Gå til innhold

Den perfekte PC-pakke & bærbare


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det som teller er hvor mye forsinket rammene er på skjermen i forhold til musebevegelsen / ferdig rendrede rammer i skjermkortet. Jo høyere nivå man spiller på desto større betydning.

 

Det er store forskjeller mellom skjermmodeller og det kritisk at man sjekker inputlag på forhånd dersom man skal spille. Kortere signalvei er som regel bedre. Skjønner ar enkelte "spiller på gøy" men denne gruppen har også nytte av å spille best mulig.

 

Et panlel kan ha flere ganger mer input lag enn et annet. Ned mot 5 ms input lag er ønskelig på LCD, men det går greit med noe mer. Paneler med 30ms input lag er ikke spesielt godt egnet. Det er en del som synes det er kult med 3x30" IPS med 30ms input lag og enorme SLI-oppsett, men det er rett og slett ikke gunstig dersom man vil spille best mulig. Marginale forskjeller, men likevel av stor betydning.

 

Det varierer også etter spillet. QUAKE LIVE kjører 120Hz og med rasakt gameplay krever det mer av skjermen enn et gjennomsnittlig FPS-spill dersom musesamplingen skal stemme overens med det man ser på skjermen. Man er ikke nødt til å ha 120 Hz på skjermen, men man må ha en rask skjerm slik at man ikke blir for mange rammer bak. Kun en eneste ekstra ramme i forsinkelse kan gjøre at du taper mot en jevn spiller. Man er avhengig av å treffe motstanderen gjentatte ganger i et kort tidsrom. På høyt nivå mellom jevne spillere er det små marginer/millisekund som avgjør om man vinner eller taper kampen. Det er dumt å tape pga dårlig valg av skjerm.

 

Først bør man velge bort skjermer med høy input lag eller som av andre grunner er trege, deretter bør man sammenligne egen gjennomsnittlig spill-prestasjon mellom ulike skjermer og beholde den man spiller best på uavhengig av innsynsvinkler, fargegjengivelse osv. FPS handler kun om å vinne / spille så bra som mulig. Den ønskede terskelen ligger ved >= 66.6% effiktivitet, dvs i snitt 2 frags per gang man dør. Med feil skjerm kan en liksågodt la være å spille.

 

U2311 har relativt lavt input lag og bør funke til spilling dersom man liker skjermen i praksis.

 

Det ultimate til spilling er skjerm med bak-projeksjon helt ned i 0.02 ms forsinkelse. Desverre er disse skjermene dyre og heller ikke lett tilgjengelig.

Endret av BadCat
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hei Agentspoon!

 

Ufattelig bra tråd :) Syns du setter opp noen veldig bra oppsett og kunne ikke være mere enig med deg i dine valg, Men nå som 560 ti so har kommet på lager i flere nettbutikker, vil vel dette være aktuelt til black refinery. LINK. kort som gir ufattelig mye for pengene. Her er et utdrag fra testen til HW

 

Metro 2033(oppløsning full-hd)

post-95460-0-96311200-1302720444_thumb.png

 

Og her er linker til noen flere anmeldelser av kortet, hvis noen skulle være i tvil angående ytelse:

-HW.no

-Hexus.net

-Guru3d.com

-Tweaktown.com

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Beklager at jeg ikke besvarer alle spørsmålene om skjermteknologier. Synes ærlig talt at det passer bedre å ta det over PM, eller aller helst opprette en ny tråd i forumet for skjermer. thumbup.gif

ManheiM: Flott! Det kortet har som du sier ingen ulemper i forhold til vanlige GTX 560 Ti varianter. Akkurat nå er det til og med det billigste som blir tilbudt hos Dustin. Akkurat det kan være en feil i prislistingen, men skifter selvsagt foreløpig til SOC-utgaven. Takk for tipset. :)

 

Rockna: Det er en unormal høy temperatur, og BIOS leser som du sier sannsynligvis feil. Etter at du har fått innstallert Windows (dersom du gjør det) bør du laste ned og innstallere programmet CoreTemp. Det burde gi deg riktige verdier for temperaturen.

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Vil skyte inn at vist du skulle finne på å enn annen kjøler som skulle være på tilbud, sjekk for guds skyld om den har PWM (4-pin) fan connector.

P8P67-serien til Asus har ikke støtte for hastighetsjustering via volt, dermed får du ikke justert hastigheten på 3-pins cpu-kjøler (Går automatisk på full pupp). Som f.eks. Corsair A-serien har.

Lenke til kommentar

Når det gjelder dedikert spilling ser det ut til at Acer 24" GD245HQ 120Hz og BenQ XL2410T 120 Hz er milevis foran IPS-baserte skjermer.

 

De som spiller som en sideaktivitet kan sikkert greie seg med 23" IPS-panel med relativt lavt input lag og vil få bedre fargegjengivese og innsynsvinkler med å velge IPS.

Lenke til kommentar

Når det gjelder dedikert spilling ser det ut til at Acer 24" GD245HQ 120Hz og BenQ XL2410T 120 Hz er milevis foran IPS-baserte skjermer.

 

De som spiller som en sideaktivitet kan sikkert greie seg med 23" IPS-panel med relativt lavt input lag og vil få bedre fargegjengivese og innsynsvinkler med å velge IPS.

 

Hmmmm....bestilte nettopp LG`en som er anbefalt på første siden. Skal bruke den til alt mulig, også spilling :-) MEN.....er det en skjerm for meg? God skjerm? 3D frister også :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...