Gå til innhold

Hvem ville vunnet av en Hund og en Ulv?


Anbefalte innlegg

Enkelte hunde raser er avlet med den hensikt å kunn være kamp hunder. Ulven derimot er utviklet seg mer til å jakte bytte dyr i flokk og har antagelig ikke vektlagt like mye og være gode i en mot en. Selvsakt blir det lagt litt vekt på det også siden alfa hannen er dyktig i det, men for å overleve så er kordinert jakt viktigst. Ser man slik på det så er antagelig noen hunderaser mye bedre en ulver i kamp. Er det en gruppe ulver mot en gruppe hunder kan ulvene antqgelig gjøre det bedre. Vise hunder er så afressive att de sloss til de dør enda de har en flukt mulighet, ulver vil heller flykte med mindre det er en mamma ulv.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Paster fra en nettside jeg fant . fyren som svarer står som ekspert på området. han har sikkert rett i mye av det han sier. 

 

Kilde:

 

http://en.allexperts.com/q/Interspecies-Co...ull-Vs-Wolf.htm

 

 

 

 

Expert: Suyash - 1/4/2008

 

Question

I have read alot about dog fights that are going on and where I am not into it much and disapprove of it, custiousity gets to me. I have read in some articles that dogs such as the pit bull and types close to it have defeated a wolf in a matched fight to the death. I can see where there are many arguments stating that is true I suppose. A pit has never been wild and had to take prey as the wolf has, so I guess the arguments like the fact that wolves are better survivalists are out of argument in that case. I would think wolves would be more agile, witty, and stronger than that of a pit or some of them other dogs they fight against.

 

That and I was cusious as to how a fight between a pit or any sort of dog would go up against a hyena?? Could a pit ever win? and could any dog ever win?

 

Answer

Hi Cari,

The truth is no pitbull has the potential to defeat any fully grown WILD hyena and wolf. Both hyenas and wolfs are overall stronger than pitbull. They have better weaponery and are overall larger. One bite of a hyena is enough to give a serious injury. Wolfs built is more muscular and strong. I am sure no pitbull can defeat these animals in the prime of their life. The wolfs whom the pitbull defeated would either be captive or neutered this decrease their aggressiveness. Pitbull are highly overestimated as fighters. Not to forget that both hyenas and wolfs are not only larger than pitbulls but they can also be more aggressive, you cannot compare aggressiveness of domestic animals to wild animals.

And other thing is stamina both wolfs and hyenas have more stamina. So I would say a wild male wolf will win 7/10 times and a female hyena 8/10 times.

 

However there is a dog which will very difficult to defeat, that is the tibetan mastiff. They commonly weigh up-to 70-80 kgs and some can reach enormous 110 kg. So I think they can put up a great fight and can even drive a wolf or hyena. Although it will very difficult to kill them.

 

If you have any doubts, please clear with me

Best regards

Suyash

 

 

Tibetan Mastiff:

 

 

 

 

kigh_grown.jpg

 

 

 

 

stort beist, men nå begynner jeg å tvile selv om det finnes noen hund som kan ta knekken på en ulv :(

Lenke til kommentar

i en hvilken som helst setting med litt plass vil nok en ulv ha få problemer med å slite ut en hund. Den er vesentlig raskere og mer utholdende, og bitestyrken er langt overlegen. Et par bitt i bein eller andre vitale deler samt å vente og sirkle rundt til hunden blir sliten vil vel i de fleste tilfeller dømme en hund til døden ganske kjapt.

Lenke til kommentar

Det kommer jo såklart helt an på alder og størrelse, både på hund og ulv.

En hund som er opptrent av en idiotisk eier til å slåss (som vi alle vet stort sett er pitbull), ville nok gitt ulven en helvetes kamp.

 

Men når det gjelder vanlige hunder, så tror jeg faktisk en stor og sterk Alaskan Malamute ville gitt ulven god motstand;

 

http://img507.imageshack.us/img507/3766/18...l11564e0cz4.jpg

Lenke til kommentar

Ikke glem at en (vill) ulv er vant til å ta livet av andre dyr relativt ofte rett og slett fordi den trenger mat. De fleste hunder har aldri tatt livet av et annet dyr før.

 

Selv om mye er instinkt når det gjelder slåssing så er utvilsomt det å ha slåss mange ganger før en betydelig fordel for ulven.

Lenke til kommentar
Ulven. Den er vill og har eit instikt for å jakte og forsvare seg i langt større grad enn ein hund oppforstra av mennesker.

 

Tar ikke lang tid for hunder å gå til bake til jakt innstingtente sine vis det blir nødvendig. Man så jo det når det var den orkanen i USA i 2005(?) hvor mange hunde eier måtte la hundene sine bli igjen når de flyktet. De hundene som overlevde begynte å sloss om å være pakkleder, jakte i lag, dreper mindre hunder osv.

 

Tror det blir som hipp som happ om hvem som vinner, hund og ulv kan jo til og med få avkom sammen, wolf dog

Lenke til kommentar

det er fremdeles ting som har skjedd på noen millioner år vettu, ulver har vesentlig større hoder, sterkere kjever, er mye sterkere og kan løpe i dagesvis.

 

Sier seg vel selv egentlig, Villt rovdyr som dreper for å overleve mot fido som bor i matskålen og spiser tørrfor ;)

Lenke til kommentar
Sier seg vel selv egentlig, Villt rovdyr som dreper for å overleve mot fido som bor i matskålen og spiser tørrfor ;)

Er ikke alle som har et slikt hundehold, da. :)

 

nå snakker jeg i evolusjonistisk forstand da, og ikke hvordan du mater bikkja di.

Eller mener du at hunden din får 30% større hode og dobbelt så kraftige kjever/tenner av å gi den roastbeef ;)

Lenke til kommentar
nå snakker jeg i evolusjonistisk forstand da, og ikke hvordan du mater bikkja di.

Eller mener du at hunden din får 30% større hode og dobbelt så kraftige kjever/tenner av å gi den roastbeef ;)

Jeg mente ikke nødvendigvis fôringa, da, og jeg tror heller ikke bikkja blir større o.l av å få roastbeef, nei. :p

 

Jeg tenkte mer på det typiske hundeholdet, siden du nevnte b.la "Fido" og "tørrfôr". Jeg mener at min trente Rottweiler (som får naturlig fôr) har mer å stille opp med enn den standardiserte feite familielabradoren, selv om de kan ha lik vekt, som et eksempel.

Lenke til kommentar

Innlegg fra en tilsvarende tråd er flyttet over i denne. Da forumet kategoriserer innlegg etter når de ble opprettet kan det forekomme at noen innlegg ikke ligger i kronologisk rekkefølge.

 

Husk å være nøye med å plassere innlegg og tråder i korrekt kategori. Spør en moderator om du er i tvil. Denne tråden var plassert i feil kategori og er blitt flyttet til korrekt eller mer passende kategori.

 

Reaksjoner på moderering går som alltid via "Personlig Melding".

 

:)

Lenke til kommentar

Det er vel hvert år flere jakthunder som blir drept av ulv, så typiske jakthunder har vel ihvertfall ikke noe og stille opp med mot en ulv. Større hunder kan vel kansje ha en sjangse hvis de er riktig trent opp, men ulven har som sagt hele livet jaktet/drept andre dyr og løper store distanser hele tiden så den har litt bedre trening og teknikk.

Men unge uerfarene ulver er vel en del mer sårbare.

 

Men det er viktig å tenke på at en ulv vet at dersom den blir skadet, f.eks at den blir hallt, får et infisert sår, ol. så er den stort sett ferdig (ihvertfall hvis den ikke er i en stor flokk). Ulven vil derfor unngå konfrontasjoner med store dyr som med stor sannsynelighet kan skade den selv om ulven ville ha vunnet kampen. Derfor vil aldri e ensom ulv prøve seg på f.eks en elg (selv en gammel eller syk elg) med mindre den var helt desperat (elgen kan sparke ulven slik at den får store skader)

 

 

Sledehunder på svalbard og grønnland ol. blir somregel satt rett utenfor hytten eller teltet for å beskytte mot isbjørn og de jager også regelmessig bort isbjørn fra hyttene, men det betyr ikke at isbjørnen hadde hatt noe problemer med å slå ihel 5-6 sledehunder, men at den i kampen kansje ville risikert og blitt skadet og dette kunne ført til at den ikke var i stand til å jakte lenger og da dør den. Derfor tar den ikke risken og trekker seg heller tilbake.

Det samme gjelder flere tilfeller av mennesker som har blitt anngrepet av grislybjørner/brunbjørner og som har sparket den på nesa, el. og bjørnen har løpt bort (for at den vurderte at det var en forr stor sannsyelighet for og bli skadet (ikke at den ikke trodde at den kunne ha drept mennesket))

Endret av flesvik
Lenke til kommentar

Isbørner og hunder er en vestlig sak, noen ganger jager hunder dem vekk, andre ganger dreper børnene dem, og innimellom begynner bjørnene å kose med hundene.

 

Det virker litt random hva som skjer.

 

Men hunder har en viss seighet som få andre dyr har, det er veldig få ting som stopper en hund i fullt angrep, pepperspray osv gjør dem bare mer pissed.

Som sagt, de som har prøvd å løpe fra politi hunder og bli lagt i bakken av dem vet hvor kraftige dem er.

 

Viss du tar virklig store hunder, kan man selv tenkte hva slags skader de kan gjøre, en st. bernard som veier mer enn et menneske med hode som nærmer seg løve størresle vil jo kunne ta av en arm eller to.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...