Gå til innhold

SSD-benche tråden: Info og Diskusjon, Tweaking og Benchmarks av SSD


Ourasi

Anbefalte innlegg

Det høres pussig ut, for noen år siden ble enkelte SSD'er varme men de nyere skal ikke bli varme, de blir selvsagt litt varmere ved vedvarende stor belastning.

 

Hvis du har W7 kan du følge med på diskaktiviteten i "resource monitor", husker ikke hva det heter på norsk rett og slett.

Du finner den både via startmenyen og via Task Manager.

 

Du får følge med, det kan selvsagt være noe forbigående pga aktiviteter i maskinen.

Hvis den virker urimelig varm ville jeg ha koplet den til en normal PC og sjekket hvordan den føles, det kan som sagt være at kabinettet er dårlig men da burde du ha merket det tidligere hvis du hadde en en HDD i den?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Last ned CrystalDiskInfo og ta en screenshot av SMART og ta en ny om noen dager så kan vi sammenligne.

 

Permanent skriving av noen hundre KB til sidevekslingsfilen tyder på lite minne og at du har noe som kjører, den tåler selvsagt det i massevis men høres uansett litt rart ut.

Jeg har kjørt uten sidevekslingsfil det siste året og har ikke hatt noen problemer.

 

I prinsippet burde det ikke skrives til den når den idler og noen hundre KB nå og da skal ikke føre til varmgang.

Lenke til kommentar

Problemet er at det ligger masse nøkler/services i registeret til mye av det man sletter via devmode, som er beskyttet, ergo PSEXEC og ditto opprydding av registeret.

 

Hadde du hatt P67 SaberTooth eller annet P67 med likt disablet i bios, kunne du testet et image av min istallasjon for å se hvor kjapt det faktisk kan gå, men da hadde jeg vel ikke fått den tilbake :tease:

Haha :thumbup:

 

Får se litt på dette med å kjøre PSEXEC for å rydde opp i legacy dill etc.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Takker for svar.

 

Tror SSD'en min er mye mer enn 20-35 grader. Tok av lokket og kjente fysisk på SSD'en og tror ikke den skulle vært så mye varmere før jeg hadde hatt problemer med å holde på den.

 

Kan dette stemme?

Hvis den står et sted med dårlig luftsirkulasjon kan den nok bli ganske varm. Under last utvikler enkelte SSDer mer varme enn en 7200rpm 2,5" harddisk: http://www.anandtech.com/show/4253/the-crucial-m4-micron-c400-ssd-review/11

Lenke til kommentar

Hei!

 

Er det kun på de sandforce-baserte det skal brukes 46% compression i ASU? Kjørte den nå på min m4 64GB og lurte på om det ser greit ut. Har det noen påvirkning på denne å endre kompresjonsgraden?

 

post-67869-0-64282400-1319547138_thumb.png

Nei, det vil ikke påvirke noe fra eller til på en Crucial m4. Resultatet ditt ser riktig ut.

Lenke til kommentar

<...> lurte på om det ser greit ut.<...>

Ja, den ser veldig bra ut.

 

Dere som kan det her, ser alt greit ut?

Ja, alt ser ut som man kan forvente, muligens noe lav sekvensiell skriv, men det er jo en Vertex 3 og ikke "max IOPS", så det er i området du kan forvente.

Kjør en runde i ATTO for å se at den gir riktig båndbredde for lett komprimerbare filer.

Lenke til kommentar

Jeg testet boot tiden min og den var på 11.7sek. Så tenkte jeg at jeg skulle prøve tipsene for å senke tiden ytterligere. Fjernet prefetch og det greiene der, resultatet var 1 sekunds lengere boot tid.

 

Så aktiverte jeg prefetch igjen og start tiden økte igjen med 0.2sek ??

 

Så deaktiverte jeg alt i startup lista via msconfig bare for å prøve og da datt tiden til 12.2sek. Fremdeles et stykke unna første forsøk :/

 

No comprende...

 

Alle testene mine ble kjørt på batteri ikke at det burde ha noe å si under oppstart..?

Endret av Revox
Lenke til kommentar

Les Nr. 5 i Post#2....

 

Forandringer på boot kan man resette her, siden disse forandringene automatisk medfører at win7 må jobbe litt med disse filene, så er det lurt å korte ned denne tiden dette tar...

 

Etter forandringene bør man la maskinen stå på noen minutter, da jobber win7 med å bygge opp ReadyBoot filen...

 

 

Merk at disable prefetching ikke er en bootweak, og at når man disabler ting i startup i msconfig så "jukser" man, win7 har fremdeles disse oppstartrutinene i boot/register, og skal man fjerne disse med bedret bootid, må man fjerne dem via registeret (nøklene står ved siden av dem i msconfig), da vil de automatisk fjernes fra msconfig og er det "Tasks" på disse startuprutinene må man fjerne/disable dem i "Task Shceduler/Oppgaveplanlegging" også..

Endret av Ourasi
Lenke til kommentar

I en SSD tråd som dette, er vel dette "å banne i kirka" :tease:

 

 

 

Merk at ReadyBoot er noe M$ påstår reduserer boottiden med 20%, men på SSD hjelper det absolutt null og nix.

 

 

Så, for de som vil, kan denne ReadyBoot disables, det samme med EventLog, man sparer mye skriving mao, og man får "stabil" boottid (EventLog påvirker ikke boottiden i særlig grad)...

Endret av Ourasi
Lenke til kommentar

Hei,

 

Nå har jeg endelig fått byttet ut HPT kontrollern med en LSI 9265 8 ports kontroller... er det noe spesiellt jeg må tweake for å få best mulig ytelse på denne... følgende ARrays skal kjøres:

Raid 0: 2x M4 60GB

Raid 0: 4x intel SSD (hukser ikke spesifikasjonene)

SAS 73GB disk (15k)

SAS 136GB disk (15k)

 

All hjelp mottas med takk :)

 

Snabelen

Lenke til kommentar

Ja det var en helt annerledes respons i maskinen nå - i tillegg så kan jeg jo også kjøre Raid på ICH10R på hk, noe jeg ikke kunne da jeg brukte HPT kontrollern. (når jeg satt ICH10 i raid så kom ikke postinga til HPT opp i det hele tatt.) Så nå skal HPT kontrollern forsøkes brukt i et nytt prosjekt... ZFS!! har ingen ide på om det funker men om noen vet så skrik ut.

 

Jeg har forsøkt mange ganger å oppdatere firmware på mine Corsair GT 60GB - men de blir ikke detektert av FW upgrade utility... hva kan jeg gjøre feil? har gjort det på ich 10 oppsatt i achi modus

 

Snabelen

Endret av Snabel
Lenke til kommentar

Det høres rart ut at de ikke detekteres, jeg har oppdatert alle mine SF i W7, det eneste som kreves er at man kjører appen som "Administrator".

 

Det må være noe med oppsettet/hovedkort som ikke spiller på lag, de kan selvsagt ikke oppdateres dersom du har bootet på den du prøver å oppdatere, det er det eneste som skal resultere i feilmelding.

Jeg regner med du har valgt riktig fil for fw eller kommer du ikke så langt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...