Gå til innhold

Den perfekte PC-pakke & bærbare


Anbefalte innlegg

Har nå satt sammen min Black Refinery, og den går som ei kule!

 

CPU går litt varm, kom opp i 80 grader i går mens jeg spilte FarCry 2. Bruker stock kjøler, og de stripene med paste som fulgte med denne. Er nok verdt å gnukke det av og ha på litt ny paste, evt ny kjøler, syns 80 grader hørtes mye ut, ligger på 46 grader idle, ikke overklokka.

 

oppdatering: ny pasta gjorde det litt bedre, idle temp ned 5 grader, men kommer likevel opp til 80+ når jeg kjørte prime95 og turde ikke dra den lengre. Lest ett tips om oppgradering av bios, og nå er idle på 25 og kom maks opp i 75 i prime95. Ser at CPU-multiplier blir endret "on the fly" nå, det gjorde den ikke før. Takker for svar, og tar videre spørsmål til en mer passende del av forumet.

Endret av fractur
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ved dårlig montering kan man få høyere temperatur enn nødvendig grunnet dårlig termisk overgang mellom varmespreder og kjøleribbe.

Husk å ikke påføre for mye termisk pasta. Riktig påføring og instuksjoner finnes på pastaprodusentens websider og varierer noe etter type pasta. De fleste sprøytepastaer blir enklere å påføre ved å varme sprøyten noen minutter i en kopp kokt vann (ca 90 grader)like før påføringen. Husk å tørke vannet av sprøyten med klut/papir.

 

Temperaturmålingen kan være feilaktig, men det kan bli høye temperaturer dersom kjøleren er utilstrekkelig montert. I enkelte tilfeller kan det være gunstig å gjøre om påføring av termisk pasta og remontering av kjøler inntil akseptabelt resultat er oppnådd.

 

Anbefaler bruk av ArtiClean 1 + 2 eller isopropanol + Q-Tips (Det kan loe litt men denne kan lett børstes av til slutt med en tørr Q-tip og og en lett håndbevegelse eller man kan optimalt avslutte med å blåse rent med lyft.) til å rense av termisk pasta da det funker dårlig å gni det av. Bytt Q-tip hver gang den blir skitten. Det vil normalt gå med 5-10 Q-tips. Rensingen er ferdig når Q-tip ikke lenger blir skitten og husk at det holder rikelig med 1-2 dråper renseveske for hver runde.

Slurvete rensing kan medføre svært dårlige resultat.

 

Tredjepartskjølere kan ha en del bedre egenskaper både termisk og støymessig, men det skal gå fint å oppå et noenlunde godt resultat med den medfølgende kjøleren.

Endret av BadCat
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Alt BadCat sier er forsåvidt helt riktig. Stock-kjøleren til Intel kommer med pasta ferdig påsmurt kjøleren, og det eneste man trenger å hanske med er å få skikkelig festet den på prosessoren. Instruksjoner for dette følger med, og under normale omstendigheter burde altså temperaturen være en del lavere. CoreTemp er det anbefalte programmet for måling av temperatur, og LinX kan brukes som stressverktøy for å finne maksimal temperatur under måling. :)

Lenke til kommentar

Værsåsnill da, kan ikke være så mye forlangt å lese innlegget rett ovenfor ditt eget. :(

 

Jeg svarer gjerne på PM, men denne tråden skal i størst mulig grad holdes fri for alternative oppsett i andre prisklasser ol.

Joda, jeg leste det. Men jeg trodde at den versjonen jeg "lagte" var såpass lik blackrefinery at det ville lønne seg å spørre i denne tråden. Siden den ene av pcene iallefall har en viss likhet med BR trodde jeg det gikk greit, hadde det bare vært tre random oppsett hadde jeg selvfølgelig ikke postet i denne tråden. Tro meg, det var ikke meningen å fremstå som arrogant eller noe slik:p Når jeg befinner meg i nærheten av en PC, skal jeg fjerne innlegget og heller poste det i en ny tråd (er på en mobil nå).

Lenke til kommentar

Jeg tror jeg går for disse delene, Men denne gangen vil jeg ha en veldig/helt stillegående pc, da denne skal brukes på kontoret mitt.

 

Er det noen som kan komme opp med noen gode forslag til lydløs kjøling/isolering? Evt en liste over anbefalte produkter? :)

 

Vannkjøling er et alternativ for meg.

Endret av spirrelol
Lenke til kommentar

Jeg har og fulgt med her i et par uker nå, og ser for meg å fortsette med det frem til jeg skal kjøpe ny maskin - forhåpentligvis på neste lønning om 3-4 uker.

 

Jeg har sett litt på skjermer de siste dagene. Jeg er i utgangspunktet på budsjett, og startet på BenQ G2420, men har beveget meg litt lengre nordover i prisklassen. Har kikket på 2209Wa, men kom så over Dells U2311H. Denne er jo hakket større, ser ut til å ha omtrent samme specs. Den er, så vidt jeg skjønner, en nyere modell, bruker mindre strøm, noe bedre kontrast og kan vris 90 grader (kjekt når man leker litt i photoshop og sånt). Jeg mener også å ha lest at den har samme panel som den dyrere Nec EA231WMi som du anbefalte innledningsvis, og alt dette til samme pris som 2209Wa.

 

Er det noe jeg har gått glipp av i sammenligningen mellom de to Dell-skjermene, eller er U2311H simpelthen et bedre kjøp?

 

EDIT: Jeg scrollet meg tilbake til 7.september, fant den forrige diskusjonen på samme skjerm, og tar dermed mitt hatt og trekker meg stille tilbake. :whistle:

Endret av Archeron
Lenke til kommentar

U2311H er en veldig bra skjerm for den gjengse bruker, kalibrert riktig har den ingen vesentlige feil utover 16:9 AR (2209WA har 16:10, det samme har storebror U2410). Enkelte har vært uheldige og fått mandagseksemplar, men sånn må man nesten regne med, billedlig og statistisk sett. Den kan ha litt fargeskjær i venstre og høyre kant, men som sagt, riktig kalibrert må jeg se etter det for å legge merke til det. Min har litt blåstikk i venstre kant.

 

Jeg har tilgang til U2410, U2311H og 2209WA; U2410 er desidert hakket vassere, hvorvidt det er verdt 2xU2311H (min kostet ~2k) må du nesten vurdere selv. For proffbruk er valget klart, til hjemmebruk stortrives jeg med U2311H. Det er kanskje det største problemet her, når du først er blitt vant til IPS, er det vanskelig å gå tilbake til TN.

 

Nec-skjermen kjenner jeg ikke til, mye mulig det er samme panel som U2311H (panelene i U21etellerannet og U2311H er produsert av LG hvis jeg ikke husker feil, men ikke sitér meg på det). Jeg skrev litt mer om U2311H her.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror jeg går for disse delene, Men denne gangen vil jeg ha en veldig/helt stillegående pc, da denne skal brukes på kontoret mitt.

 

Er det noen som kan komme opp med noen gode forslag til lydløs kjøling/isolering? Evt en liste over anbefalte produkter? :)

 

Vannkjøling er et alternativ for meg.

Helt lydløst er nesten en umulig oppgave. Da trenger man en vifteløs strømforsyning, passivt kjølt skjermkort og prosessor, SSD og hvis du er helt ekstrem, et passivt kjølt kabinett. Da snakker vi lett om mange, mange tusenlapper for å fjerne et svakt lydsus. "Black Refinery" er nemlig ikke særlig støyende. Kabinettet er et av de beste for støyisolering og GTX 460 er et stillegående skjermkort. Du kan prøve å kjøpe Scythe Quiet Drive 3.5 for harddisken og Prolimatech Megahalems som passiv kjøler til prosessoren. Begge kjøpes via NetShop til 800 kroner samlet. :)

 

Og til alle som har tatt kontakt via PM. Jeg har litt mye å gjøre de neste dagene, men lover å svare så kjapt jeg kan. Beklager forsinkelsen.

Lenke til kommentar

Brukar dette oppsettet no og det er absolutt stille nok for min del :) No er sjølvsagt det svært individuelt korleis ein oppfattar dette, men dette er nok det betse eg har vore borti, som samtidig har den krafta som denne maskina har. Akkurat no kan eg høyre susing her nede, men køyrer no prime95 og har full load på alle kjerner.

 

Edit: No har Prime95 stått på sidan eg skreiv innlegget og CoreTemp viser maxtemp på 50 grader på ei kjerne og 46 grader på dei andre tre. Kvifor den eine er litt varmare enn dei andre kan ikkje eg sei noko om :p

Endret av LMH
Lenke til kommentar

LMH: Det er helt vanlig med litt variasjon i temperaturene på kjernene. :)

 

edds: Nei, det er ikke støtte for SLi, og i tillegg dårlig støtte til Crossfire. Å kjøpe et slikt hovedkort ville vært å koste flere hundrelapper på noe de fleste ikke tar i bruk, så har valgt å la være i denne omgang. Hvis jeg ser at man får mer for pengene ved å sette to billige kort i SLi eller CF enn et enkelt kort, skal jeg absolutt vurdere det. wink.gif

Lenke til kommentar

Det gir MYE bedre spillflyt å kjøpe 1x high end GPU enn å koble sammen 2x mellomklasse (460). Trekker på skuldrene over de som kjøper 2 budsjettkort over 1 high end, de lever i en drømmeverden der frameratetall i tester går foran praktisk opplevelse.

 

Slik som Alternate Frame Rendering virker i dag så kan det bli serdeles dårlig worst case ytelse med 2 kort.

Hvis min fps er lavere med 2 kort så er det faktisk bedre å spille på étt og det er før man kommer til stutterproblemer.

 

Jeg kan til dels skjønne de som har store treskjermoppsett og kobler sammen 2-3 high-end-kort i SLI/CF, for da har de passert maksimal ytelse på étt kort og vil potensielt ikke greie å kjøpre oppsettet med 1 kort.

 

Med vekt på ytelse og støynivå har jeg funnet følgende kort som gode kjøp:

 

1x MSI GTX 460 Hawk

1x Gigabyte 470 Super OverClock med Windforce-kjøler (NB! Dette er den med 3 vifter og ikke referanselorten som har forvekslende likt navn.)

1x Zotac GTX 480 AMP!

1x Sapphire Radeon HD5870 Vapor-X (desverre kun revisjon 2 i salg nå, og den støyer litt mer enn rev 1 uten at det har allverden å si).

 

Det kommer nye toppmodeller innen hølsten 2011. Hvis man bytter kort hver gang det kommer en god 1xGPU og selger unna det gamle kortet, så har man god spillytelse hele veien uten at det koster en formue.

 

Hvis mulighetene for å spille må være der men ytelsen ikke er kritisk så kommer man langt med å kjøpe det billigste GTX 460 768MB og de er helt nede i 1350 kr.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...