Gå til innhold

Hvordan ville verden vært uten religion?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei

 

Vet ikke om det finnes en lignende tråd men jeg poster den likevell :)

 

Sitter her og ser at det er drøssevis av tråder som omhandler religion og livssyn. Det fikk meg til å tenke på hvordan jorda ville vært hvis det ikke hadde fantes noe religion eller lignende?

 

Vanskelig å forestille seg, men om det ikke hadde vært mennesker på jorda, bare dyr,så hadde jorda vært uten religon.

 

Jeg er ihvertfall veldig takknemlig for min tro.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Quoter Ownbeef

 

Klart det er det...

Når en religion sier at man skal kvitte seg med dem som ikke tror på den, og andre sier det samme er det ikke rart det blir kamper.

 

Synd disse menneskene ble så til de grader hjernevasket, så mage til og med i dag tror på det tullet!

 

Det er jo ofte basert på på å skremme, som hvis du tror på gud kommer du til helvete og alt det der. Folk blir jo paranoide og lar seg hjernevaske, så blir de gærne.

 

Si meg en ting med religion som har gjort verden til et bedre sted og jeg skal vise deg rosa flygende griser :)

(ok da, buddhismen er kanskje ikke ille, men de tror fortsatt på tull. Som er det største problemet)

Endret av Kakeshoma
Lenke til kommentar

Det er et svært innviklet spørsmål. Hvis all religion forsvant i dag, og alle fokuserte på livet istedenfor døden, og på hva som faktisk er realitet, så hadde verden helt klart blitt et bedre sted. Det er ikke all ondskap som stammer fra religion, men for de som ikke tror selv så er religion et viktig pressmiddel for å få folk til å gjøre som de vil. Se f.eks. på så godt som alle presidenter i USA, de later som om de er kristne slik at folket skal stemme på de, samtidig som de bryter med kjernen i kristendommen. Dette gjelder enda mer for landene i den fattige delen av verden, der folk ikke engang blir gitt muligheten til å få vite om noe annet enn nasjonens religion.

 

Men hvis religion aldri hadde eksistert, så hadde verden sett fullstendig annerledes ut. Det må på et stadie ha vært noe fornuftig i religion, siden religion overlevde tiden. F.eks. at troen på at det var noe mer enn livet hjalp folk i vanskelige situasjoner til å faktisk leve og få sunne avkom.

 

Senere så har religion åpenbart blitt utnyttet av maktsyke mennesker til å råde over andre, få de til å arbeide nesten gratis for seg, og sende disse ut i krig for sin egen gevinst.

Lenke til kommentar

En verden uten religion, både ja og nei.

 

Vi hadde ikke hatt juleferie/påskeferie er bare en av tingene vi hadde manglet.

Det ville også manglet de underliggende grunnene til at vi var vikinger her i norden.

Egypterne ville ikke hatt pyramidene

Hva med Stonehenge?

Og i dagens samfunn, hvordan skulle vi løst problemet med begravelser?

Mange trenger faktisk å tro at alt skjer for en grunn.

 

Om jeg kunne "fjernet" all tidligere religion, ville jeg ikke gjort det. Det har skapt både positive og negative sider ved dagens samfunn, men det ville ikke vært sånn som det er nå uten religion.

Lenke til kommentar

Over tid et samfunn i oppløsning og totalt kaos. Hippiebevegelsen var vel en slags anarkistisk gudløs greie. Idealistisk i begynnnelsen - endte bare opp i "sex, drugs and rock'n roll". Selv om jeg ikke anerkjenner alle religioner som sannheter, har de fleste "noe" i seg som holder et samfunn til en viss grad sammen. Søken mot det åndelige er dessuten så sterkt i mennesket generelt at det kan neppe utslettes.

Lenke til kommentar

Jeg mener hvis det ikke hadde fantes noe kristendom, jødedommen og islam ovs så ville ikke holocaust ha skjedd og da ville ikke blitt en konflikt i midtøsten.

 

Holocaust ville ikke ha skjedd slik vi kjenner den, nei, fordi jødedommen ikke ville eksistert. Nazismen kunne ha eksitert siden den var en ren ideologi, og det var jo ikke bare jøder som ble forsøkt utryddet i konsentrasjonsleriene. I alt ble mellom 10 og 12 millioner mennesker myrdet i konsentrasjonsleire under den annen verdenskrig. Blant disse fantes det i tillegg til jøder blant annet et antall jehovas vitner og protestantiske prester, men de fleste av de resterende var der på etnisk grunnlag, russere, polakker og sigøynere, politisk grunnlag eller andre grunner som homoseksuelle og blant annet kunstnere.

 

Man kan ikke se bort fra et holocaust uten religion i verden, det ville bare rammet en annen gruppe.

 

Noen konflikt i Midtøsten i dag ville det nok ikke vært uten religion, landene i midtøsten ville antageligvis vært blant de mest fremstående både økonomisk og sosialt hvis man skal dømme ut fra situasjonen før de islamske erobringene.

 

Allikevel, forskjellen mellom religion og ideologi er så liten at en bedre verden hadde vi ikke fått uten begge.

Endret av SheikFyFazan
Lenke til kommentar

Hei

 

Vet ikke om det finnes en lignende tråd men jeg poster den likevell :)

 

Sitter her og ser at det er drøssevis av tråder som omhandler religion og livssyn. Det fikk meg til å tenke på hvordan jorda ville vært hvis det ikke hadde fantes noe religion eller lignende?

 

Vanskelig å forestille seg, men om det ikke hadde vært mennesker på jorda, bare dyr,så hadde jorda vært uten religon.

 

Jeg er ihvertfall veldig takknemlig for min tro.

 

Bra svar dixi, verden hadde vært fantastisk uten mennesker! Ingen psykiske lidelser, ingen kriger, ingen avansert utvikling og ingen problemer med feks klimaet. Selvfølgelig måtte en superhero gud fucke opp alt dette og skape mennesker...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...