Gå til innhold

Kan katter overleve en helg ute?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

For et år siden skaffet jeg meg en valp, men det ble for mye for meg under studiene. Nå har foreldrene mine overtatt den.

 

Jeg bor på et sted hvor det er en del mus, og jeg savner litt det å ha et dyr i huset. Katter er ganske simpelt å eie, du trenger nesten ikke å gjøre noe bortsett fra å lære den å bruke kattesand + mate den. Hunder derimot er et helt livsprosjekt.

 

Jeg har brukt kanskje 15-17 000 kr på bikkja, og er nå (etter å ha brukt så mye penger) langt ifra typen som kommer til å sterilisere eller forsikre katten. Hvis katta blir syk skyter jeg den heller enn å måtte blakke seg hos dyrlegen. Er jeg helt fjern her nå? Jeg regner med jeg bare får svar fra jenter som praktisk talt gjør ALT for katten sin.. hehe

 

Så jeg har rett hvis jeg sier at det du trenger å gjøre med en katt er:

 

1. Lære den å bruke kattesand

2. Åpne døra litt av og til så den kan gå inn og ut (men den klarer seg fint en helg alene ute iblant)

3. Mat/drikke/kjærlighet/kosing osv.

 

Jeg kommer til å være vekke mesteparten av dagen. Kattedyr er en tøff rase som klarer å leve ute i det fri alene. De verken fryser- eller sulter ihjel. Right? Selv om vinteren så går det bra?

 

Hvilke bakdeler er det med katter? Når jeg var mindre hadde vi huset fullt av katter, men husker ikke så mye av det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Først og fremst: har du ikke råd/ressurser til å holde et dyr i live burde du ikke ha et i det hele tatt.

Og om katten klarer seg ute om vinteren kommer an på vinteren og katten. Noen katter er gjerne borte en uke, mens andre katter tør ikke gå ut en gang. Og jeg anbefaler kastrering/sterilisering sterkt. Hva skal du gjøre med mulige kattunger? Skyte dem og?

Lenke til kommentar

som nevnt tidligere, har du ikke råd til å ha katt, så ikke skaff en.

en del katter klarer seg godt ute i en helg, men de fleste kattene blir nok ikke så glade om de ofte må være ute en uke av gangen, godt mulig katten finner andre løsninger enn å være hos deg da.

veldig mange katter vil faktisk være en god del inne om vinteren, antar det er pga mye snø så det blir vanskelig å gå.

 

skaff deg en gullfisk og auto-mate maskin så har du det perfekte dyret for deg...

 

hva i all verden skal du med dyr om du "aldri" er hjemme?

noe å varme deg på om vinteren og lage tøfler av når den har vondt?

Endret av aklla
Lenke til kommentar

Tolker det dithen at du ikke burde ha noen dyr før du faktisk har tid til å være hjemme noen timer av døgnet. Eller får samboer/familie som kan være hjemme i større grad enn deg.

 

Nå har det seg slik at man blir STERKT anbefalt å sterilisere/kastrere katter. Av flere grunner:

- Hindre at kattene formerer set ukontrollert

- Hindre at det blir født deformerte katter(blanding av raser)

- Gjøre kattene generelt mer rolig og gjøre at de ikke drar ut på lange vandringer for å parre seg

 

Du gjør deg selv en stor tjeneste å kastrere katten din dersom du skaffer deg en. Da den da vil oppholde seg mer rundt hjemmet sitt, og ikke ha trang til å forsvare territorier.

 

Men slik du har argumentert for deg nå, så ser ikke jeg på deg som en ideell dyreeier. I hvertfall ikke slik du har med studier og uteliv...

Lenke til kommentar

Skaff deg en hannkatt og kasterer den. Så lenge du kan gi den mat et par ganger om dagen og slippe den ut når den skal på dass så har du trenger du ikke bruke mer tid på den. Ukastrert hannkatt er det værste du kan ha, da den pisser over alt inne og ute. I tillegg til at den kan finne på å stikke av.

 

Skal du bort en helg kan du jo alltids få en nabo til å gi den mat.

 

Blir den syk så er det bare å skyte den, katter blir ikke så fort så syke at de må til dyrlegen uansett.

 

Du kan jo skaffe deg en omplassert katt, de er såvidt jeg vet gratis og ferdig kastrerte.

Lenke til kommentar

Kent -amdme-: Tull

 

Hvis han skaffer seg en voksen kasterert katt trenger han ikke bruke mye tid på den, får den mat to ganger om dagen har den alt den trenger. Den tåler fint å være ute 10 timer om dagen mens eier er på skole. En katt er ikke en baby og trenger ikke å bli dullet med hele dagen. Er det mye mus i området har den noe å gjøre mens den er ute også.

Lenke til kommentar
Kent -amdme-: Tull

 

Hvis han skaffer seg en voksen kasterert katt trenger han ikke bruke mye tid på den, får den mat to ganger om dagen har den alt den trenger. Den tåler fint å være ute 10 timer om dagen mens eier er på skole. En katt er ikke en baby og trenger ikke å bli dullet med hele dagen. Er det mye mus i området har den noe å gjøre mens den er ute også.

 

Hva er vitsen med å ha dyr da??? Slik som han fremstiller det har han minnimalt med tid til overs til katten. Jeg mener ikke at katten skal "dulles" med som en baby.. Det virker jo rett og slett som han driter i det meste, bare behovet hans blir tilfredsstillt når han vil...

 

Har katt, hund, unger, baby selv.

Lenke til kommentar

Noen andre som trekker referanser til Kjetil & Kjartan show til kent -amdme-'s svar? :p Jeg er borte 10 timer sammenhengende hver dag. Når jeg kommer hjem lager jeg mat og leser litt. Så tar jeg meg kanskje en tur ut iblant til venner.

 

Michael: Endelig noen som er på min bølgelengde her.. Hvorfor hannkatt Michael? Hvor mye koster det å kastrere den? Herjer katter mye i huset, eller går de som regel å slapper av på sofaen og leker litt med seg selv?

 

Hvis jeg er borte en helg, kommer den tilbake igjen da? Det er en del skog, og relativt få veier. Enkelt å finne fram skulle en tro.

 

Og de tåler å kjøre bil? Det blir vel hva en gjør den vant med? Og for å gjøre den vant med bikkja (de gangene jeg besøker foreldrene mine) hva bør jeg gjøre da?

Endret av magenuss
Lenke til kommentar
Noen andre som trekker referanser til Kjetil & Kjartan show til kent -amdme-'s svar? :p

 

Endelig noen som er på min bølgelengde her.. Hvorfor hannkatt Michael? Hvor mye koster det å kastrere den? Herjer katter mye i huset, eller går de som regel å slapper av på sofaen og leker litt med seg selv?

 

Hvis jeg er borte en helg, kommer den tilbake igjen da? Det er en del skog, og relativt få veier. Enkelt å finne fram skulle en tro.

 

Og de tåler å kjøre bil? Det blir vel hva en gjør den vant med?

 

DIN bølgelengde??? HAHAHA :rofl::rofl::rofl:

Lenke til kommentar

La meg bare først si at nei, jeg er ikke jente, og jeg har ikke katt selv.

 

Men jeg synes den holdningen om at "alt en katt trenger er jo..." er litt syltynn.

 

Husk, det er et stykke fra å kunne dekke en katts mest basale behov, til det å faktisk kunne gi den et godt liv. Og det burde være et minstekrav for å eie et kjæledyr, at man er i stand til å gi dyret et godt liv.

 

På meg virker det ikke som du har planer om å gi en eventuell katt et godt liv.

 

Men for å svare på spørmålet i trådtittelen; ja. De fleste typisk norske, langhårete katter klarer seg som oftest fint et par dager alene, selv om det jo ikke er å anbefale å forlate dyret for ei helg uten noen til å passe på.

Det kan skje ting, den kan trenge deg når som helst. Og som dyrets eier er det ditt ansvar å sørge for at dyret får den hjelpen den trenger, når den trenger det. Klarer du ikke det, bør du heller ikke eie et dyr.

Sånn sett er det knekkende likegyldig om det er en katt, en hund eller en gullfisk.

Lenke til kommentar

Katter som blir sluppet/kastet ut en gang i blant overlever og kan av og til finne på å ta seg lange turer hjemmefra, så det går fint. Men hvis motivasjonen din for valg av katt er at de er billige i hold bør du kanskje gå en runde med deg selv. Du har ansvaret for dyret, og det koster det det koster. Du må altså være forberedt på utgifter uansett. Derfor er jeg tilhenger av at dyr aldri gis bort, selv om det er snakk om "verdiløse" bastarder: er man ikke villig til å betale må man klare seg uten.

 

Skjønner godt at du vil ha et dyr, men ta deg råd til en kastrering/sterilisering og det som må til av vaksiner. Det er ikke kostbart, og kan godt gjøre ting lettere (du slipper å lappe sammen en rundjult grobian, du slipper å bruke penger på p-piller eller kattunger, etc). Kastrering er ikke "over the top", som du sier. Forsikring er derimot uvanlig. Ellers er katten såre fornøyd med å være for seg selv, og passer fint for hus hvor det ikke alltid er noen hjemme.

Lenke til kommentar

Å, ja.. det glemte jeg i farta.

Norge har et katteproblem, det er litt ute av kontroll.

Ved å gå til anskaffelse av en mons, og så nekte å bruke penger på sterilisering, er å bidra til dette problemet. Den vil gå rundt og ha seg hos naboene, og det vil etter all sannsynlighet resultere i kattunger som igjen har svært stor sjanse for å bli overlatt til seg selv og ende som "ville".

Som eier av hankatt mener du at du ikke har ansvaret, det må være en misforståelse.

 

For samfunnets skyld kan du vel vurdere kastrering?

Lenke til kommentar

Jeg kommer til å kastrere katten da ja. Katten kommer til å få masse kjærlighet, da jeg er veldig glad i dyr (selv om det ikke virker sånn for fanatikerne). Ormekur og slike veldig nødvendige ting kommer jeg også til å kjøpe selvsagt.

 

Hvor mye koster det å kastrere en hannkatt?

Det er mange katter som gis vekk, og jeg er sikker på at det vil være et bedre alternativ å gi den bort til meg mot å avlive den. Katter tåler å være i fred, og kan holde seg inne i mange dager fordi den har kattesand. Poenget mitt er hva det faktisk vil si i praksis.

Lenke til kommentar

Det er forskjell på katteraser og hvor godt de takler kulde og utendørsliv. Norsk skogskatt for eksempel klarer seg utmerket utendørs. Merk at langhårete katter trenger litt stell med børste av og til for å unngå floker i pelsen. Vanene til katten er alt etter hva den venner seg til egentlig. Om du vil at katten skal være inne om natten, men ute hele dagen mens du er på jobb, venner den seg fort til den situasjonen, selv om katter egentlig er nattdyr.

Endret av likferd
Lenke til kommentar

På grunn av nettop dette katteproblemet vi har i Norge vil jeg anbefale en omplassert katt. Disse er vist såvidt jeg vet kastrerte.

 

Såvidt jeg har forstått det så er jo ikke slik at TS har tenkt å skaffe en katt for så å gi totalt faen i den. En katt er billig i drift og koster sjelden mer en maten den spiser. At en student er ute etter et kjærledyr som ikke koster så mye å ha betyr ikke det samme som at han er uegnet til å ha en katt.

 

Men kastrering er et must.. For å få en roligere katt som ikke pisser over alt, og for å slippe kattunger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...