Gå til innhold

Liten forskjell på vifter?


Anbefalte innlegg

Er det så veldig stor forskjell på viftene ute på markedet? Hvis vi ser for oss en bestemt størrelse, f.eks 140mm, er det stort mer enn utseende og turtall/støy som skiller de?

 

Jeg liker iallefall å tro det er lite forskjell. Selv bruker jeg viftestyring og justerer de lavt ned, og guffer opp når jeg spiller. Altså, er det noe poeng å bruke noen andre vifter enn de som følger med kabinettet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noen ganger er viftene som følger med rett og slett ikke kraftige nok. Andre ganger er de av så dårlig kvalitet at lagrene ryker fort og da bråker de noe voldsomt.

 

Ellers går turtall, støy og luftmengde stort sett hånd i hånd. Større vifter kan flytte mer luft på mindre turtall og hvil dermed støye mindre. Har man flere vifter kan man sette ned hastigheten på hver og dermed få mindre støy med samme luftmengde.

Lenke til kommentar

Hvis du ikke kjører med viftestyring er det mange fordeler ved å gå for kvalitetsvifter.

 

Med viftestyring er det egentlig ett fett, da de aller fleste vifter ikke støyer mye på lave turtall. Men du har jo sinnsykviftene (tenker Delta osv), som flytter mye luft - men ikke tar hensyn til støy.

 

Men, det finnes andre fordeler ved å gå for kvalitet. Som byggekvalitet, garanti, osv. Enkelte vifter er også designet for motstand, mens andre er rene kabinettvifter.

Lenke til kommentar

Designet for motstand? Hva mener du med det.

At de er bedre egnet for mottrykk. Med vanlige kabinettvifter så reduseres luftmengden drastisk hvis det blir mottrykk.

 

M.a.o. det hjelper lite med masse vifter som blåser inn hvis det ikke er noe sted lufta kan komme ut. Derfor er det fornuftig å ha både vifter som blåser inn og en/flere som blåser ut av kabinettet.

Lenke til kommentar

Som sagt over er viftene stort sett like i form, så ei vifte på ein gitt storleik og på eit gitt turtal vil jamt over yte likt med ei anna vifte med same turtal og storleik. Eit unntak er den nyare generasjonen vifter frå Noctua, som har nokre hakk ytst på blada, som skal minske støy. Desse skal som sagt lage mindre lyd, men med tilnærma lik ytelse (Det finnast sikkert andre unntak også).

Endret av Breidablik
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...