Gå til innhold

(LØST)pcen viser 4 gb ram når jeg har 6


Blabla1

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har akkurat kjøpt ny pc 64-bit win7 og startet den opp for første gang. Men jeg sliter med at pcen viser 4 gb ram når jeg har 6. Har et P6X58D-E hovedkort med 3x2 gb minne. Noen som vet hva som kan være galt? =(

Endret av Zonked223
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøvde det du sa, men var ikke så heldig.

 

Har gjort alt denne guiden anbefaler opp til flere ganger. Gikk sherlock på både cpu og ram, men fant ingen feil. Håper ikke jeg har ødelagt noe slik at jeg ikke får RMA. Jeg har gjort ting utrolig forsiktig, spesielt når det kommer til montering av CPU og CPU kjøler.

 

Skal opne den opp på ny snart og sjekke pins på hovedkortet en gang til. Dette er vist veldig vanlig med P6X58 serien =(

Lenke til kommentar

Har oppdatert Bios til siste versjon. Fortsatte å gjøre det myhken anbefalte. Jeg skiftet plass på rammen ca 10-15 ganger og fikk til slutt 6gb ram ! =D Så restarta jeg pcen og var tilbake til 4. =(

 

Her er det jeg forklarte til ASUS support forum på petter solberg engelsk:

 

I have exactly the same problem. I have tried everything on the list except trying different memory sticks. I had 6gb of ram instead of 4 only once, after reseating the ram. But after a restart it detected 4gb again. When i reseat them again it's still 4gb, no matter how many times i try. I have also tryed reseating the CPU 3 times, and i see no broken pins.

 

I have tryed different CPU coolers. The original intel cooler and a high-end Noctua cooler.

 

I changed the voltage to 1.65, but it didn't work.

 

All the memory sticks passed the memtest individually in all the different slots.

 

My motherboard reseller told me it's something wrong with my memory sticks. I guess it's because i bought the memory sticks from a different reseller(because they were not in stock). I think it's more about Intels motherboard design. But i have no idea..

 

Computer spec: ASUS P6X58D-E, Intel I7 930 2,8ghz, Cooler master silent pro 850w, MSI Gtx 480, Crucial DDR3 Ballistix 1600mhz 6gb CL8.

 

Venter på svar fra dem nå.

 

EDIT: Denne tråden har jeg kanskje putta feil sted. Trodde først det var programvare feil. Jeg sender PM til Administrator og får den på "hovedkort" forumet.

Endret av Zonked223
Lenke til kommentar

Har 64-bit.

 

Nå har jeg tatt prosessoren ut og inn i hele dag, Til slutt satt jeg intel kjøleren feil på, og prosessoren ble supervarm. Når jeg åpnet for å sette kjøleren riktig på plass hadde den satt seg fast i hovedkortet. Tok meg nesten en time å få den av. Brukte litt mye makt og knakk av de tynne festene. Håper det gikk bra med hovedkortet. Nå har jeg bare noctue vifta igjen, som krever mye tid å montere.

 

Pleide å se på det som spennende og lærerikt når noe ikke funker, nå begynner det å bli ekstremt nærvepirrende istede!

 

Mulig jeg kjøper 6 gig til, så har jeg 8 gig.

Endret av Zonked223
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Sorry veeeeldig seint svar, men om du fortsatt er der ute et sted. hehe..

 

Jeg kjørte 2 og 2 brikker sammen. og 2/3 ganger viste det 2gb ram istede for fire. Prøvde alle mulige kombinasjoner. Kjøpte kingston brikker av samme specs. Nå funker alt bra :)

 

Memtest virker dårlig. tror det bare sjekker om pcen vil boote Skikkelig. En onklig memtest tar jo flere timer. Brikken var bare usynlig eller så fungerte den ikke sammen med andre brikker.

Jeg kan også nevne at brikkene ga 6078 i cpu-z istede for 6144 mb ram(som det viser med kingston brikkene).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Memtest virker dårlig. tror det bare sjekker om pcen vil boote Skikkelig. En onklig memtest tar jo flere timer.

Du sier at memtest fungerer dårlig. Tenker på opptelling av ram i POST (Power On Self Test) eller tenker du på minnetestprogrammet (memtest)? POST tester ikke minnet - det bare teller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...