Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Nybygd pc; beskjed om overopphetet prosessor kort tid etter at den skrus på.


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Hjalp nylig en kompis med å sette sammen en PC. Vi stappet en Corei7 930 nedi, brukte ikke ekstra kjølepasta, og satt prosessorviften oppå; den svirrer og funker.

 

Han sier at når han skrur på hendelset, får han beskjed om overopphetet prosessor, og PC'n skrur seg av.

 

Hva skyldes dette? Kan det være at 550w strømforsyning er for lite? (Corei7 930, Radeon HD 5850, to-tre kabinettvifter i Antec p183-kabinettet, 6 gb ddr3-ram, samsung spinpoint dvd-brenner...)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

PSUen bør være nok, og dessuten så får han vel denne feilen uten at han starter opp 3D spil, og i idle så bruker skjermkortet relativt lite strøm. Dessuten ville det ikke laget denne feilmeldingen mne heller bare slått av maskinen eller gjort den ustabil. Jeg ser med andre ord ikke dette som særlig sansynlig feilkilde.

 

Mest sansynlig feil:

- Viften på kjøleren går ikke rundt (lett å sjekke)

- Feilmontert kjøler, slik at den har lite eller ingen kontakt med kjernen. Da vil den overopphete fort. I og med at det bli nok varmeutvikling tilå faktisk shutdowne maskinen så må det være en STOR feil på kjøleren og ikke bare "litt dårlig". Hvis du ikke finner noen obvious feil så er det absolutt verdt å ta av kjøleren og sette den på igjen. DOBBELTSJEKK instruksjonene på kjøleren for å se at du faktisk har montert den korrekt. Ikke bare annta at du er smart nok til å forstå mekanismen utne instruksjoner. Slik gjør mange folk feil.

 

Du bør absolutt ha kjølepasta mellom kjøleren og kjernen. Du sa du ikke brukte "ekstra", så om det betyr at du brukte noe som fulgte med kjøleren som standard slik som en ferdigpåført "pad" så bør dette være ok. Det er ikke like bra som skikkelig pasta, men det vil ikke kunne forårsake i nærheten så mye overoppheting som du opplever (heller bare et par grader forskjell i temperatur). Hvis du ikke har brukt pasta eller pad i det hele tatt derimot så er det IKKE bra. Som regel vil heller ikke dette kunne overopphete maskinen nok til at den slår seg av (så jeg tror ikke det er en sansynlig årsak her) - men temperaturen vil kunne bli meget dårlig. Gjerne dårlig nok til redusert ytelse pga CPU klokker seg ned om den blir for varm.

 

Det hadde vært lurt å la maskinen kjøle seg ned et par minutter, og så slå den på - gå inn i BIOS med en gang, og følge med på CPU temperaturen derfra. Da vil du fort se om det faktisk er noe hakkande gale i forhold til kjøleren eller ikke.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...