Gå til innhold

12.000 skyteglade svensker løse, best å ligge lavt i grensetraktene ei stund framover?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det er en politisk beslutning å holde landbruket kunstig i live, å sørge for å ha en viss produksjon av mat innenfor landegrensene. Om du hadde åpnet en historiebok så hadde du skjønt hvorfor det er en dårlig plan å være avhengig av import.

Jeg har hatt min andel fag i økonomisk og annen historie, det er langt fra åpenbart at vi trenger å produsere noe her i landet; om du hadde finlest historiebøkene hadde du kanskje sett at importavhengighet etter 2. verdenskrig ble sett på som et gode – og en vesentlig årsak bak stiftelsen av EUs forløpere. Men jeg er fullt klar over at de fleste politikere her i landet er uenige med meg.

 

Dersom det er matproduksjon i krigstid eller lignende situasjoner som skal sikres er det knapt en og annen sau på beite som er løsningen, slikt bonderomantisk tøv klarer vi oss godt uten. Rasjonell produksjon i stor skala kunne tilfredsstilt behovet langt enklere og rimeligere.

 

Med det sagt: aner ikke hva jeg mener om svensk ulvejakt akkurat nå, det kan jeg ikke nok om. Norske politikere som mener at vi bør skyte ulven når den går utenfor områdene de har vedtatt, derimot ...

Lenke til kommentar
Ifølge Wikipedia så er det akkurat samme underarten som er både i Norge og i Russland.

Hva har det med saken å gjøre? Ulv er en del av norsk fauna, det er ikke sau. Jeg sier ikke med det at sauen bør uttryddes, men at bøndene er pliktige til å sikre sine egne dyr om de skal drive sauedrift. Denne debatten dreier seg ikke om hvorvidt hvilken nytteverdi ulven har for oss, men om vi har retten til å avgjøre en art sjebne.

Lenke til kommentar

Men det er da ikke snakk om å avgjøre skjebnen til en art. Det er bare snakk om å bli kvitt de som er akkurat her, det vil fortsatt være enorme mengder av akkurat samme arten andre steder i verden.

 

Jeg forstår at det kan være vanskelig å forstå for byfolk, men for å produsere mat må vi faktisk utnytte naturen på et eller annet vis. Vi kan ikke holde alt akkurat slik det var før vi kom, og likevel produsere nok mat til alle. Om akkurat sauehold er noe som burde avvikles kan diskuteres, men det er ikke mulig å kombinere urørt natur med matproduksjon.

 

Og Bruno, om du hadde lest tråden så hadde du skjønt hvorfor jeg påpekte at det er samme type ulv i Norge og i Russland. Noen sa nemlig det motsatte tidligere...

Lenke til kommentar
Noen spesiell grunn til at du hater folk som dreper ulv så intenst at du vil drepe dem? Hater du folk som dreper mus og rotter like mye?

 

Ulv er ikke utrydningstruet. Ulv er ikke nyttig. Det er ingen grunn til å ville ha ulv i Skandinavia.

 

du høres ut som en venn av meg haha. Hva har rotter og mus med ulv å gjøre? Er sikkert minst en milliard mennesker rundt omkring på denne kloden som ikke gjør mer nytte av seg enn ulv, snarere tvert i mot.

Bare for å grave hullet dypere; tenk deg at vi skyter for mange ulv. Den forsvinner, hjortebestanden og alt den vanligvis ville tatt, øker helt vilt. Da må vi skyte mer, og der går det penger. Hvert øre teller for staten.

 

Gjør du noe mer nytte for deg enn en ulv? Det du gjør er å spise, gjerne kjøtt som var et uskyldig dyr som mennesker drepte, for at noen vil gå på Mcdonald's og bli feite. Du går kanskje på jobb, og med mindre du har en betydningsfull jobb som lege, politi, brannmann, osv, så gjør du ikke direkte så mye nytte for deg.

 

Men hvis de som skyter virkelig melder seg inn, som tenker på naturen og konsekvensene av ALT for mange ulv, og ikke bare 'joiner' for å ha firbeinte blinker, så skal ikke jeg si noe på det. Blir de derimot med bare for å bruke dems ynkelige liv (de er sikkert ikke bønder noen av dem), på å skyte og ha det gøy som revejakten i storbritannia, hadde de vært fine blinker for rifla mi (som jeg for øvrig ikke har). og btw: hadde aldri klart å drepe et menneske, så får skyte de så mange ganger jeg vil i hodet mitt :)

Endret av Spinexel
Lenke til kommentar
Den forsvinner, hjortebestanden og alt den vanligvis ville tatt, øker helt vilt. Da må vi skyte mer, og der går det penger. Hvert øre teller for staten.

 

Wut? Desto mer hjort vi skyter, desto mer penger tjener staten. For hver hjort vi skyter, tjener vi rundt tyve tusen kroner. Det er en del. Så kommer alle de andre tingene hjorten genererer: Transport penger mtp transport av kjøttet, skatter og avgfiter, mat mtp videresalg etc.

 

Gjør du noe mer nytte for deg enn en ulv? Det du gjør er å spise, gjerne kjøtt som var et uskyldig dyr som mennesker drepte, for at noen vil gå på Mcdonald's og bli feite. Du går kanskje på jobb, og med mindre du har en betydningsfull jobb som lege, politi, brannmann, osv, så gjør du ikke direkte så mye nytte for deg.

 

I følge den logikken gjør ikke leger, politi, brannmenn og "osv" så veldig mye nytte for seg heller. De redder jo bare feite McDonaldselskende, frastøtende, ikke-bærenyttige mennesker.

Lenke til kommentar

"Svensk ulvejakt får reaksjoner"

 

"Mange frykter også at det skal skytes for mange ulver. En rekke dyrevernsorganisasjoner mener regjeringen ikke bare har gitt grønt lys for ulvejakt, men den rene ulveslakt."

 

Anbefaler fortsatt det undertegnede uttalte på @Twitter når jeg ble gjort kjent med saken igjennom gruppen Latvargenleva; "Snu løpet og test halga sikkerlig først".

 

Les saken hos aftenposten.no.

Lenke til kommentar
Er du rablende gal? Har du lest hva jeg har skrevet i det hele tatt?

Folk står i kø for å få lov å skyte hjort. Det vil ikke ha noenting å si for hjortebestanden om rovdyra i Norge forsvinner.

 

har da ikke lest alt, blir bare sur på sånne som deg som gir faen i dyr de sier ikke har noen nytte for seg.

Når det kommer til faktaen så bare skreiv jeg noe, som da tydeligvis (ifølge dere smartinger) ikke stemte helt :)

Lenke til kommentar
Folk står i kø for å få lov å skyte hjort. Det vil ikke ha noenting å si for hjortebestanden om rovdyra i Norge forsvinner.

 

Du er en av dem? Så da mener du vi bare skal drepe alle? Greit da sier vi det. Fra i dag starter vi operasjon drep alle rovdyr i skandinavia fordi de gjør ikke nytte for seg.

Endret av Spinexel
Lenke til kommentar
Det var faktisk ikke det jeg skrev, men så virker ikke det som du er så veldig opptatt av fakta uansett. Jeg ser bare ingen grunn til å bruke masse ressurser på å beskytte noen få, unyttige rovdyr.

 

vi er selv unyttige rovdyr. f.eks kuttes like stort areal av skogen i sør amerika som et visst antall (husker ikke) prosent av Norge. Tenk så mange det går utover av dyr og også mennesker (indianere). Eller de er vel kanskje unyttige de også. Det går ikke ann å forsvare slik fremtreden.

Vi trenger å fyre opp i peisen for å holde varmen, greit nok. Dette krever ofre.

Ulven må ha mat, og den tar jo den som er lettest tilgjengelig. Det krever også ofre.

Det er den mektigste arten som utrydder den svakest parten, sånn har det alltid vært.

 

Men vi har muligheten til å tenke og dempe dette ved å ta vare på dem! Selvfølgelig skal ikke populasjonene vokse sånn at vi får epidimier/pandemier, men du ser jo hvordan det er i Kina og India.

De har vel ikke hørt om prevansjon en gang og bare kjører på. De landene er en tikkende bombe, og er bare et tidsspørsmål før et dødelig pandemi-virus våkner til live

 

Vi har ikke bruk for alle dem som popper opp hver eneste time. Er bedre å ikke la dem komme til verden i det hele tatt enn å la dem vokse opp i fattigdom og lidelse, synes dere ikke? Det er allerede mer enn nok mennesker på jorda

Endret av Spinexel
Lenke til kommentar

Skal man gå løs på skandinavisk ulvejakt så er det samene man bør ta. De er alene den største trusselen mot den norske ulvebestanden, siden det er omtrent umulig for en svensk ulv og forvirre seg over grensen, og klare å holde seg unna tamrein fram til den når sine norske artsfrender. Dette gjør at innavl er et problem hos de norske ulvene.

 

Har de samme problemet med samer som står i veien for genetisk mangfold i den svenske ulvepopulasjonen?

Lenke til kommentar

Nå, det var svært så engasjerende dette var. Spennende.

 

Det forundrer meg stadig hvor lite folk forstår av begrepet biologisk mangfold, og hvor viktig det er for vår overlevelse.

 

Ellers, svært bekymringsfullt at pressen nå gjør at folk vil gå rundt og tro det er nødvendig å holde bestanden nede for å unngå innavl.. det er nødt til å være basert på en grandios misforståelse eller skrivefeil.

Og at 210 individer er nok til å opprettholde en bærekraftig bestand, er i seg selv diskutabelt.

Endret av jonlem
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...