Gå til innhold

Hvorfor velger flertallet Windows


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
heh...aner jeg skoleoppgave her eller? siden du trenger så mange grunner som mulig. dette er forresten diskutert opp og i mente her tidligere. hint: bruk søkefunksjonen

 

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 39 bytes) in /home/forum/www/search.php on line 395

 

Får dette når jeg prøver å søke, derfor lagde jeg en topic.

Lenke til kommentar

vil tro mesteparten velger windows fordi det er det folk har mest erfaring med .. fra skole.. jobb.. og sånn

 

nye pcbrukere velger nok windows fordi det er såpass mainstream. Finn ut hvor mange databutikker som anbefaler nyeste redhatdistro når du kjøper ny pc..

 

tillegg:

selv bruker jeg windows fordi jeg har brukt det i mange år, og klarer å gjøre det jeg ønsker å gjøre fort og greit. Nå har jeg derimot begynt å bruke linux på jobb, jeg skjønner mer av det, og vurderer å legge inn linux på hjemmepc'n også..

Lenke til kommentar
vil tro mesteparten velger windows fordi det er det folk har mest erfaring med .. fra skole.. jobb.. og sånn

 

nye pcbrukere velger nok windows fordi det er såpass mainstream. Finn ut hvor mange databutikker som anbefaler nyeste redhatdistro når du kjøper ny pc..

 

tillegg:

selv bruker jeg windows fordi jeg har brukt det i mange år, og klarer å gjøre det jeg ønsker å gjøre fort og greit. Nå har jeg derimot begynt å bruke linux på jobb, jeg skjønner mer av det, og vurderer å legge inn linux på hjemmepc'n også..

 

du har nok mye av grunnen der det med at de er vant til det fra skole+ mainstream

Lenke til kommentar

Jeg vil også anbefale deg å finne ut hvorfor folk velger Linux.

 

Microsoft har vært dyktige i å forstå markedet. Microsoft har vel levert det systemet som har passet best til typisk arbeidskontoret. Microsoft ble valgt av mange fremfor IBM sitt OS/2, sikkert mye på grunn av at folk var feed up av IBM en stund.

 

Om Microsoft sine ufine forretningsmetoder er årsaken til Microsoft sin suksess kan man sikkert diskutere i det uendelige. Men en ting jeg har lest er at Microsoft nesten alltid har levert lavprisprodukter. Lav pris høyt volum. Microsoft har et sinnsykt distribusjonsapparat. Når de når en kritisk masse så øker de nok prisen for hver nye release.

 

Personlig så vil jeg si at Linux lever mye på navnet, akkurat slik som Window. Jeg tror FreeBSD lenge var totalt overlegent Linux, men Linux hadde bedre merkevare. Hvordan forholdene mellom GNU/Linux og BSD distribusjonene er i dag er vanskelig å si.

 

Det som er viktig er at de forskjellige OS'ene går mot forskjellige markeder.

 

Eksempler:

Skal du ha et skikkelig stabilt OS, så kan man velg QNX. Det er fullt GUI med OS'et, så brukerne slipper å bruke kommandolinja. Men så sier folk at de mangler et skriveprogram, og må derfor boote opp Windows for å få gjort dagligdagse ting. Har man ikke da valgt feil OS for sitt behov?

 

Antakelig så får du bedre tegne og animasjons for MorphOS eller en gammel Amiga, enn på Linux. Adobe Premier programmet ble en gang i tiden laget for OS'et IRIX. Premier var helt sikkert får dårlig til å slå ann på dette markedet, men for Windows og Mac er de sikkert dominerende.

 

Skal man kjøre Oracle så er sikkert Solaris bra, mens for DB2 så bør man sikkert benytte AIX eller et annet IBM system.

 

Mac hadde sikkert blitt en større suksess hvis maskinene hadde vært rimligere. Men Apple har klart å fått et bra nisje marked.

Lenke til kommentar

selv kjører eg windows xp som eg syns er et ustabilt system. og skal installere win2000 heller (engang)

 

men mange av grunnene av usabilt system er at eg installerer masse dritt på pcen, som mange andre gjør!

 

grunnen til eg bruker windows er nok at dei programene eg bruker, kjører bare under windows

 

slik som eksempel.

 

FruityLoops

winmx,dc++ plugin til winamp som gjør at en kan lagre musikk via nett-radio,og spiller en del,bruker og spile emulatorer og

Valve Hammer Editor

 

har mange ganger blitt iritert av windows xp og har hatt lyst å knuse hele pcen :wink:

 

 

kva OS folk bruker,er helt avhengi av kva en bruker pcen til.

slik som meg så bruker eg mye program som ikke linux kjører

 

det er eneste grunnen min 8)

 

beklager skrivefeil,men har det litt hastverk nå :yes:

Lenke til kommentar

Ganske enkelt svar! Windows er enklere å konfigurere, bruke og det virker til alt!

 

I Linux er alt litt halvveis, man må ofte ta til takke med det som nesten er perfekt!

 

Mye i Linux er vimsete laget, og man har ikke så god kontroll over det man har liggende på diskene! Det er mye bedre i Windows!

 

Men jeg kjører Linux på servere! Der slipper jeg å tenke på hvor jeg vil ha ting liggende, der aksepterer jeg at Linux absolutt vil legge det i en mappe med 3 boksaver!!

 

Linux til kontor!

Windows til hjemmet!

 

-Chief- :woot:

Lenke til kommentar

Jeg kjører Windows rett og slett pga programvare tilbudet.

Nå veit jeg at det finnes mye bra program til Linux og da, men det jeg bruker er windows basert. Inkompabilitet er viktig her. F.eks. ikke mange av spillene jeg har (faktisk ingen tror jeg) som vil kjøre bra under Linux. (Dårlig eksempel da jeg nesten aldri bruker de, men dersom jeg plutselig skulle få lyst...)

Ikke det at jeg har prøvd da... Har ennå tilgode å faktisk prøve Linux, men har lest en del (her er sikkert mange som vil kjefte nå?) Så lenge Windows virker som det skal, så holder den store entusiasmen seg borte. Tipper det er mange som har det sånn. Jeg må også inrømme at det ikke er alltid (egentlig altfor ofte :wink:) at Microsoft sine produkter står like høyt i kurs da.

 

Jeg kommer nok til å prøve å installere Linux også, for å kjøre parallellt med windows, men må først prøve å finne ut hvilken linux versjon som passer meg, da jeg syns det er et utall å velge mellom.

Blir jo litt pes å måtte "begynne på nytt" og lære seg alt også. Har etter en del fartstid med microsoft begynt å bygge meg opp endel kunnskap om hvordan det virker og hva man kan gjøre. (fra MS-DOS 5.0)

 

Syns iallefall at Linux er et godt påfunn for å gjøre Pc verdenen litt mer spennende. Et visst tidligere nevnt selskap har godt av å vite at noen henger bak skulderen deres og trykker for å komme forbi. Det blir bedre produkt av sånt. Noe som vi brukere tilslutt drar nytte av. At Linux i tillegg er gratis er jo et stort pluss. Digger ideén! :smile:

 

Det var vel de grunnene jeg kom på i farten (og gidder å skrive)

 

Dersom noen har tips til meg om hvor jeg skal begynne med linux og hvilken, så kan de jo bare sende meg en Pm. Vil ikke at tråden skal bli "forurenset" av meg, så ikke gjør det her. Trenger et spark i baken for å komme igang.

Lenke til kommentar
Linux er et gratis operativsystem med fritt tilgjengelig kildekode. Hvorfor velger da flertallet Windows selv om man må betale?

 

Jeg bare lurer på grunnene, trenger så mange som mulig.

 

Det spørsmålet du må stille deg er hvor mange som egentlig betaler for Windows? Kjenner vel egentlig ingen andre som har kjøpt Windows XP f.eks, og da blir liksom ikke pris noe argument. Selv om dette er ulovlig.

Lenke til kommentar

såvidt jeg har forstått så er vel ikke Linux gratis i den forstand, men open (free) source, altså om du endrer på noe så kan du selge det som ditt eget, men du må også legge ut kildekoden slik at andre kan endre den videre osv.....SuSe for eksempel, selger distroen sin men så må de til gjengjeld gjøre sin egen kilde kode tilgjengelig.....

 

 

 

(men rett meg om jeg skulle ta feil)

Lenke til kommentar

Windows følger med de fleste maskinene, og er derfor mest utbredt. I tillegg er den mer brukervennlig. Jeg vil på en måte kalle Windows operativsystem for nybegynere, så passer linux for mer erfaren brukere.

 

Jeg har selv brukt windows i mange år, og jeg tviler på at jeg hadde klart meg å bruke og lære linux like fort som windows. Og jeg tviler på å kaste seg rett inn i linux uten dataerfaring er så veldig god ide.

 

Men linux er som nevnt mer stabilt. Jeg tror at det ikke vil ta lang tid før linux er like utbredt som windows, men vi få se.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...