Gå til innhold

Om Gud skapte/forutså alt, hvorfor finnes da ondskap.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dett er det store og uforklarede paradokset til alle kristne. Svaret de gir er at gud ga mennesker fri vilje og etter det vil de ikke høre mer, for vi har ikke fri vilje, bare illusjonen av en. For i alle valg du får vil du ALTID bruke din erfaring på å forsøke å velge riktig. Den erfaringen tilsier at du slettes ikke tar et "fritt" valg, men at valget egentlig kan forutsies ut i fra hvilken erfaring du har. Barn tar ofte "feil" valg (Nå er det ikke sikkert at det valget ville vært feil et annet sted i verden, der folk har annen erfaring, men du skjønner hva jeg mener) nettopp på grunn av mangel på erfaring.

 

Så frie valg eksisterer ikke, ikke egentlig, da alt du gjør er bygget opp om erfaringer du før har gjort deg, på godt og ondt.

 

Så problem stillingen er et kjempe paradoks for en kristenmann..... :) For det sier jo egentlig bare at det ikke kan finnes noen gud, for hvem gud ville brukt 13,5 milliarder år på å skape et vesen som for rundt 6 millioner år siden ble intelligent nok til å tilbe denne guden for så å være så diffus at det bare er 5 av seks av disse skapningene som tror på denne guden? Det er altså 5 av 6 som skal bade i en sjø av ild i evig tid fordi de ble for smarte til å tro på tullet hans... Come on!

 

Her dukker nok et paradoks opp, for hvor god er egentlig en slik gud?

Endret av RWS
Lenke til kommentar

Det er like fullt eit fritt val sjølv om det er basert på erfaringar. Difor kan to personar ta heilt forskjellige val i same situasjon. Me har fri vilje til å gjere akkurat kva me vil. Dagens samfunn har sjølvsagt normer og retningslinjer som bidrar til å begrense den, men om ein person står i toppen av Eiffel-tårnet kan han sjølv velge om han vil hoppe ut, kjøpe seg ei pannekake eller sjå på utsikten. Han kan like fullt velge å være "god" eller "ond".

 

Med ein fungerande hjerne kan alle tenke seg fram til sine handlingar og vurdere kva ein skal gjere.

 

Alt er ikkje forutbestemt, kvar står det?

Lenke til kommentar
Det er også mulig å bruke sin hellige bok som erfaringsgrunnlag, eller andres erfaringer som man har lest om.

Mulig ja, men ikke særlig lurt, da "erfaringene" i denne boken ikke endrer seg når ny informasjon foreligger. Så hellige bøker er dessverre et heller dårlig underlag å bygge ting videre på, noe vi ser så alt for ofte i nyhetene fra land der hellige bøker er med i besluttnings prosessene...

 

Men erfaring du har lest om er også erfaringer... på lik linje med egen opplevde. Det er summen av disse du hele tiden bruker som base for hva du bestemmer deg for. Bruker du BARE hellige bøker er du ute å sykler skikkelig og besluttningene får ofte tragiske utfall. Men det er DITT liv og her i landet kan du gjøre så og si hva du vil med det. Vi har en stor frihet til å velge hva som er best for oss, noe andre land ikke kan i så stor grad.

Lenke til kommentar
Om Gud skapte og forutså alt hvorfor ville han sende folk til helvete for evig pine? Hvordan "sier" han at vi har et valg, når han har forutbestemt alt? Burde ikke vi alle kommet til himmelen?

 

Dette er et viktig spørsmål som mange ofte stiller seg. Jeg selv er ikke ute etter kverulasjon eller meningsløs diskutering angående bevis, fossiler, osv. - jeg vet hvor jeg står, og jeg vet hvor andre står. Jeg har min egen og mine nærmestes erfaring å vise til mht. til Gud og Hans eksistens og Bibelens troverdighet.

 

Men jeg vil gjerne dele mine tanker dersom du er åpen for dem. Har prøvd å gjøre det litt oversiktlig også.

 

I hvert fall.

 

Evig pine - bibelsk?

For det første, så er ideen om evig pine av de onde, ikke bibelsk. Det er mange som tror det er det fordi man i Bibelen bruker mye billedspråk på straffen av ondskap og de ugudelige. Se f.eks. disse:

 

"Og djevelen, som hadde forført dem, ble kastet i sjøen med ild og svovel, hvor også dyret og den falske profeten er. Der skal de pines dag og natt i all evighet." (Åp 20,10)

 

Men så leser vi i NT:

 

"På samme måte var det med Sodoma og Gomorra og nabobyene deres, hvor de levde i hor slik som disse englene, og i unaturlige lyster. De ble straffet med evig ild og er blitt et advarende eksempel." (Jud 1,7)

 

Brenner disse byene i dag? Og hva sier Bibelen om hva synd (som er brudd på Guds bud om å elske ens neste som seg selv, og å elske Gud) må straffes med?

 

"Syndens lønn er døden, men Guds nådegave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre." (Rom 6,23)

 

Den røde tråden i Bibelen er simpelthen det å "være, eller ikke være", kort sagt. Det handler om å leve et godt og lykkelig liv, eller dø. Primissene som Gud har satt for at en skal kunne leve evig, er at man ikke synder og ikke har noen egoistiske motiver. Synd er egoisme, og egoisme er synd. Hvorfor? Fordi synd er brudd på Guds/Jesu bud om at vi skal "elske ens neste som seg selv" og "elske Gud av hele ens hjerte, sjel, kraft og forstand".

 

Men hvorfor må man fordi man ikke er enig med Gud?

 

Gud er anti-ego

Gud lever for sine høyt elskede skapninger (dyr, mennesker og andre ukjente vesener og engler) og for Sin evige Sønn, Jesus. Betegnelsen "Gud" blir ofte brukt om Faren, altså personen Jesus henviser til som Sin himmelske Far, og vår Far. Men i virkeligheten er Gud, eller Jehovah/Jahve ("Jeg Er") en betegnelse på alle tre selveksisterende Individer - Faren, Sønnen og Den Hellige Ånd. Disse tre er tre guddommelige Personer, men har alle samme hensikter, intensjoner og mål, og derfor sier Jesus bl.a. at "Han og Hans far er Ett".

 

Disse Tre som alltid har sameksistert, viser at Gud aldri har levd for Seg Selv, men for Sin Sønn Jesus og Den Hellige Ånd, og Jesus for Sin Far og Den Hellige Ånd, og Den Hellige Ånd for Jesus og Hans Far - før alt annet ble skapt:

 

"Far, du har gitt meg dem, og jeg vil at de skal være der jeg er, så de får se min herlighet, den herlighet du har gitt meg fordi du elsket meg før verdens grunnvoll ble lagt. Rettferdige Far, verden kjenner deg ikke. Men jeg kjenner deg, og disse vet nå at du har sendt meg. Jeg har gjort ditt navn kjent for dem og skal fortsatt gjøre det, for at den kjærlighet du har hatt til meg, kan være i dem, og jeg selv kan være i dem." (Joh 17,24-26)

 

"I begynnelsen var Ordet [Jesus]. Ordet [Jesus] var hos Gud, og Ordet [Jesus] var Gud. Han [Jesus] var i begynnelsen hos Gud. Alt er blitt til ved Ham [Jesus], uten Ham [Jesus] er ikke noe blitt til." (Joh 1,1-2)

 

Tenk på ekteskapet, som Gud ifølge Bibelen innsatte i Edens hage: Ekteskapet mellom mannen og kvinnen er et bilde på forholdet mellom Faren og Sønnen. Faren og Sønnen skapte sammen, og det var Jesus som bar fram og realiserte Deres felles ideer. Faren opphøyer og elsker Sønnen, mens Sønnen opphøyer og elsker Faren.

 

Derfor hater Gud synd, fordi den er egosentrisk - det er en konsument, den tar og tar uten å gi - og gjerne på andres bekostning.

 

Hvorfor skapte Gud?

Gud skapte engler, mennesker og myriadene med de andre syndfrie verdener og vesener (som alle har sjansen til å synde mot Gud, men som velger å ikke gjøre det, i motsetning til menneskene) fordi Gud ville leve i kjærlighet til dem og la dem leve i Guds uendelige godhet og kjærlighet, og i guddommelig kjærlighet til hverandre. Han ville at alle skulle være fullkomment lykkelige. Men fordi Gud er kjærlighet og ikke ville at noen skulle elske Gud av tavng og ren programmering, så skapte Gud alle med 100 % fri vilje. Planen var at alle stadig skulle vokse i kunnskap om universet og Gud, kjærlighet til hverandre og til Gud, lykke og utvikling. Alle intelligente vesener, inludert mennesker, skulle få oppleve stadig progresjon.

 

Se på Lucifer - den første og mest opphøyde engelen i hele universet. Han falt for egoet, tanken og ønsket om å være Gud og ha samme makten som Gud. Hans lykke er erstattet med hat, blodtørst, svik, løgn og bedrag. Lucifer ble til Satan ("fienden"), og hans mål ble å fremstille Gud i et falskt lys, som en hevngjerrig, blodtørstig Gud. Han pålegger Gud sine egne karaktertrekk.

 

Menneskene og fri vilje

For at dette skulle la seg gjøre med Adam og Eva (fri vilje, altså), lot Gud Satan (roten til synden) få tilgang til menneskene gjennom Kunnskapens tre. Dette var rettferdig overfor Satan, og menneskene fikk evnen og anledningen til å velge mellom kjennskapen til hva det vil si å synde, eller fullkommen lykke uten synd.

Gud hadde gitt menneskene alt de ønsket og kunne ha glede av, de hadde samvær med Guds Sønn som de elsket, og snakket sammen med engler om skaperverket og naturens undere. De levde i fullkommen kjærlighet til hverandre, Adam og Eva - de var lykkelige. Men Satan lokket Eva til å opphøye selvet, til å være ulydig mot Gud ved å spise av treet som ga en kunnskap om godt og ondt, til tross for at det overhodet ikke var noe grunn for henne til å gjøre dette. Gud hadde på forhånd sagt at dette var et onde, men Gud tillot dette å skje som en prøve på deres lojalitet mot Gud som de opprinnelig elsket som sin Skaper. Og alt lå til rette for at de skulle bestå den, for de var lykkelig, takket være deres Skaper.

 

Men Eva elsket selvet høyere og spiste. Satan lokket henne med samme tanken om å bli som Gud og kjenne godt og ondt, og hun falt for løgnen. De ble kjent med synden, og ble med det samme Adam også spiste, skamfulle og forsøkte å gjemme seg for sin Skaper.

 

Hvorfor skapte Gud Lucifer? Hvorfor skapte Gud mennesket?

Hadde Gud vært egosentrisk, hadde Han aldri ha skapt Adam og Eva, eller gitt dem - eller for så vidt Lucifer som ble til Satan - anledning til å synde mot Gud. Fordi Gud er kjærlighet og dermed ga Lucifer og alle andre fri vilje, utslettet ikke Gud Lucifer med det samme han gjorde opprør. Men for resten av universets skyld, alle andre lojale engler, verdener og vesener, lar Gud ikke synden leve evig, nettopp fordi den bringer alt vondt som hat, krig, skyld og ufred. Han lar den leve en stund for at alle dem som er lojale overfor Gud skal forstå hvorfor Gud hater synden som Han gjør. Det er ikke en random fiende, men en grunn til at Han hater den.

 

Så, når alle i har skjønt hva synden er og bringer med seg...

Guds hensikt er ikke å hevne seg for evig på synden, men å utslette den. Når man leser Bibelen, forstår man at Gud vil ha synden vekk og erstatte det med alt godt: kjærlighet, glede og fred. Samtidig er Gud rettferdig, så Han lar ikke de onde slippe unna uten straff, alt ettersom hva de har gjort mot andre.

 

Men skulle onde mennesker som maks ha levd i 1 000 år (den eldste som levde før syndfloden, Metusjalah, ble 962 år gammel!) straffes til evig tid?

 

Dette er en absurd idé, og det skremmer vettet av mange mennesker og får dem til å hate Gud for noe Han ikke er. Bibelens røde tråd er hvordan Gud er rettferdig, nådig og kjærlig på samme tid. Gud hadde ikke vært rettferdig og nådig, og aller minst kjærlig, om Gud tillot onde å lide i all evighet uten noensinne å få dø.

 

Angående Himmelen...

Forresten, Jesus kommer, ifølge Bibelen, tilbake en annen gang for å ta alle dem som følger Jesu eksempel og Guds ord, Bibelen, til Himmelen. Dette er Jesu annen gjenkomst, klimakset i kristendommen. Dette er ifølge Bibelen, en fysisk, universalt synlig, merkbar, hørbar og registrerbar, rystende hendelse. Bibelen sier at Jesus vil komme igjen i "himmelens skyer" med myriader av engler sammen med Ham, og Han skal ses på himmelen av alle mennesker.

 

Det er altså denne verdens ende, og ifølge Bibelen og alle profetiene, så er dette rett rundt hjørnet.

 

Jeg anbefaler at du, dersom du virkelig vil ha konkrete svar på slike spørsmål, tar frem Bibelen og leser en gratis nettbok som omhandler hva Bibelen sier om endetiden, verdenshistorien, o.l. Denne boken synes jeg er helt lammende spennende, samt den er lærerik og forklarer ting som hvorfor søndagen helligholdes av katolikker + de fleste kristne, hva "dyrets merke" i Åpenbaringen egentlig er, o.l.

 

Den finner du her: http://www.mothistoriensklimaks.no/

Endret av Mennesket
Lenke til kommentar

Veldig troverdig når vi vet at historiene om adam og eva, og derved syndefallet, bare er tulle historier funnet på nettopp for å lage en synd som foreskriver en frelser... Merkelig at ikke flere kan se dette syntes jeg, for først setter du opp kriteriene og deretter setter du opp kriteriene ut av de allerede oppsatte kriteriene... Hvorfor ikke bare droppe den første da? Så slipper du å forholde deg til den andre?

 

For du, og alle andre religiøse, gjør en stor bommert oppi dette for du/dere postitulerer at bibelens/Andre "hellige" skrifter og historier er sanne. Hvor har du det i fra? På hviket grunnlag kan du hevde at bibelen er sann? Dette blir jo bare grunnløse påstander det og har jo ikke en dritt med virekeligheten å gjøre... Vi vet jo at vi egentlig ikke har fri vilje, så hvorfor postitulerer du videre på noe vi vet ikke er sant?

 

Hva er så galt med å bruke virkeligheten egentlig? Guder finns ikke, vi har ihvertfall ikke sett noen enda. Punktum. Det er en realitet, ikke et eventyr. :)

Lenke til kommentar
Jeg sa ikke at det var forutbestemt heller, men at fri vilje er en illusjon da du alltid vil bassere hva du velger på hva din erfaring sier deg. Altså er ikke valget fritt og vi har ikke fri vilje. Hva er det du ikke forstår med det?

At du påstår me ikkje har fri vilje. Om alt var basert på erfaring og ein person som tidlegare har vore ute for ei bilulykke grunna høg fart, ville ikkje personen kunne køyre fort igjen. Det har jo vist seg å ikkje være tilfelle. Sjølv om me i hovudsak opererer på grunnlag av erfaring har me alltid ein fri vilje til å gjere kva me vil.

 

Mht = med hensyn til

Endret av Zeph
Lenke til kommentar
Om alt var basert på erfaring og ein person som tidlegare har vore ute for ei bilulykke grunna høg fart, ville ikkje personen kunne køyre fort igjen. Det har jo vist seg å ikkje være tilfelle. Sjølv om me i hovudsak opererer på grunnlag av erfaring har me alltid ein fri vilje til å gjere kva me vil.

 

Det er jo ikke bare erfaring det er snakk om. Noen liker å kjøre fort, antageligvis av rent biologiske grunner. Det gir et adrenalin-kick og dette suget er du nok enig i at neppe er vilje-basert.

Lenke til kommentar

Det RWS snakker om er vell determinisme http://en.wikipedia.org/wiki/Determinism

 

Om fri vilje er en illusjon er en lang diskusjon.

 

Selv om vi anntar at vi har fri vilje, burde ikke gud innsett at fri vilje statistisk sett ville føre til et godt befolket helvete?

 

For det er jo et faktum at hvis den kristne troen er riktig så er det maaange sjeler i helvete.

 

Planla gud dette? Eller ble han overrasket over at det endte slik?

I begge tillfeller stikker han hull på min tro.

Lenke til kommentar

Er så latterlig å høre på alle unnskyldningene når svaret gir KOMPLETT mening om det anser spørsmålet for uverdig.

 

Om Gud skapte/forutså alt, hvorfor finnes da ondskap?

Gud skapte ingenting, for han finnes ikke.

Ondskap er et biprodukt av egoisme via evolusjon som gir direkte økt sannsynlighet for å overleve og dermed føre sine egoistiske egenskaper videre

Lenke til kommentar

...

Fri vilje, har vi ikke.

 

Punktum finale.

 

...

...

Ok da.

LA oss teste fri vilje med et par tester:

 

FØRST, deterministisk vilje:

Vi velger det ene valget vi tror er det beste med de subjektive erfaringene og tankene vi har om problemet og problemets størrelsesorden.

 

...

Er det behov for flere alternativer enn determinisme når determinisme alltid fører til det subjektivt beste valget?

BARE dersom vi ikke alltid velger det vi selv tror er det beste.

MEN biologisk og evolusjonært sett -- HVORFOR skal VI overstyre VÅRT beste valg basert på VÅRE tanker og VÅR erfaring OG VÅR vilje?

 

Det faller på sin egen urimelighet at vi skulle være i stand til å velge noe annet enn det beste vi evner å velge med ressursene vi besitter, da alle andre valg subjektivt sett er MER NEGATIVE enn det BESTE VALGET vi klarer å tenke oss...

 

Determinisme: Vi foretar alltid det valget vi mener er best: vi tar alltid subjektivt optimale valg

Fri vilje: Vi foretar oss ikke alltid det valget vi mener er best men foretar oss av og til valg vi ikke tror er positive: vi tar ikke alltid subjektivt optimale valg.

 

Fri vilje gir ingen mening.

Dessuten, HVORDAN skulle vi overstyre vår vilje til å ta det beste valget og dermed ta et suboptimalt valg dersom vi hadde fri vilje?

Ikke gjennom logikk, erfaring, instinkt eller fantasi i alle fall, og da står vel bare en "sjel" igjen.

...

Noe som betyr at dersom vi har fri vilje så ØNSKER sjelen å havne i helvete (da den hjelper oss å feile)?!

...

 

Det blir det eneste logiske, med mindre sjelen har en liten hjerne den også, som tenker logisk.

...

Hvorfor har vi i såfall en hjerne da?

Og hva skal vi med to handlingsplaner, og HVORDAN skal vi prioritere hvilke valg som er det beste dersom vi har et sjelevalg og et hjernevalg? Er det hjernen som bestemmer?

Da vil vi selfølgelig velge det subjektivt beste valget av de to mulighetene vi har.

Og vi er tilbake til start: Vi velger alltid det vi tror er det beste valget.

Endret av Andre1983
Lenke til kommentar

Om Gud skapte/forutså alt, hvorfor finnes da ondskap?

Artig vinkling...

 

Du tenker på "gud" som i...

 

Jes 13,18

"Med bue feller de unge menn, de skåner ikke fosteret i mors liv og har ikke medynk med barna."

 

3Mos 20,9

"Den som forbanner sin far eller sin mor, skal dø. Fordi han har forbannet sine foreldre, hviler det blodskyld på ham."

 

3Mos 20,13

"Når en mann har omgang med en annen mann slik som en har omgang med en kvinne, har de begge gjort en avskyelig gjerning. De skal dø; det hviler blodskyld på dem."

 

2Krøn 13,16

16 Israelittene flyktet for judeerne, og Gud gav dem i deres vold. 17 Abia og hans folk hogg ned en mengde av israelittene. Av deres utvalgte menn var det fem hundre tusen falne.

 

1Mos 19,24

24 Da lot Herren svovel og ild regne over Sodoma og Gomorra ned fra Herren, fra himmelen. 25 Han ødela disse byene og hele sletten, alle som bodde i byene, og alt som grodde på marken.

 

2Sam 24,15

15 Så lot Herren en pest komme over Israel fra morgenen og til den tiden han hadde fastsatt. Det døde sytti tusen mann av folket, fra Dan til Be’er-Sjeba.

 

Esek 09,05

5 Og til de andre sa han mens jeg hørte på: «Gå igjennom byen etter mannen og hogg ned for fote! Vis ingen medlidenhet eller skånsel. 6 Gamle og unge menn, unge piker, kvinner og barn skal dere slå i hjel og utrydde. Men rør ikke noen av dem som har merke på seg! Dere skal begynne ved min helligdom.»

 

2Mos 12,29

29 Midt på natten slo Herren i hjel alle førstefødte i Egypt, fra den eldste sønn av farao som satt på sin trone, til den eldste sønn av fangen i fengslet, og alle de førstefødte dyr i buskapen.

30 Da fór farao opp om natten, han og alle mennene hans og alle egypterne. Det lød et fælt skrik i Egypt; for det fantes ikke et hus hvor det ikke var noen død.

 

Klag 02,21

21 Unge og gamle ligger på jorden,

midt i gatene.

Mine unge piker og gutter

er nå falt for sverd.

Du drepte dem på din vredes dag,

da du slaktet uten skånsel.

 

2Kong 02,23

23 Fra Jeriko drog profeten opp til Betel. Mens han var på veien, kom noen smågutter ut av byen. De gjorde narr av ham og ropte: «Kom deg vekk, din fleinskalle! Kom deg vekk, din fleinskalle!» 24 Da snudde han seg, så på dem og forbannet dem i Herrens navn. Brått kom det to bjørner ut av skogen, og de rev i hjel førtito av barna.

 

Jes 13,15

15 Den som blir funnet, skal gjennombores,

og den som blir grepet, skal falle for sverd.

16 Deres småbarn skal knuses mens de ser på,

deres hus skal plyndres og kvinnene voldtas.

 

3Mos 10,01

1 Arons sønner Nadab og Abihu tok hver sin glopanne, hadde glør i dem, la røkelse på glørne og bar uinnviet ild fram for Herren, i strid med det han hadde befalt dem. 2 Da fór det ild ut fra Herren og fortærte dem, og de døde for Herrens åsyn.

 

2Sam 06,06

6 Men da de kom til Nakons treskeplass, rakte Ussa hånden ut mot Guds paktkiste og tok tak i den, fordi oksene ble ustyrlige. 7 Da ble Herren brennende harm på Ussa. Gud slo ham på stedet fordi han hadde forsyndet seg, og han døde der ved Guds paktkiste.

 

Spørsmålet burde heller være: Om Gud skapte/forutså alt, hvorfor finnes det godhet.

Lenke til kommentar

Noe av det vi mennesker kaller ondt, er nødvendige konsekvenser av at vi lever i et endelig univers. Slik må ting være avgrenset i rom og tid. Tingene varer ikke uendelig, men er forgjengelige - menneskene medregnet. Disse avgrensingene og det onde de innebærer, er derfor nødvendige, selv i det mest fullkomne univers. De kan derfor ikke tilskrives Guds vilje.

 

Mye av det vi mennesker holder for å være ondt, ter seg bare slik for oss i vår endelige posisjon. Sett i et større perspektiv ville dette tilsynelatende onde løse seg opp. Noen onder er likevel reelle og forårsaket av Gud. Dette er Guds straff over våre synder. Men dermed er heller ikke dette onde primært forårsaket av Gud, men tvert imot av menneskelig synd. Menneskets synd, det egentlige onde, stammer heller fra Gud, men fra menneskets frie handlinger. Vel har Gud gitt menneskene fri vilje til å leve riktig eller til å synde. Men selve misbruket, den onde handlingen, den har ikke Gud som årsak. For det onde er nettopp ondt som noe ikke-værehde, som fravær av det gode og av Gud. Og dette ikke-værende er ikke og har derfor ikke årsak, heller ikke Gud som årsak.

Lenke til kommentar
Jeg sa ikke at det var forutbestemt heller, men at fri vilje er en illusjon da du alltid vil bassere hva du velger på hva din erfaring sier deg. Altså er ikke valget fritt og vi har ikke fri vilje. Hva er det du ikke forstår med det?

At du påstår me ikkje har fri vilje. Om alt var basert på erfaring og ein person som tidlegare har vore ute for ei bilulykke grunna høg fart, ville ikkje personen kunne køyre fort igjen. Det har jo vist seg å ikkje være tilfelle. Sjølv om me i hovudsak opererer på grunnlag av erfaring har me alltid ein fri vilje til å gjere kva me vil.

 

Mht = med hensyn til

Ikke nødvendigvis. Jeg hadde i min ungdom en fart på litt over 60 km/t inn i siden på en lastebil sittende som passasjer på en trimmet moped... Jeg overlevde dette med et skikkelig forslått ben og noe glass fra speilet stående i øyet uten at jeg mistet synet, (føreren overlevde med nød og neppe også, etter 3 uker i koma), men fy pokker hvor lang tid det tok før jeg var trygg på en motorsykkel eller i i en bil igjen etter det, enten jeg selv kjørte eller andre gjorde det. Jeg er vel egentlig ikke helt trygg med andre bak rattet enda, den dag i dag 30 år etter.... Så den erfaringen sitter delvis i meg enda :)

 

Men jeg har kjørt fort etter det. (I de bilene jeg har kunnet gjøre det. Stort sett har jeg hatt store amerikanske firehjuls trekkere eller fullsize vans og de egner seg dårlig til den slags... Tviler på at en Ford Econoline gjør 150 km/t, selv i fritt fall!!)

Endret av RWS
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...