Gå til innhold

Dumper katter før ferieturen, i år igjen...


Anbefalte innlegg

Dumper katter før ferieturen

Ikke alle får være med på ferie. Mens hunder får enerom og fullpensjon på kennel i sommer, kastes katter ut i skogen. Bare den siste uken har Dyrebeskyttelsen mottatt 30 eierløse kattunger. I Oslo Kennel og hundepark får ferierende hunder full pensjon med mat, lufting og eget rom. Kennelen har vært full siden skoleslutt, og det er mange som behøver pass av sine firbeinte venner om sommeren.

 

Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenfor

familie_to_katter.jpg

Det er faktisk kattene som lever et hundeliv om sommeren. Hos Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus bor det nå 60 overlatte katter, og flere kan det bli. For mange verdsetter ikke kattenes liv.

 

]Her er typisk eksempel og viser fram et sjarmerende kull med kattunger. Eierne gadd ikke ha dem lenger og bare slenger dem ut, sier hun. De blir funnet i hekker, busker, pappesker i skogen, i konteinere... Folk dumper dyr over alt og jeg synes det er hjerterått.

Undertegnede har frembragt denne debatten en rekke ganger og hver år skjer det samme igjen og igjen, når skal dette få konsekvenser for eierne og hvorfor kan ikke mennesker tenke seg om før de anskaffer dyr? Det er da ikke så vanskelig?

 

Blir matt....

 

:thumbdown:

 

(all honnør til dyrebeskyttelsen som gjør en fantastisk jobb, tusen takk)

Endret av Robert
Korreksjon.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg forstår ikke hvordan det går an. Når en først skaffer seg et dyr, skulle man tro at de faktisk knytter bånd med dette dyret. Jeg kunne ikke tenke meg å gjøre noe for å skade hunden min. Og forstår ikke tankegangen til personene som bare etterlater seg kattene i skogen. Hva er logisk med det?

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432
Finnes det en slags katte-kennel folk kan levere kattene sine til da?

 

 

Ja vist finnes det katte kennel! Men det er jo lettere og bare dumpe katta vettu. :nei:

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke om et slikt kattehotell. Noen som kan navnet på et? :)

 

Tipper det er mange barnefamilier som setter ut kattene sine. Dyret er i utgangspunktet brakt inn i familien for å underholde barna, men når foreldrene skal dra med seg hele flokken på ferie så dumpes katten. Jeg tror ikke de (foreldrene) som dumper dyra er de som har knyttet seg til dyrene...

 

Det må være traumatisk for en innekatt å settes ut i skogen...

Endret av J-Core
Lenke til kommentar

Mjah... Det å ha kjæledyr er en temmelig normal del av oppveksten. Ansvar, kjærlighet, renslighet, det å takle døden til dyret... Helt normalt.

 

Men det er forskjell på det og å gi faen til den grad at du slenger katta på skogen når du drar på ferie :(

 

Edit: Altså, foreldrene bør ta ansvar for dyret der barna ikke strekker til... Tror jeg var poenget mitt :)

Endret av tofagerl
Lenke til kommentar

Skam, skam og enda mere skam. Hva er det som skjer med verden når voksne folk gjør dette? Hver gang jeg har hatt et kjæledyr så har jeg blitt veldig knyttet til det og kunne aldri tenke meg og dompe det i en skog. Burde bli behandlet som tortur/drap i rettssystemet. De kan da i det minste bli kvitt de på en litt bedre måte ved å avlive dem.

Endret av Gryterett
Lenke til kommentar

Selvsagt er det ulovlig å drive slik med dyrene sine, enten det er katter eller dyr med lavere status.

Det skal farast vel med dyr og takast omsyn til instinkt og naturleg trong hjå dyret så det ikkje kjem i fåre for å lida i utrengsmål

Problemet er vel todelt når det gjelder straff; dyr er liksom ikke så viktige i ett overbelasta rettsapparat, og ting har en tendens til å ikke nå fram. Pussig nok er det jo en del som straffes om de flyr på kua.... Tror det er værre å bli "villkatt" enn det andre der...

Andre problemet er jo bevismessig, det er vanskelig å bevise hvem som eide dyret, og om dyret finnes igjen i det fri, kan en jo argumentere med at dyret stakk av selv.

Bryt nokon med vilje eller i aktløyse føresegn gjeven i eller med heimel i denne lova, vert han straffa med bot eller fengsel i opptil 1 år. Er brotet grovt, kan straffa vera bot eller fengsel i opptil 3 år.

 

I den nye "Lov om dyrevelferd", som trer i kraft ved årsskiftet, får dyrene en styrket rolle i vårt samfunn.

Dyr har egenverdi uavhengig av den nytteverdien de måtte ha for mennesker. Dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger.

Dette skulle bedre enn noen gang tidligere tilsi at den adferd enkelte støveltryner tillater seg å ha, er helt forkastelig.

Det er forbudt å hensette dyr i hjelpeløs tilstand.

Igjen; en svært konkret paragraf, som tilsier at slik adfred er forkastelig og ulovlig.

 

 

Det er bare å håpe at både dyreeiere, naboer, venner og bekjente, og ikke minst myndighetene begynner å se at vi alle har ansvar for det meste av liv rundt oss.

 

Edit; leif

Endret av aquafrank
Lenke til kommentar

Det kan jo ikke være så forskrekkelig vanskelig å ta litt ansvar?

 

Eller, det er jo åpenbart vanskelig for enkelte..

 

Skaffer man seg dyr, om det er hund eller katt eller rotte eller insekter så har man ansvaret for å sørge for deres ve og vel.

Om man da har så dårlig fantasi at man må sette hjelpesløse kattunger ut i skogen for å kunne dra på ferie, ja så kan man holde seg hjemme!

 

Selv har jeg vært "fosterfar" for kattene til naboen her de siste par ukene. Det er ikke vanskelig å sørge for at de har tilgang på mat og vann og tak over hodet og en viss porsjon sosial omgang (noe som i grunnen ikke er noe problem på en enslig gård midt ute i skauen) mens gubben er på ferie.. Det krever ikke mye av hverken eieren eller naboen å få til ei sånn ordning.. ;)

 

Hvordan det er inne i byene kan jeg jo ikke uttale meg så mye om, men jeg forestiller meg at der som det er så mye folk kan det jo ikke være så vanskelig å få noen til å passe dyrene dine når en er på ferie?

Lenke til kommentar

Naboen her satt ut mat og dro fra katten sin og de er på andre uka si nå på ferie.

Maten ble tatt av naboekatter osv de første dagene, så hadde det ikke vært for noen våkne naboer ville den måtte levd på mus på ubestemt tid.

Vet jeg har lyst til å fortelle de ett og annet når de kommer tilbake, men er vel nytteløst med slike folk.

 

Har man ikke tid til dyrene sine burde man ikke skaffe seg de, og dumping av dyr bør straffes hardere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...