Gå til innhold

XP-brukere liker Windows 7


Anbefalte innlegg

" 2 prosent av dem som kjenner til Vista, hadde noe positivt å si om systemet."

 

Hehe Så sant så sant

Sier jo litt om forutinntattheten til folk :shrug:

 

 

Ritualz1: Generelt så synes jeg at Vista er betydelig bedre på en del ting i forhold til XP, men den har noen irritasjonsmomenter som fortsatt lever i beste velgående selv etter SP2.

 

Et eksempel er filutforskeren som glemmer at man har valgt visse kolonner som alltid skal vises i alle mapper. Like ille, om ikke kjipere: ingen auto-resize av kolonner i filutforskeren: visning av lange navn blir klipt.

 

En annen ting er hvor tungvindt det er å finne fram i nettverksalternativer fra systray ikonet.

 

 

 

Har du tid å lage litt en visuelt framstilling rund det med utførsker din?

Ikke så viktig, men hade vært greit å forstå deg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men, enkelte normale operasjoner i Vista kan gi sirupstreg respons. Jeg forventer at ett moderne OS skal oppføre seg responsivt til en hver tid, så sant det ikke er brukeren selv som drar ned systemet med en eller annen tung oppgave.

 

De gangene jeg har opplevd Vista som sirup, da har jeg gjort helt normale ting som en hver bruker benytter en eller flere ganger i uken (til dagen for noen).

Endret av G
Lenke til kommentar

En ting jeg misliker sterkt med Vista og forsåvidt også Windows 7, er hvordan kontrollpanelet er organisert... Det har blitt mye vanskeligere å lete seg frem til de mer avanserte innstillingene; man møtes istedet med horder av wizards og feilsøkingsbokser... tok f.eks. litt tid før jeg fant oversikten over nettverksenheter (nettverkstilkoblinger).

Lenke til kommentar

Hvorfor folk ikke liker Vista? Enkelt. Hva med ytelse, eller rettere sagt mangel på sådan. Waste of bloody resources, spør du meg.

 

Jeg har lidd meg gjennom utallige arbeidstimer med Vista på jobb-laptoppen, og har observert at det faktisk er mulig å få en Core 2 Duo til å virke vesentlig tregere enn en gammel P4 med XP, selv med Aero og alt annet ikke-kritisk disablet.

 

Nu, etter oppgraderingen til Windows 7 på samme laptop, er det en helt annen verden - selv med eye candy. Det har etterhvert gått opp for meg at Vista egentlig må ha vært en tidlig alpha til win7 - eller en videreutvikling av gamle Monday Edition.

 

Vista? Aldri mer!

Win7? Gjerne.

Lenke til kommentar
Skjønner ikke hva folk har imot Vista.
De missliker det fordi:

1. det søg i starten

Hehe, kan ikke være mange MS OS du liker ;)
Hvilke andre (moderne) OS er det du mener har vært i nærheten av like dårlig i starten som Vista?
Veit ikke om jeg er 100% prosent enig i påstanden der. Windows 2000 og XP var vel strengt tatt ikke som olja lyn da de kom ut heller.
Jeg husker med skrekk når XP kom, før det kom ordentlige drivere. For meg personlig, og for veldig mange andre jeg kjente på den tiden, var XP mye verre enn Vista-lanseringen. Det fungerte jo ihvertfall, dog med mange bugs her og der. XP fikk jo rett og slett bare bluescreen.

Nå er jo både XP og 2000 ganske gamle OS, men jeg er uenig i at de var like dårlige i starten som Vista.

 

Hvilke andre moderne OS mener dere var like dårlige i starten?

Lenke til kommentar
Når ble undersøkelser på websider en pålitelig kilde? Det kan være drøssevis av feilkilder på slike undersøkelser.

Det er vel ingen som har påstått at resultatet er gjeldende for Ola Nordmann, den jevne amerikaner eller på verdensbasis generelt. Både artikkelen, kilden og tråden hittil har snakket om de 5000 brukerne på pcworld.com og technologizer.com

 

Når det er sagt så har du rett i at det er en drøss med feilkilder, men i mangel av flere og videre undersøkelser så er dette en ganske interessant stikkprøve.

 

Synes det er ganske oppsiktsvekkende at de har funnet 5 tusen brukere nå lenge før Windows 7 er lansert!!

Oppsiktsvekkende at pcworld.com og technologizer.com har hele 5000 brukere?

 

Undersøkelsen deres har fått inn over 5000 svar nå. Det er ingen som påstår de har sporet opp 5000 personer som har brukt Windows 7 jevnlig over en lengre periode.

 

Bra at flere XP-brukere er mer fornøyd med W7 enn Vista, men synes antallet som kunne tenke seg å oppgradere er nokså lavt, kun 53% av de som har prøvd.

Merk at resten ikke nødvendigvis motsetter seg oppgraderinger. Mange av de tenker nok på å oppgradere til andre OS enn Vista/7.

Lenke til kommentar
Skjønner ikke hva folk har imot Vista.

 

Kjøpte en middels dårlig laptop med vista oem. Har nå dualboot med Linux Mint. Det føles som om det er to forskjellige maskiner. Vista'n henger igjen i hytt og pine, lagger og maser om å få lov til den minste ting! Linux Mint'en lagger aldri og funker generelt mye bedre. Har desverre ikke testa windows 7 på den så vet ikke om det er noe bedre.

 

Derfor har jeg og folk imot vista.

 

 

Jeg har selv Vista og har fortsatt en annen pc med XP. Begge er laptoper. Pcen hvor jeg har vista er nesten 2 år gammel og den virker bra. Har aldri hengt eller gitt noe tull mens Xpen er treg og dårlig. Har også testa Win7 på pcen hvor jeg har vista og merket bare litt forskjell. Litt anledes og kanskje litt raskere men ikke noe mer. Vista er ikke dårlig. Eneste gang pcen har vært inn på service var at hovedkortet røyk. Pcen er er HP pavilion Dv6560. Har hatt en gammel minnepenn(mp3spiller) og den virker strålende men virket ikke på xp

Lenke til kommentar
Nå er jo både XP og 2000 ganske gamle OS, men jeg er uenig i at de var like dårlige i starten som Vista.

 

Hvilke andre moderne OS mener dere var like dårlige i starten?

 

Vel, legg merke til at jeg skriver MS OS, som i Microsoft. For de fleste vanlige brukere var det ikke mange MS OS mellom XP og Vista, selv om jeg personlig brukte 2003 en stund (som forøvrig fungerte glimrende).

 

Vel, da er vi uenige, og det må jo være lov :)

Lenke til kommentar
En ting jeg misliker sterkt med Vista og forsåvidt også Windows 7, er hvordan kontrollpanelet er organisert... Det har blitt mye vanskeligere å lete seg frem til de mer avanserte innstillingene; man møtes istedet med horder av wizards og feilsøkingsbokser... tok f.eks. litt tid før jeg fant oversikten over nettverksenheter (nettverkstilkoblinger).

Å finne ting i kontrollpanelet er jo latterlig enkelt i forhold til XP. Skriv inn ett eller flere stikkord i søk øverst til høyre, og i løpet av brøkdelen av et sekund har man en kategorisert liste over alle delene som passer til disse stikkordene.

Lenke til kommentar

og det betyr at det er eklere for alle ?

man må jo vite hva man søker etter, det er det jo ikke alle som gjør .de leter på ikonene i stedet.

f.eks så gjør jeg det

 

nå er jeg bare xp bruker enda.

jeg vurderte viste an stund , men med maskin kravene var det uaktuelt med en oppgradering.

 

man får inntrykk av at skulle man ha en raskere maskin og satset på en "Turbo modell" så ble det bare en middels modell vist man brukte vista . her måtte man gå for en "ultra gt modell" for at pcen skulle føles raskere

 

man får derimot inntrykk av at med W7 så holder det med en "turbo modell "

Lenke til kommentar

Ok Simen1. Du har sikkert ett poeng om at lesere som har gjort seg inntrykk og det der. Men artikkelen skriver jo: "viser at brukere av Windows XP misliker Vista, men at de liker Windows 7." Fy-fy til artikkelskribenten som ikke så dette viktige poenget før den gikk på nettet :thumbdown: :!:

Endret av G
Lenke til kommentar

Synes ikke Vista er så ille lenger jeg.

 

Likte det ikke noe spesiellt i starten men etterhvert som jeg fikk konfigurert den så syns jeg ikke den er spesiellt ille.

 

Tenker ikke over at jeg bruke vista maskinen min eller XP maskinen min lenger. Alt går naturlig.

 

Merker ikke noe treghet i maskinen i det heletatt fremfor min (kraftigere XP maskin).

 

Har aldri hatt noe problemer med bluescreens eller noe som helst og det er på over 2 år. Det er personlig rekord for min del.

 

Problemet til vista nå er fordommer av folk som ikke har snøring på hva de snakker om og som ikke har prøvd det tilstrekkelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...