på at finnene og svenskene og nederlenderne har en ganske lik kultur, de er allered godt på vei til å bli intigrert, og de flytter ikke sammen til ghettoer og isolerer seg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Jeg sier meg litt uenig i generaliseringen, det er jo en del som har flyttet hit langveisfra og som ble intigrert, dem har jeg lile lyst til å kaste ut, fordi de er da mine landsmenn.
Nasjonalitet bygger på mer enn kultur.

 

Så bare folk fra skandinavia skal få lov til å bli boende i Norge? Hvorfor? Hvorfor skal en finlender få lov å bli boende og ikke en tysker eller polakk?
Stort sett, ja, det ville vært best for Norge. Nordiske folk er relativt homogene så langt både kultur og genetikk angår og vil da ikke være skadelige for vår egenart i de små dosene de kommer i idag. Et lite antall nordtyskere hadde vi heller ikke tatt skade av.
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg klarer ikke å bestemme meg for om folk som kommer med ytringer som "Stans all innvandring og få sendt størsteparten av ikke-nordiske innvandrere og deres avkom tilbake til sine hjemland.", bare lider av en ekstrem mangel på empati eller ikke får sove om natten på grunn av sin egne irrasjonelle xenofobi.

 

Stikk og se The Boondocks, folkens. For det er virkelig slik verden er.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Problemet med å snakke med mennesker om noe du vet mye om, er at de motsier deg selv om du har rett. Som regel har de gjort seg opp en mening uten å ha nødvendig kunnskap, men er 100% sikker på å sitte på svaret likevel.

 

Irrasjonell xenofobi?

Det er det tåpeligste jeg har hørt denne måneden. Du lever på en regnbue, og jeg er redd du vil lande i en fæl sølepytt den dagen du kommer over midten og seiler ned i virkeligheten.

 

For de som liker å ha en mer virkelighetsnær tilnærming til saker og ting, så kan jeg anbefale www.truthtube.tv , en grotesk webside som er dedikert til å dokumentere Islamsk vold over hele verden. Alt utført med koranen i den ene hånden, og sabelen i den andre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...