Gå til innhold

Skatt og Avgifter


Anbefalte innlegg

Hei

 

 

Jeg vet om folk som tjerner over millionen i året han jobber som pilot og har jobbet hardt for og bli pilot er det riktig og betale 48% skatt da??

Når man har jobbet seg opp så må jo han få mere lønn en dem som ikke har det.

Jeg skjønner ikke det norske systemet. det lønner seg ikke og jobbe lenger!

nesten halve lønnen til mannen går i lomma på jens. Er det riktig?

 

Min far er Taxi Eier i Bergen. men nå fortiden er det ekstremt harde tider

han sier at det er for mye avgifter bompenger drivstoff arbeider avgift osv.

Hvorfor er det så vansklig og drive i norge?

Tenker ikke disse AP folkene?? Hvorfro kaller dem seg arbeider partiet når dem ikke gjøre noe for dem vi kan ikke leve på oljen hele tiden.

vi må generelt få opp Bedrifter i norge som gjør det bra. Men det er vansklig og drive noe i norge i dag!

 

MvH Alex

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

nesten halve lønnen til mannen går i lomma på jens. Er det riktig?

Jeg håper du skjønner at dette er helt feil måte å se på dette på, skatten du betaler kommer deg selv og andre til gode, det er en veldig god grunn til at vi betaler skatt, veldig mye av det vi tar for gitt er betalt av nettopp skatt, hvis vi ikke hadde betalt skatt så har vi ikke blitt noe rikere av den grunn, det som har skjedd er følgende:

 

* hvis du har blitt syk og endt opp på sykehus har du endt opp med en gigantisk regning, slik det er i Norge i dag betales denne av skatter og avgifter, så du trenger ikke å ha noen hundre tusen i banken bare sånn i tilfelle, eller en forsikring.

 

* Gratis skolegang, vi som går på skole nå er ekstremt glad for at det er slik i Norge at vi kan gå så mye skole vi vil uten at vi må betale for selve skolen, og vi har også stipend for å overleve, og også muligheter for lån når vi ikke har stipend lengre eller stipendet ikke holder!

 

*Skatten du betaler siker deg pensjon når du blir gammel! Norge har kanskje den beste pensjonsordningen i verden, og tjener du en million i året og betaler mye skatt for du dermed også høyere pensjon, den pensjonen må komme fra en plass ikke sant?

 

*greit nok vi har bomstasjoner, hvor mye tror du at du måtte betalt hvis bomstasjonene var private?

 

* Tenk deg at du lever i et land som vi ikke har slike goder, du blir født i en familie som ikke har så veldig mye penger, du har ikke råd til skolegang og får dermed problemer med å skaffe arbeid, du har dermed ikke råd til forsikring og havner i en ulykke, du har ikke råd til å betale det private sykehuset...

 

At Norge er et av de landene det er best å bo i er nettopp fordi vi betaler så mye skatt, ikke bare fordi vi har olje, hvis vi ikke har betalt skatt har vi ikke hatt noen olje da denne har vert privat, altså en person har hatt hele pengesekken for seg selv!

Lenke til kommentar

fullt klar over det.

Men vi har uendlige tall med penger.

som vi ikke tørr og åpne litte grann

Jeg mener det at det burde blitt færre unøvendige avfigter og skatter"spesielt på små bedrifter og store". Jeg er ganske sikker på at vi kan holde samme trygge norge selvom

Vi trenger og Fornye oss!

Jeg mener det er viktig og betale skatt men når nesten halve lønnen går som denne piloten jeg snakka om. da lønner jo det seg ikke og ha god utdannelse da kan jo alle bli vaskehjelp

kort sakt Mer oljepenger mindre skatt og avgifter

Jeg tror staten vil få igjen penger hvis dem satser på bedrifter i norge vi må sikre norge en livs forsikring med bedrifter oljen tar slutt engang.

 

Jeg selv har 35% skatt syntes det er mer en nok.

kunne tenkt 25% hadde holdt for de godene du nevnte der.

Flat skatt kanskje vert noe for norge? 25% flat

 

Hvorfor trenger vi bompenger når vi betaler Veiavgift?

bare latterlig. Staten eier veien men vil ikke ha private hoved veier!

Endret av birdy113
Lenke til kommentar

Med private hovedveier kan den private nekte personer å kjøre på veien, så lenge det ikke er noen veirett tilstede, dette har staten selvfølgelig ikke lyst til.

 

Bompenger har vi fordi at de som faktisk bruker den veien som kostet veldig mye betaler for den og ikke alle andre, veiavgiften er for å kunne fordele kostnadene igjen, se på det som et kompromiss.

 

Tjener du en million har du da 520000 til overs, en vaskehjelp tjener kanskje 220.000? etter skatt på 18% vil du da ha 180.000, 520.000 og 180.000 er vel ikke det samme?

Personlig hadde jeg valgt pilotjobben over vaskejobben om det så var samme lønn...

 

Norge bruker såpass med oljepenger nå som vi kan, hvis vi bruker for mye kan vi rammes av inflasjon, dessuten må vi tenke framover, oljepengene er veldig gode å ha liggende. Feks. Norge er et av de få landene som kom ut av finanskrisen ganske uberørt, det var på grunn av at regjeringen har gjort de rette valgene med en stor oljeformue i ryggen, dette resulterte i at Norge er et av landene som mistet færrest arbeidsplasser.

 

Når det kommer til at du kunne tenke deg 25% i stedet for 35% så er det faktisk slik at det går ikke uten store omveltninger, det må gå utover noe, og pengene forvaltes så godt som mulig og Norge går ikke i pluss på grunn av høy skatt, all skatten brukes opp, å senke skatten vil dermed bety nedskjæringer i Feks: Militæret (En plass som jeg mener heller skulle vert rustet) Skole, tog, vei,(dårligere veier mer bompenger) eldreomsorg, pensjon, stipend og mye mer, alt dette er ting alle vil skal satses mer på, men det går ikke å ha pose i sekk...

EDIT

For og nevne mer: Politi!, PST, Kripos, lokal-administrasjon, vann, kloakk og kulturtilbud.

Alt som er nevnt trenger faktisk heller mer penger enn mindre...

Endret av SVD
Lenke til kommentar

Nåja, det er ikke slik at det som gavner staten gavner folket.

Det er ikke så at vi kan øke skattene for og dekke opp statens behov, det er helt åpenbart at med dagens styring vil velferdstaten kollapse, det er alt for få til og betale regninga og alt for mange som lever på staten i form av ordninger og ansettelser.

Dessverre er politikerne alt for feige til og virkelig ta tak i dette, det er svært upopulært og fjerne ordninger og redusere utgifter.

Men gjør vi ikke det blir det langt verre den dagen kassa er tom, vi må legge alt til rette for industri og næringsliv, dessverre så synes mange at statens ve og vel er viktigere enn de som betaler for statens galopperende utgifter.

Lenke til kommentar

En mindre skattelette gir ironisk nok mer penger inn i statskasse. Hvorfor? Jo.. Først ut vil verdiskapningen øke, flere arbeidsplasser skapes, flere blir skattebetalere. Samt at pengesirkulasjonen øker slik at hver krone blir skattet flere ganger. Dette medførte at sist høyre satt i regjeringen betale vi ca 52-53 mrd mindre penger enn hva den forgje regjeringen fikk :ohmy:

Endret av ole_marius
Lenke til kommentar

Men vi har uendlige tall med penger.

som vi ikke tørr og åpne litte grann

Pøser vi oljepengene ut i markedet vil vi få en uønsket inflasjon i Norge. Og hvor mye regjeringen bruker avhenger av hvor vi ligger i konjunktursvingingene.

Vi har en positiv konjuktur nå og staten bruker mer enn noengang og infrastrukturen går rett til helvete. Men ja vi må betale en del skatt, Norge drives ikke på luft. Vi har en latterlig stor offentlig sektor i Norge og kan fint spare maaaaaange millioner på å se til helvete å sparke halvparten, er ikke rart vi har lav arbeidsledighet når halvparten av landet er ansatt i det offentlige. I tillegg tjener lederne i det offentlige noe helt vilt uten å gjøre en jævla dritt, lederen for jernbanen har vel rett over en mill f.eks og vi vet alle åssen det står til der om dagen.
Lenke til kommentar

I tillegg tjener lederne i det offentlige noe helt vilt uten å gjøre en jævla dritt, lederen for jernbanen har vel rett over en mill f.eks og vi vet alle åssen det står til der om dagen.

Ja, lederen for NSB bør skaffe seg en dresin og fly rundt på jernbanene og fikse signalnettet.

Lenke til kommentar

I tillegg tjener lederne i det offentlige noe helt vilt uten å gjøre en jævla dritt, lederen for jernbanen har vel rett over en mill f.eks og vi vet alle åssen det står til der om dagen.

Ja, lederen for NSB bør skaffe seg en dresin og fly rundt på jernbanene og fikse signalnettet.

Eller han kan lære seg ansvars og oppgave fordeling? Er ikke å komme fra at ledere er de som når alt kommer til alt har ansvaret for at det de leder virker er det ikke?
Lenke til kommentar

Hvis man skal ha noen som er kompetente til å drive feks. jernbanen må man regne med å betale litt, og det er nettopp litt, en million i årslønn til noen som er leder for jernbanen er ikke mye i mitt syn, se på lederstillinger i andre land.

Lenke til kommentar

Betaler mer enn gjerne en god del i skatt for å være med på å opprethholde det gode systemet vi har i Norge i dag. Som tidligere nevnt; skole, helse og pensjon. Blant annet.

 

MEN

 

Det som irriterer meg med skattesystemet i dag er at man blir straffet for å jobbe. Ta piloten feks.. Eller sjefen min. Hardtarbeidende folk som gir Norge mye bare gjennom verdiskapningen de står for. Hvorfor skal de betale nesten halve lønna si i skatt mens de som er late betaler 20%?

 

Eller meg feks. Er ikke alltid like gøy å gi det lille ekstra på jobb når jeg veit det resulterer i flerfoldige tusenlapper ekstra i skatt pga av at jeg gjør en GOD jobb!

 

Jeg tror løsningen er flat skatt. Da arbeider alle utifra like vilkår, og slipper å bli pisket for å gjøre det bra.

 

Om skatten da er på 25, 30 eller 38 er ikke så viktig. Så lenge det er rettferdig og likt for alle, og vi klarer å opprettholde det gode systemet vi har i dag. For det betaler jeg GJERNE for.

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar

Det at lavere skatter fører til større intekter for staten er motbevist til det kjedsommelige.

 

Hvordan exact er det blitt motbevist til det kjedsommelige? Det som er interessant er jo ikke hvorvidt statens inntekter blir lavere, men om forholdet mellom tapet av inntekter og eventuelle endringer i utgifter som følge av skattesatsendringer gjør at staten taper. Noe som ikke akkurat er direkte lett å beregne. En økonomi som er overskattet og har stor rom til å vokse i vil således tjene svært godt av skatteletter, det vil gi en god boost til økonomien, selv om det er lite sannsynlig at staten vil komme best ut av det, så vil ihvertfall økonomien komme best ut av det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...