Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Kjemi 1 - vanskelig?


Anbefalte innlegg

Hei!

Til høsten har jeg tenkt å ta kjemi og biologi som privatist for å få noen flere studiepoeng, da jeg ikke har hatt verken språk - eller realfag på vgs.

 

Spørsmålet mitt er om kjemien er vanskelig, i den forstand at jeg ikke har hatt verken fysikk eller matte. Dette er fag som jeg aldri kommer til å forstå, har ikke anlegg for disse fagene. Kan kjemi sammenlignes med disse fagene, eller ikke?

 

PS: Det er snakk om å få undervisning/kurs, ikke selvopplæring hjemme.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er noe matte i kjemi, såvidt jeg kan huske var det bruk av annengradslikninger og noen formler som stoffmengden = masse/molar masse (type a = b/c) men det er jo et kurs i kjemi, ikke i matte og du greier deg nok med elementære matteegenskaper + noe annengradlikninger.

 

Om kjemi1 er vanskelig eller ikke er nok et individuelt spørsmål, du kan jo prøve deg på det og se hvordan det er.

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-xHHpelJc

Matten i Kjemi 1 (og Kjemi 2 også forsåvidt) er såpass lett, at du ikke behøver å ha noe særlig matteforståelse for å klare det. Det dreier seg om å bruke andregradsformelen, litt logaritmeregning og ellers vanlig, grunnleggende algebra. Hva angår andregradsformelen og logaritmene, trenger du kun å lære fremgangsmåtene, så kan du bruke det. Algebraen trenger du for å kunne omgjøre formeler når du regner med mol (snakk om flytte/bytte-regelen).

 

Ellers har faget veldig mye med å kunne lære ting å gjøre. Pugge regler for navnsetting av organiske forbindelser, forstå hvordan pH endrer seg i syre-base-reaksjoner osv. Hvis det høres skummelt ut, så bør du kanskje styre unna (og i hvert fall styre unna Kjemi 2). Men hvis det kun er matematikken du er redd for, ville jeg ikke bekymret meg om jeg var deg.

Endret av Slettet-xHHpelJc
Lenke til kommentar

Jeg vil si du trenger en del matteforståelse i Kjemi 1. Du trenger derimot ikke noe særlig mattekunnskap siden det du faktisk gjør er veldig lett. Kjemi 1 har veldig mye uoppstilte tekststykker, du må vite HVA du skal regne ut. Har du først forstått hva du skal regne ut er selve utregningene veldig enkle. Det finnes nok enklere fag enn kjemi hvis du bare skal ha poeng, men kjemi kan være veldig gøy også hvis man forstår det.

 

Cobos

Lenke til kommentar

Ja, kjemi 1 er vanskelig! I år har jeg hatt Kjemi 1, Fysikk 1, Biologi 1 og R1 og kan trygt si at Kjemien var det desidert vannskeligste, selv om jeg kom ganske godt ut av det hele...

 

Det er ganske mye matte i kjemien, særlig andregradslikninger som det blir nevnt tidligere...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...