Gå til innhold

Anmeldelse: Dragon Age: Origins (PC/PS3/X360)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg er nok også rundt 8/10.

 

Spillet er veldig bra, og historien og fortellermåten er utmerket, selv om det selvfølgelig kan bli enda bedre. Men de har gjort mange fine triks med dialogene og interaksjon med de andre medlemmene man drar med seg rundt.

 

Det jeg har mest å utsette på er hvordan de andre karakterene i gruppen oppfører seg hvis man lar dem kjøre på AIen. Det er greit de har lagt opp til at man skal sette gjøremål selv, men det blir altfor begrenset, og AIen er totalt idiot som løper rett inn i f.eks flammer uten å tenke på at det kommer til å gjøre vondt. Så man ender ofte opp i de vanskelige kampene med å sette på pause hele tiden og dele ut ordre, og det ødelegger flyten og oppfattelsen av de andre gruppemedlemmene som selvstendige folk.

 

Ellers så er vel ikke grafikken helt på topp heller, men det fungerer bra, og krever ikke så mye av maskinvaren heller.

 

Men underholdningsverdien er absolutt på topp, så liker du sånne spill er det bare å løpe og kjøpe.

 

(jeg har forøvrig spilt dette på PC)

Lenke til kommentar

Syntes karakteren ikke står helt i stil til anmeldelsen.

Etter å ha les anmeldelsen satt jeg med intrykke av at dette var et godt spill, men langt i fra toppscore, så jeg ble overasket å se at det fikk 10/10.

Har pratet litt med venner som spiller det og, og alle har samme oppfatning; at det er et veldig bra spill, men ikke full score.

Så mulig anmelderen ikke er helt objektiv med karraktersettingen her. Men igjen så er det vanskelig å komme med en ret objektiv vurdering av et spill.

Lenke til kommentar
Hvordan er spillet teknisk sett da? Har hørt at NPCene står og snakker som roboter med deg, ræva grafikk noen steder og lurte ellers på om spillet klikker? Slike ting burde også blit tatt med i en anmeldelse...

 

Enig i at dette eventuelt burde ha blitt tatt med i teksten min, men siden jeg ikke har opplevd noe av det du nevner så er det vel lite poeng i det? ;)

 

Har opplevd svært lite tekniske problemer med spillet, faktisk ikke ett eneste. Etter mine øyne er ser NPC-ene bra ut, både rent teknisk og på andre måter, og lip-sync/animasjoner er mer enn troverdige nok. Er selvsagt ikke helt på nivå med film selvsagt, men sjelden har jeg opplevd så høye produksjonverdier, i alle fall ikke i så store rollespill.

 

Kan også legge til at jeg overhodet ikke har vært objektiv når jeg satte karakteren på dette spillet ;)

 

Hvis karakteren ikke gjenspeiles i teksten beklager jeg det, men når jeg ikke har annet enn lovord å komme med om spillet er det vel ikke så rart at spillet får full pott? Jeg innrømmer at jeg ikke akkurat legger meg flat og kaster ball med superlativene som mange gjør i 10-er anmeldelser, men etter mitt skjønn bør det være mulig å forholde seg nøktern og nøytral så langt det er mulig, også i anmeldelser av spill som scorer fullt hus.

 

Men selvsagt, karakteren bør stå i stil med teksten forøvrig.

Endret av Jakoozie
Lenke til kommentar

Har installert spillet ca. ti ganger uten å fått det til å fungere.

 

Kjører Win7 x64, og ellers mer enn god nok ytelse til spillet,

men får "Black Screen Of Death" etter ca. ett minutt.

 

Videoseksvensen får jeg se, også får jeg så vidt lage ferdig en karakter før det skjer. Skjermen blir svart, og hele pc`en henger seg. Må restarte for å få maskina opp å gå igjen.

 

Sikkert et bra spill, men håper det kommer en fiks til dette problemet snart.. :dontgetit:

 

-x-

Lenke til kommentar
Årets rollespill til PC, uten tvil.

 

Men jævli vanskelig, selv på Normal! =P

 

Haha, sliter ganske bra på "advanced" selv. Måtte sette den ned til normal på enkelte store fights, hadde ikke sjangs ellers.

Vil selv gi spillet 9/10, synes AI'en er ganske fraværende, og tactics greia rimelig tam. Håpløst å stealthe når teamet følger deg f.eks.

Ønsker det var en funksjon for å skru av ai'en helt, slik at de i gruppa stod helt stille og klødde seg et visst sted istedet for å prøve på noe som du blir nødt til å forandre på uansett. Irriterende, men ellers et ganske glimrende spill.

Lenke til kommentar

Jeg må med glede si at det nok en gang har kommet ut et spill som klarer å beslaglegge all min ledige tid med god og engasjerende eventyrfortelling.

Sist var på studenthjem med alle Baldursgate spillene som jo for mange var en fullstendig sosial katastrofe.

Heldigvis er det lettere å temme spilledemonene med alderen. So far so good.

Lenke til kommentar

Når jeg hadde lest ferdig anmeldelsen, og skulle sjekke karakteren ble jeg veldig overrasket. Jeg fikk følelsen av 7/10 eller 8/10, eller maks 9/10. Jeg synes ikke anmeldelsen din satt helt sammen med karakteren. Spesielt ikke overskriften eller ingressen.

 

Først og fremst synes jeg du skriver for objektivt. Til å gi et spill 10/10, må du komme med flere skildringer av hvordan det føles å spille det. Du skriver altfor mye om info om spillet, og du sammenligner det for mye med andre spill. Du skriver lite om egne erfaringer og slikt, noe som er kanskje det viktigste for å få en levende flyt i den. Spesielt hvis spillets karakter virkelig er 10/10.

 

Sakset fra din kommentar: "Jeg innrømmer at jeg ikke akkurat legger meg flat og kaster ball med superlativene som mange gjør i 10-er anmeldelser, men etter mitt skjønn bør det være mulig å forholde seg nøktern og nøytral så langt det er mulig, også i anmeldelser av spill som scorer fullt hus."

 

Etter min mening er å kaste seg som en flat ball noe man må gjøre når man gir et spill toppkarakter. Å holde seg nøktern og nøytral gjør anmeldelsen kjedelig. Du skriver jo aldri at noe er fantastisk, bare at det er bra. Det får det til å virke mer som 7/10. Anmeldelsen skal være ledetråden til karakteren.

 

Jeg synes også at du skriver ganske lite. Skal man først gi et spill 10/10 er rundt 1000 ord for lite. Det var flere punkter du utelatet totalt, mens noen steder var irrelevante og uinteressante.

 

Du skriver også veldig mange avsnitt. Hvert av dem består av maks 3 setninger, noe jeg mener er for mye. Prøv å få færre, og mer fyldige avsnitt.

 

Jeg fant også noen rare setningsløsninger, og ofte mange unødvendige ord for forklaring. Jeg fikk inntrykket av at du ikke sjekket anmeldelsen etter at du ble ferdig.

 

Jeg beklager, men jeg må si at anmeldelsen din ikke virket som en på profesjonelt nivå. Det er ikke bare at anmeldelsen kom et par uker etter alle andre, men at dette ble rett og slett for nøkternt og objektivt. Karakteren hang ikke med teksten i det hele tatt. Jeg håper du kan ta lærdom fra min kommentar, og fra nå av bytte anmelderstil.

 

Shaka ;)

Lenke til kommentar

Du burde kanskje også ha viet en setning eller to til å redegjøre for forskjellene mellom PC- og konsollversjonene - for de er såpass merkbare at jeg vil påstå at PC-utgaven gir den klart beste opplevelsen. Men det er kanskje ikke så nøye, når anmeldelsen kommer et par uker på overtid, og ikke synes å ha noen ambisjoner utover å bekrefte at de som har kjøpt DA:O gjorde et godt kjøp.

Lenke til kommentar

Glimrende spill som virkelig levde opp til mine forventninger. Fantastisk grafikk som passer utmerket både i tredjeperson og taktisk vinkel. Dog jeg begynte med NWN-serien og ikke BG. Ble nesten som å spille AoC i singleplayer.. fatalities overalt.

 

Har ikke fått så masse følelser over et spill på lenge.

 

Anmeldelsen gidder jeg ikke å lese. Jeg er ferdig med spillet, og er enig i scoren.

 

 

Har hatt èn eneste crash etter 85 timer spilling. Spillet har vært dønn stabilt ellers. Kjører steam-versjon.

Lenke til kommentar

Mhm. Nice... Jeg er fremdeles litt skeptisk til at spillet virker noe begrenset i forhold til DnD-lisensierte spill. Jeg tenker da både på klasse/rase og skapninger. Igjen, jeg har ikke spilt spillet da maskinen min ikke akkurat er state-of-the-art (for å si det mildt). Jeg er derfor tvunget til å holde meg til det som skrives i diverse omtaler av spillet.

 

Kan noen av dere som har spilt dette spillet bekrefte eller avkrefte mine mistanker?

 

Dette med interaksjon i "partyet" er jo noe Baldurs Gate gjorde på et fantastisk vis. Er det rett å gå ut fra at Dragon Age har tatt dette noen steg videre?

 

Til sist: vet noen av de som har fulgt med på rollespill-verdenen om det er planlagt andre spille på DnD-lisensen i fremtiden?

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...