Gå til innhold

Såpeboksen - Når du har noe du vil si


Anbefalte innlegg

Red Frostraven skrev (På 13.4.2023 den 22.40):

Hun regner ikke transkvinner som kvinner.

Er ikke det en ganske normal mening da?

Jeg regner ikke mennesker på 200kg som slanke? Et jeg hatefull?

Sitat

Som er et problem når organisasjonens programmer for utsatte kvinner inkluderer transkvinner, i en tillitsbasert organisasjon som bokstavelig talt lever for å bedre livene til utsatte grupper.

Nevnes transkvinner noen steder i organisasjonens charter?

Eller er logikken din at «transkvinner er kvinner. Hvis man er uenig og jobber i en organisasjon som henvender seg til kvinner så er man hatefull og må få sparken»?

-k

Endret av knutinh
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (På 18.4.2023 den 10.47):

Når en politiker gjør alt riktig og følger reglene blir en nyhet:

 

Aftenposten med kommentar om TV2s smålige angrep, som er nyeste av en lang rekke saker laget ut av ingenting om Støre fra TV2 de siste fem årene.

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/l3e7eG/folkets-smaalige-megafon

Det hadde vært bedre om TV2 brukte ressursene på å lage saker om ting som faktisk betyr noe, og fokus på reelle feil Støre kan ha begått.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Regjeringen påbegynner ny nasjonal digitaliseringsstrategi:

https://www.digi.no/artikler/regjeringen-med-ny-nasjonal-digitaliseringsstrategi/529847

"Vi trenger en helhetlig digitaliseringspolitikk på tvers av ulike sektorer for å legge til rette for arbeidsplasser,"

--

Lurer på hva de koker sammen nå. Må jo bli noe som tilsvarer genistreken å gi iPad til barneskoleelever ..

Lenke til kommentar

Bra Norge har 'Digitaliseringsdirektoratet' (digdir.no), som skal "bidra til en mer effektiv, brukerorientert og samordnet offentlig sektor med økt deltakelse, verdiskapning og innovasjon". Disse kan hjelpe til når ny nasjonal digitaliseringsstrategi skal lages! Da blir det dritbra! 😀

Lenke til kommentar
nightowl skrev (12 timer siden):

Bra Norge har 'Digitaliseringsdirektoratet' (digdir.no), som skal "bidra til en mer effektiv, brukerorientert og samordnet offentlig sektor med økt deltakelse, verdiskapning og innovasjon". Disse kan hjelpe til når ny nasjonal digitaliseringsstrategi skal lages! Da blir det dritbra! 😀

Husker du livet før vi kunne levere forenklet selvangivelse på nett? Når man måtte skrive et brev til NAV og be om pappaperm?

Mye galt kan sies om store IT-prosjekter, spesielt når staten er innkjøper. Men at man bør gå i en retning hvor mest mulig koordinering og innhenting av informasjon mellom borger og stat skjer digitalt er vel opplagt. Å redusere antall saksbehandlere og heller ha en algoritme som løser 95-99% av volumet er opplagt i et høykostland som Norge.

Kolleger fra noenlunde fungerende land som UK forteller om en helt annen virkelighet. Papirmøller og sendrektighet.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 1
Lenke til kommentar
germanwhip skrev (13 timer siden):

digdir får spørre sykepleiere og leger om hva de tenker om effektivisering

Helse utgjør en stor andel av offentlige utgifter, og har vel hatt liten bedring i produktivitet.

Det taler for at vi burde anstrenge oss for å finne måter å få mer helse per krone. Sånn at sykepleierene kan pleie og legene kan lege, men byråkrati, tunge løft, reising og slikt blir minimalisert.

Kanskje betyr det at vi har bare en spesialist på kreft i tarm i Norge, og hun sitter i Trondheim eller Bergen eller Oslo mens pasienter får diagnose satt og behandling bestemt via telemedisin. Eller er en algoritme eid av IBM eller no slikt. Antagelig betyr det at ikke alle småsteder som gjerne vil ha sykehus får det. Men kanskje får de ambulanser som kan holde liv i deg baki til du er framme.

Jeg tror ikke at løsningen er å drive rovdrift på de ansatte eller å tilby folk med høyskoleutdanning luselønn. Men kanskje enkle oppgaver kan settes ut til folk med mindre kvalifikasjoner.

Hvis jeg hadde visst hva løsningen var så hadde jeg sannsynligvis jobbet med det. Men at løsninger for mer produktivitet innen helse er nødvendig og at man må være forberedt på omstilling (uansett hva man driver med) tror jeg er tydelig?

-k

Endret av knutinh
  • Liker 2
Lenke til kommentar
knutinh skrev (På 18.4.2023 den 19.45):

Nevnes transkvinner noen steder i organisasjonens charter?

Eller er logikken din at «transkvinner er kvinner. Hvis man er uenig og jobber i en organisasjon som henvender seg til kvinner så er man hatefull og må få sparken»?



Hvis en organisasjon jobber med personer i vanskelige situasjoner, og er et tillitsbasert frivillig tilbud til disse, så er tilliten essensiell.

Når organisasjonen inkluderer transkvinner, så er det åpenbart et problem om ansatte skaper mistillit til organisasjonen i de mest utsatte delene av målgruppen.
Og for meg er det åpenbart at en frivillig organisasjon med tilbud til kvinner i dag inkluderer transkvinner med mindre de eksplisitt sier at de ikke gjør det.

Jeg skulle ønske at du jobbet litt mer med forståelsen din -- for hver eneste gang du forsøker å beskrive hva du tror jeg mener, så tar du feil.
Og jeg har allerede forklart problemet temmelig eksakt, likevel så hopper du tilbake til feil forståelse.
 

Sitat

«transkvinner er kvinner. Hvis man er uenig og jobber i en organisasjon som henvender seg til kvinner så er man hatefull og må få sparken»?


Organisasjonen som er en tillitsbasert frivillig organisasjon henvender seg ikke utelukkende til kvinner med biologisk kvinnelig reproduksjonssystem i tilbudet til kvinner, men også til kvinner med kvinnelig 'gender', altså, når den biologiske hjernen til personen er kvinnelig.

Det er en organisasjon som målrettet arbeider for utsatte personer, og jeg sliter med å se noen gruppe mer utsatt blant kvinner enn transkvinner.
https://williamsinstitute.law.ucla.edu/press/ncvs-trans-press-release/

...når en annen organisasjon har tilbud til alle uavhengig av kjønn, som ikke er like tillitsbasert, så er jo åpenbart deres meninger om hvem som kvalifiserer som kvinne mindre relevant, da de ikke frastøter seg folk på samme måte.
Selv om det er åpenbart at de kan frastøte seg personer, som om for eksempel en nynazist jobber der og deler meninger om jøder.

Av en eller annen grunn så tviler jeg på at noen som fremmer trans-inkluderende synspunkter offentlig får jobbe ved JK Rowlings krisesentre for biologiske kvinner, uten at noen ser problemer med det.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Mens Tucker Carlson endelig har blitt sparket fra Fox News så går det heldigvis dårlig for andre i samme samfunnsposisjon:

Propagandaspreder -- en av dem som sprer propaganda han vet er løgn -- Steven Crowder, går gjennom skillsmisse og viser sitt sanne ansikt:
 

 

Sitat

 

Hilary’s family also gave Ali a statement that contradicts some of Steven’s public statements about the divorce. They said that he left her after the twins’ birth, hired a divorce attorney, and attempted to cut her off financially. They say there is “significant documentation” confirming these facts.

“The truth is that Hilary spent years hiding Steven’s mentally and emotionally abusive behavior from her friends and family while she attempted to save their marriage,” the statement reportedly read. “She was the one who was asking to work on their relationship to keep the marriage intact for their unborn children.”

 

Flott at hun sørger for en bedre fremtid for sine barn, og jeg håper at folk får opp øynene for hvem Crowder faktisk er -- en manipulerende sekk med råtten avføring.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (På 23.4.2023 den 10.16):

Av en eller annen grunn så tviler jeg på at noen som fremmer trans-inkluderende synspunkter offentlig får jobbe ved JK Rowlings krisesentre for biologiske kvinner, uten at noen ser problemer med det.

Jeg håper og tror at du vil finne meg i første rekke til å forsvare en ansatt i en Norsk organisasjon som får sparken for å ha feil meninger på fritiden av den typen du skisserer over.

Poenget mitt er ikke å framelske det ene eller det andre synet i transdebatten via arbeidsledighet. Eller i synet på vaksiner, 9/11 eller hva det måtte være. Men å ha et samfunn hvor vi som borgere står fritt til å ha upopulære meninger privat. Også meninger som arbeidsgivere er uenig i eller synes er flaut.

Det vil gi oss mer diversitet i offentlig meningsskifte, og mindre sjanse for skjulte «subkulturer» som blir en verkebyll.

Om noe vil jeg ha mer åpenhet. Jeg vil at alle offentlig ansatte også skal ha adgang til å kritisere det meste ved egen arbeidsgiver offentlig (unntatt person-data, forsvarshemmeligheter og lignende). Hvis Norge sløser bort penger på håpløse bistandsprosjekter eller ødelegger en generasjon barn med dårlig pedagogikk så vil jeg at de som faktisk er involvert skal ha adgang til å lufte sitt syn offentlig og at vi skal beskytte dem mot hevngjerrige sjefer.

I en gig-økonomi eller konsulent-økonomi eller prosjekt-middel-finansiert økonomi så gjør man organisasjoner og den enkelte mer sårbar for «fornyet tillit». Dvs i praksis så gir man makt til den som har pengesekken. Det er problematisk og noe vi burde prøve å unngå eller lage mekanismer som kontrollerer.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 4/22/2023 at 9:33 AM, knutinh said:

 

Det er nok flere momenter. Per i dag er et av problemene at fastlegen brukes som small port inn til helsetjenesten. Det er nok kun med unntaket at jeg har vært borti at man tar blodprøve før konsultasjon, i stede for konsultasjon -> blodprøve -> konsultasjon. Videre er det nok mye fastlegen ikke har trengt å brukt tid på som de må gjøre i dag, blandet med rekrutteringsproblemer ting som salg av fastlegelister har gitt.

Et annet problem er at køen inn videre til spesialistene er ikke regnet som en kostnad for sykehusene, og tanken bak poengsystemet når man innførte dette via NPM-prinsippene var nok at man skulle anse køen som en kostnad ved å utsette inntekter ala det private opplever.  Men dette har ikke skjedd. I stede er nok kapasiteten mer eller mindre stagnert, selv om man tilbyr mer i dag enn for 20 år siden.
Det er også tilfeller hvor man innførte f.eks fritt sykehusvalg, men det er noe som i praksis krever at fastlegen gjør en jobb, så ordningen ble underbrukt og ble ikke brukt for å i økt grad henvise til større regionsykehus med mindre kø.

 

Mitt inntrykk er at det Norske helsevesenet fungerer veldig bra, men det er noen stygge landtidstendenser som kan velte tua på lengre sikt.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
del_diablo skrev (På 28.4.2023 den 16.41):

Det er nok flere momenter. Per i dag er et av problemene at fastlegen brukes som small port inn til helsetjenesten. Det er nok kun med unntaket at jeg har vært borti at man tar blodprøve før konsultasjon, i stede for konsultasjon -> blodprøve -> konsultasjon. Videre er det nok mye fastlegen ikke har trengt å brukt tid på som de må gjøre i dag, blandet med rekrutteringsproblemer ting som salg av fastlegelister har gitt.

Et annet problem er at køen inn videre til spesialistene er ikke regnet som en kostnad for sykehusene, og tanken bak poengsystemet når man innførte dette via NPM-prinsippene var nok at man skulle anse køen som en kostnad ved å utsette inntekter ala det private opplever.  Men dette har ikke skjedd. I stede er nok kapasiteten mer eller mindre stagnert, selv om man tilbyr mer i dag enn for 20 år siden.
Det er også tilfeller hvor man innførte f.eks fritt sykehusvalg, men det er noe som i praksis krever at fastlegen gjør en jobb, så ordningen ble underbrukt og ble ikke brukt for å i økt grad henvise til større regionsykehus med mindre kø.

 

Mitt inntrykk er at det Norske helsevesenet fungerer veldig bra, men det er noen stygge landtidstendenser som kan velte tua på lengre sikt.

Hvis du blir alvorlig syk i bygdenorge så må du fremdeles «eskalere» via småttis-sykehus, via regionssykehus og til det endelige målet. Alle skal de gjøre de samme prøvene. For en ufaglært kan det synes som om de alle skal ha lettjente penger for å undersøke deg.

Hvis du skal til en undersøkelse langt fra hjemstedet ditt så får du kanskje en konsultasjon på tirsdag og kirurgi på torsdag. Dermed puttes gamle og syke i ambulanser og fly fram og tilbake eller på hotell for relativt trivielle ting. Jeg forstår at det er vanskelig å optimalisere slikt, men jeg antar at «medisinsk behandling», «transport» og «opphold» er forskjellige budsjetter, og at de som avgjør har få insentiver for å minimalisere total kost (eller ulempe)?

-k

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
germanwhip skrev (5 timer siden):

Jeg sliter med skitne tanker, hva slags såpe anbefales for hjernevask?

Skitne tanker er alvorlig og krever ofte årevis med hjernevask-behandling. For å bli kvitt dem kreves minst 2 timer med medstrømsmedier daglig, som NRK, VG, CNN, MSNBC etc. Men aller viktigst er det å holde seg langt unna alle medier som ikke er eid av korporasjoner, eller vestlige stater. Besudler du nyhetsmiksen med noe annet bare en halvtime, kan det ødelegge måneder med behandling.

Viker du i troen, søk hjelp. Du har mange her inne med en ufravikelig ståltro på dette behandlingsopplegget, som kan idiotforklare deg til du kommer inn på den rette sti igjen.

Endret av Aiven
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...