Gå til innhold

Canon MV650i, ikke gjør som meg.


Anbefalte innlegg

Jeg har lenge godt å lurt på om jeg skulle invistere i ett DV kamera, har tidligere filmet med ett 8 mm. fossil som jeg er.

Etter å ha lest noen tester, blant annet i LYD og BILDE så kom jeg hit til akam og leste hva folk skrev her.

 

Noen var missfornøyd og noen var fornøyd, så derfor stolte jeg på LYD og BILDE, og handlet Canon MV650i.

 

Min hoved grunn til å handle dette kamera var 22xZoom, kjempe flott til naturopptak tenkte jeg.....

 

Min egen lille Private test vil jeg skrive om her...

 

Det som kom i pakken var meget tilltalende, lite smekkelig kamera med atraktiv finnish. Alt du trenger å vite om kamera stod Utførlig på Dansk.

 

En rask titt i instruksjons boka og jeg var i gang med å filme, flotte bilder ble det, både i godt lys, og i lite lys. Bilder tatt i mørke kunne jeg også godta.

Men akk Lyden. Kamera tar opp både 12 og 16 bit lyd, så i utgangs punktet skulle det bli bra, men det er det ikke.

Det piper og kviner som en 8mm fremviser, dette er ikke lyder som en hører når en filmer selv, men microfonen fanger det opp.

Jeg tenkte så att om jeg dekker til mic`en med ett mekanisk vind filter så forsvinner ulydene, men nei, det ble om mulig enda værre.

 

En sjangs til ville jeg gi Canon.

Jeg er så heldig at jeg har en kondensator mic som kunne kobles til, så det gjordet jeg og da var problemet løst.

Flott tenkte jeg, på viktige opptak bruker jeg bare en separat mic.

Men det er jo litt tungvint.

 

Der etter kom test av Zoom. Hoved grunne til at jeg ville ha canon.

Jeg må detsverre meddele at det også ble en ned tur.

 

På full Zoom så blir bildet noe kornet, og det er helt umulig å holde kamera stille med full zoom på. Det selv om en bruker bilde stabilisator.

Med stativ og bilde stabilisator av så ble bildet rolig, men kornete synes jeg. Og dette var i sollys.

 

Det ble for mye, og kamera ble sendt i retur.... Håper nå å få penger tilbake fra forhandler...

 

 

Derfor ikke gjør som meg, jeg stolte ikke på det andre hadde sagt i forumet her og kjøpte Canon MV 650i allikavel, noe jeg angrer på.

 

Det stor spørsmålet nå er jo hva blir det neste kamera? Neppe Canon...

 

:-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
På full Zoom så blir bildet noe kornet, og det er helt umulig å holde kamera stille med full zoom på. Det selv om en bruker bilde stabilisator.

Med stativ og bilde stabilisator av så ble bildet rolig, men kornete synes jeg. Og dette var i sollys.

 

Sikker på at du har skrudd av digital zoom. Når du bare bruker optisk zoom burde det ikke være noe problem med kornete bilde, uansett lysforhold.

 

Og, ja, det ER vanskelig å holde et kamera med 22x zoom i ro. Faktisk er det helt umulig, hvis du enten ikke er en steinstatye, eller har et stativ. Dette gjelder alle kamera, og er ikke noe du kan klandre Canon for.

Lenke til kommentar

Dette har du jo helt rett i. Kan ikke klandre Canon for det.

 

 

Digital zoom var ikke på, etter min mening er digital Zoom helt ubruklig, i alle fall på de kamerane jeg har sett, både på video og Still bilde---

 

Snakker ikke om mye korn eller uklart bilde, men jeg synes bilde var kornete i kvaliteten på full opptisk Zoom. En smak sak kanskje?

 

Poenget mitt med å trekke frem at 22x zoom generelt ikke virker på fri hånd er at det kan være ok informasjon og få for mange.

Extreme zoom kvaliteter er jo Canon`s sitt fortrinn i forhold til konkurenter, men det bør ikke være en avgjørende faktor når en tar sine valg, fordi 22x zoom ikke virker uten stativ.

Lenke til kommentar

Du har min fulle medfølelse T-enges, enkelt og greit fordi vi er i samme båt.

Jeg gjorde akkurat samme tabben som deg, hørte på testerne i TV2 (som visstnok har samarbeidet med "Lyd & Bilde"), og bestilte det jeg trodde skulle bli familiekameraet de neste årene.

For en nedtur...

 

Lyden på dette kameraet er direkte horribel! Bildet var heller ikke mye å skryte av, og ved bruk av vidvinkelkonvertern slutter zoomen å virke...

I sum en rekke faktorer som burde fått varselklokkene til å ringe hos det såkalte testpanelet.

 

Jeg kjøpte kameraet hos Xpress Data, men har returnert utstyret i henhold til angrefristloven. Hvor mange andre som har ventet mer enn den tilmålte 14-dagersfristen kan man jo bare gjette seg til.

Da kan man trygt trekke frem klisjeen om katta & sekken.

 

Egentlig burde både TV2 og testerne i "Lyd & Bilde" rydde opp. Jeg synes dette er ille.

 

mvh

 

BC

Lenke til kommentar

Lyden er noe mange glemmer nå de skal kjøpe videokamera, den er faktisk like viktig som bildet, selvsagt avhengig av hva du filmer. Mange kameraer har motorstøy som mikrofonen tar opp og det vil ødelegge hele opplevelsen, så jeg skjønner din frustrasjon. Halv- og helprofersjonelle brukere av videokamera legger mye av pengene i både lys- og lysutstyr, og det er ikke uten grunn. For å få et vanlig videokamera til å fungere optimalt bør du bruke minst like mye på lys og lyd som det kameraet koster: f. eks. 4000 på lys og 4000 på lyd (En god mikrofon koster fra 2000 og oppover).

 

Optisk zoom.

Hva skal du med så mye optisk zoom? Ingen billedstabilisatorer er så gode at du klarer å holde kameraet stødig på over 10x zoom, dermed er det ikke nødvendig med mer enn 10-12x. Det at bildet ditt ble kornete på 22x optisk zoom, har vel kanskje med billedstabilisatoren å gjøre. Den er elektronisk? Tror ikke optisk billedstabilisator gir korning(?).

Lenke til kommentar

vi har vel atter en gang fått bevist at testene til tv2 hjelper deg ikke er noe å satse på. Stoler svært lite på tester generelt, en ting med tester er vel at smaken er forskjellig, en anna ting er at mange tester nok er kjøpt og betalt! :roll:

 

når det gjelder videokamera selger jeg mange merker, og har solgt mange kameraer, men en ting har jeg kommet frem til.

Ingen kan måle seg med Sony! Og på en 2. plass vil jeg nok plassere Panasonic

Lenke til kommentar

Lyd & Bilde er en skam når det gjelder video- og stillbildekameratester. I alle fall digitale sådan. Jeg refererer nok en gang til den gangen de presterte å gi karakteren "9" i bildekvalitet til Hitachis første DVD-kamera. I dag er det felles kjent at DVD-kamera ikke er noe å satse på (1 8cm DVD=1,5 gB lagring, mens 1 60min DV-tape=16 gB lagring)

 

Så over til zoomen: Det som gjør at bildet blir kornete, er at på lengst tele er kameraet mye mindre lyssterkt enn det er på full vidvinkel. Dette gjør at kameraet må "gaine" opp signalet for å gjøre det lyst nok. Slik "gaining" er vanlig på alle kamera, og blir synlig når det blir for lite lys. Ofte står det på linsen for eksempel 2.8~3.5 er en veldig god og lyssterk linse, mens 2.8~8.0 er en voldsomt lyssvak linse på ytterste teleinnstilling.

 

Jeg støtter også det 7r skriver at man må regne med å bruke litt på lys og lyd også. Kjøp en liten mikrofon beregnet på merke kamera du har, samt et lite videolys... Men da får du plutselig bare plass til en av de to i tilbehørsskoen.... Da får du kjøpe en tilbehørssko-addon som gir deg en ekstra tilbehørssko. Det er mange ting å bruke pengene på, men det er vel en del av markedspolitikken også :)

 

Grunnen til at zoomen til Canon er større enn zoomen til de fleste andre aktørene på markedet, er rett og slett at brikken i MV-serien er mindre enn de fleste andre, det vil si en sjettedels tomme i stedet for en fjerdedels tomme (som er standard i dag). Nettopp dette med størrelsen på brikken er det som gjør at dagens kamera oftest har nærmest ubegrenset dybdeskarphet i forhold til 35mm film, som var vanlig for både stills og kinofilm før (og egentlig fremdeles er standard, i hvert fall for kinofilm)

 

Håper det var noen oppklaringer her :)

 

lykke til.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...