Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Deppetråden - Et fristed for tunge tanker (les førstepost!)


Jann - Ove

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Psykolog fungerer ikke for meg.

Har også hatt en psykolog i min yngre dager, og det følte jeg ikke akkurat hjalp noe. Så ser den. Men har hørt terapeuter kan være noe ;) . Forsåvidt må man nesten komme overens med psykologen, ellers fungerer det dårlig, men følte ikke akkurat psykolog hjalp noe for meg. Hva skulle jeg liksom si?

Lenke til kommentar

Nobody dies virgin, cause in the end, life fucks us all.

 

The only reason I love sleeping so much, is because my life has a tendency to fall apart when I'm awake...

 

And now I'm right back where I started. Sober and miserable.

 

This is the point of the day when it all hits me & I am forced to realize that life actually sucks, nothing is perfect and everything hurts.

Endret av Kun10kr
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men sånn litt mer seriøst, så har jeg erfart at når jeg kommer til et punkt hvor jeg er så deprimert at det rett og slett smerter veldig mye, vil endring finne sted :) .

 

Hadde en rimelig syk opplevelse i sommer, hvor jeg innså hvor fucked up selvbilde jeg hadde, og at jeg i hodet trodde jeg var "tidenes kar", når jeg egentlig var "tidenes taper". Dette var helt latterlig deilig, jeg hadde "ingenting" å tape, og turte plutselig å gjøre alt jeg ville :) .

 

Har i ettertid gått nedover igjen, og oppover :) .Føler livet er masse opp- og nedturer, og man trenger nok nedturene for å vokse.

 

Hadde en halvveis fucked up opplevelse i går, som gjorde at jeg innså hvordan jeg igjen hadde bygd opp et selvbilde som ikke på noen som helst måte var i nærheten av sannheten. Så ja, nå er det bare å starte på nytt igjen :) .

 

Skal prøve å faste to dager nå, og så starte å spise kun hva som er super sunt, mat påvirker kroppen, og sunn mat påvirker kroppen positivt :) .

Endret av Kun10kr
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette overrasker deg muligens, men det er ganske mange mennesker som ikke synes det å gå ut er spesielt moro. Og det er og ganske mange mennesker som ikke har noen å gå ut med, eller tør å gå ut alene.

Hvis man helg etter helg ender opp med å sitte alene og kjede seg samtidig som man enten ikke vil eller evner gjøre noe for komme i kontakt med andre mennesker, så er kanskje det å søke støttekontakt den beste løsningen? Alt annet enn å sitte alene og la tankene fly.

 

Hadde en halvveis fucked up opplevelse i går, som gjorde at jeg innså hvordan jeg igjen hadde bygd opp et selvbilde som ikke på noen som helst måte var i nærheten av sannheten. Så ja, nå er det bare å starte på nytt igjen.

Det er alltid en berg -og dalbane med deg på byen :) Bra å se at du tar lærdom fra det og går videre, isteden for å grave deg ned emosjonelt og gå inn i en vond spiral med utelukkende negative tanker. Krever gode refleksjonsevner jeg misunner.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-w7DZlO15

Men sånn litt mer seriøst, så har jeg erfart at når jeg kommer til et punkt hvor jeg er så deprimert at det rett og slett smerter veldig mye, vil endring finne sted :) .

 

Dette var helt latterlig deilig, jeg hadde "ingenting" å tape, og turte plutselig å gjøre alt jeg ville :) .

 

Har i ettertid gått nedover igjen, og oppover :) .

 

Så ja, nå er det bare å starte på nytt igjen :) .

 

og sunn mat påvirker kroppen positivt :) .

 

Dette var veldig positivt, du. :) :) :) :) :) :) :)

Lenke til kommentar

Det er alltid en berg -og dalbane med deg på byen :) Bra å se at du tar lærdom fra det og går videre, isteden for å grave deg ned emosjonelt og gå inn i en vond spiral med utelukkende negative tanker. Krever gode refleksjonsevner jeg misunner.

Livet er en berg- og dalbane, så nå har jeg funnet ut jeg like så greit kan se frem til nedoverbakkene, da jeg må igjennom dem for å kunne nå høyere.

 

Å grave meg emosjonelt og gå inn i vonde tankespiraler har jeg forsåvidt gjort mange ganger, og innsett hvor mye det fucker opp. Så nå har jeg blitt redd for å havne i negative tanker, noe jeg faktisk tror er bra, da jeg pro aktivt kan jobbe for å ikke havne i dem.

 

Nå vet jeg ikke om refleksjon nødvendigvis alltids er bra, og det er i det hele tatt ganske artig at jeg reflekterer på om refleksjonsevner er noe bra :p . Men, noen ganger driver jeg å tenker hvordan det kanskje hadde vært best å ikke drive å reflektere på alt mulig. Som nå faktisk er et lite mål for meg, å bare leve livet, og ikke drive å tenke så mye, noe som er mye lettere sagt enn gjort, hvis man tenker man ikke skal tenke så tenker man.

 

Mitt mål med å faste i to døgn nå, er å kunne sette pris på bare det å ha mat :) . Om jeg kan være glad for å ha mat og spise, så håper jeg også jeg kan sette mer pris på alt annet her i livet :) .

Endret av Kun10kr
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Denne tråden trenger fler som deg

Jeg kan ta det som et kompliment, men har funnet ut hvordan komplimenter egentlig fucker det opp for meg. Om folk gir meg komplimenter bygger jeg opp et selvbilde basert på de komplimentene, når jeg så får input som går mot dette selvbildet, blir mitt selvbilde skadet som igjen fører til at jeg føler meg dårlig.

 

I går hadde jeg i første halvdel av kvelden veldig mye "positiv input", men innså etterhvert hvordan jeg levde i en "egotrip", at det selvbildet jeg hadde i hodet, ikke nødvendigvis samsvarte med virkeligheten.

 

Så nå skal jeg prøve å ikke legge så mye i komplimenter jeg får, folk vet uansett ikke hvem jeg er, vet det ikke engang selv :p .

Endret av Kun10kr
Lenke til kommentar

Hva mener du med dette?

 

Men ja, har "innsett" at livet ikke gir mening, så derfor må jeg gi livet den meningen jeg vil, noe som egentlig er ganske befriende.

 

Har du prøvd være hjemløs for et par uker? Med bare de nødvendige tingene? Det setter litt i perspektiv av hva meningen med livet er. Livet gir mening ved å sette pris på de små stegene. Har vært i samme situasjon som deg, men ble kastet ut av foreldre i tillegg. Hadde ingen andre steder enn skauen å sove i. Jeg fikk senere jobb mens jeg bodde i naturen. Kom ut av depresjonen etterpå, og idag forstår jeg at forandring kommer i små steg.

 

 

Bodde forresten mer enn et år i skauen.Innlegget mitt var forresten ment til brukeren med joker som avatar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...