Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er fordi bitrate ikke alltids samstemmer med lydkvalitet. En 128 kbit/s Vorbis fil er f.eks milevis foran en 128 kbit/s LAME mp3. Opus er enda bedre.

 

Jeg avsluttet mitt Spotify-abonnement for lenge siden. Nå ripper jeg alle sangene mine i FLAC og laster opp på Google Music, dog er kopien av biblioteket mitt på Google Music av et ukjent lossy format.

Lenke til kommentar

Det er fordi bitrate ikke alltids samstemmer med lydkvalitet. En 128 kbit/s Vorbis fil er f.eks milevis foran en 128 kbit/s LAME mp3. Opus er enda bedre.

Nei, det er akkurat motsatt, og presis det som er problemet. Spotify bruker Vorbis. Det er derfor lyden er så dårlig. Jeg hører ikke forskjell på mp3, mp4, aac, adhd, adsl, osv. i samme bitrate, unntatt Vorbis, som alltid er milevis bak.

 

Vorbis under 320 kbps er helt umulig å høre på, for alt av skarpe lyder forsvinner. Men selv i 320 kbps så er det ikke helt bra.

 

Du kan jo også høre på youtube i HTML5-format (ogg) vs. flash 480p (mpeg4). Milevid forskjell på lyden i favør flash.

 

Så om "forskning" viser det motsatte så lurer jeg på hvordan de måler.

Lenke til kommentar

I hvilket univers er mp3 bedre enn Vorbis? Jeg kan ikke kjennskap til hva Spotify driver med, men jeg har kjennskap til forskjellene mellom lossy codecs, og har lite overens med et 23 år gammelt MPEG-format.

 

Eneste grunnen til at mp3 er så dominerende er "chicken and the egg" paradokset der mp3 er dominerende fordi mp3 er dominerende, og alt støtter mp3 fordi alt støtter mp3.

Lenke til kommentar

Her:

 

Sørg for at du viser i HD. Når OGG-versjonen kommer så forsvinner trommene (hi-hat/cymbaler eller hva det nå er) (dette er presis det jeg merker i Spotify også). I mp3-versjonen kommer trommene tilbake. Sammenligningen er litt unfair fordi han har lavere volum på mp3-delen, så skru opp litt.

 

Når man bruker høyere bitrate på mp3 så får man heller ikke den dårlige kvaliteten på det andre enn trommene.

Endret av Emancipate
Lenke til kommentar

Jeg skal ikke fortelle deg hva du skal synes, da det er subjektivt hva man liker best. Rent objektivt derimot så har Vorbis bedre dynamikk og respons, både i ABX-tester og med måleinstrumenter.

 

Det handler uansett om å minimere kompromisser når vi snakker om sub 320 kbit/s bitrate.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Vorbis#Quality

 

Jeg stusser heller over hvordan du kan reagere på hvordan Spotify bruker Vorbis. Det kan hende at masterfilen har tap i seg, eller noen har gjort en lossy-lossy konvertering og ødelagt filen. Hvis det er indie-artister så skal vi ikke se bort fra at det mangler kompetanse til å bevare kvalitet.

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar

Ta også en titt her:

http://nigelcoldwell.co.uk/audio/

 

Jeg begynte med mp3-265.mp3. Ingen skarpe lyder, typisk ogg-mat helt til 20 sekunder, og jeg tenkte umiddelbart, at det her kommer ikke til å høres bra ut i ogg-fila. Og sant nok, sekund 20-23 er bare ikke bra i ogg-08-32(256).ogg. Skarpheten er borte og det er bare mos. I aac-256.m4a er samme tidsrom helt i orden igjen.

 

Det kan hende at masterfilen har tap i seg, eller noen har gjort en lossy-lossy konvertering og ødelagt filen.

Det gjelder jo alt på Spotify, og jeg merker ikke noe dårligere lydkvalitet på Spotify enn man kan forvente ut i fra formatet.
Lenke til kommentar

Fra wikipedia-siden du linker til:

Characteristic artifacts[edit]

As with most modern formats, the most consistently cited problem with Vorbis is pre-echo, a faint copy of a sharp attack that occurs just before the actual sound (this artifact is most obvious when reproducing the sound of castanets).

Jeg er ganske sikker på at det er presis dette jeg reagerer på.

 

It is most noticeable in impulsive sounds from percussion instruments such as castanets or cymbals.

Lenke til kommentar

Desto flinkere jeg blir i det som opptar tiden min jo mer average innser jeg at jeg er i forhold til hvor flinke og geniale enkelte er.

Jeg tar til meg ting sinnsykt fort og har en tendens til å vie flerfoldige timer, dager og måneder i det jeg foretar meg men jeg mangler preget av å være et geni. Jeg er gjennomsnittlig dyktig innenfor mange felt og det gjør meg deprimert.

Lenke til kommentar

Når jeg går inn i et hjem der det står "Home is where the heart is."

"Live, laugh, love" OVER ALT. Greit nok det, men omtrent alle personer som har hatt slikt i huset sitt har ikke etterlevd det som står skrevet på dørene og veggene over alt. Mange av dem har vært rett og slett JÆVLIGE, kranglete, og full av overfladisk dritsnakk.

 

Nei, jeg tilbringer heller tid i en skitten ungkarsbolig enn i et overpyntet hjem der fasade er viktigere enn alt i verden

Endret av ikkespisgress
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...