Gå til innhold

Piratene har en ny favoritt (PC)


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-77do0b

Hvor interessante er egentlig denne typen artikler? Alle vet at etterlengtede spill blir piratenes nye favoritter. Grining om pengetap, beskyttelse av pirater som laster ned, motbevisning og den faste regla der kommer uansett til å komme hver gang en slik artikkel kommer... Ca.hver gang et etterlengtet spill kommer ut.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det er jeg selvsagt helt enig i. Men kopiering har likevel mer eller mindre gjort karrieren hans langt bedre.

 

For noen er dette helt klart en måte å lykkes på, dette er jo også bevist innen film og musikk.

 

Men for kjempeindustrier som vil ha størst og mest mulig optimal inntekt (noe de gjerne også er mest forhatt for), er det vel neppe den mest ideelle forretningsmodellen.

 

Nei, men hvis de er villige til å inkorporere litt ny teknologi i stedet for å pushe enkeltfilmer og enkeltalbum og ignorere alternativer kommer de til å fortsette lukt mot røde tall.

 

Hva om de f.eks. tilbyr streaming av alle filmer som er ute på DVD i temmelig dårlig kvalitet, og linker mot "last ned i 1080p her for 25kr" ved siden av? Pluss litt reklame på siten kanskje.

Lenke til kommentar
Direkte frustrerende å se at de tar ett piratkopiert kopi for et tapt salg, jeg kan ikke begripe hva som foregår i hodene til folk når de svelger denne fatale tenkefeilen.

Enig, det blir helt feil, og det er et latterlig argument som både film-, spill- og musikkindustrien har brukt.

 

Man kan ikke se på antall nedlastinger og bruke formelen "<nedlastinger> x <pris> = <tap>".

 

Det industrien taper på, er de av piratene som ville ha kjøpt spillet dersom det ikke var mulig å laste ned gratis. Det er langt fra 1:1 fordeling, men likevel snakk om ganske store summer.

Lenke til kommentar
Jeg tror du burde lese om Cory Doctorow. Han har motbevist akkurat det der. Med nettopp bøker :)

 

Vel, jeg har allerede lest litt om Doctorow, og jeg kan ikke helt se at han har motbevist det. Han har diverse meninger om liberalisering av opphavsrettigheter etc, men han har like fullt syn som at folk som sitter på rettigheter på noe, skal ha monopol på å selge det. Mtp på f.eks. Zeke og boken hans.

 

Poenget mitt har hele tiden vært at 100 000 nedlastninger ikke er det samme som 100 000 ganger prisen per spill i tapte inntekter, som er noe spillselskapene opererer med.

Lenke til kommentar

Lastet selv ned Sims 3 idag, ser ganske greit ut. Har ikke "magien" fra 1ern, men kan vel være at jeg har vokst ifra spillet selv.

Ville uansett aldri kjøpt spillet selv. Søstra mi vil nok kjøpe det uansett, og da vil jeg nok bare ha lånt spillet og cracket det.

 

 

Men som nevnt tidligere, Sims 3 er en garantert salgsuksess uansett, så å bekymre seg over salgstall for Sims 3 vil være helt meningsløst.

Lenke til kommentar

Skriv din kommentar....

 

På en måte er det synd at man laster ned spill uten å betale da det til slutt vil ramme oss som bruker pc versonen..

 

Dette vil selvfølgelig føre til at selskapene dropper utgivelse av spill til Pc, og satser på konsoll istedet.. :( Og jeg hater konsoller..

 

Jeg satser alltid først å fremst å kjøpe orginalen, eller en stund etterpå når spillet er blitt satt ned i pris..

Lenke til kommentar
Jaja. Men de taper jo ikke penger så lenge folk ikke stjeler en fysisk kopi.

 

Så hvis noen bruker mange millioner på å utvikle et spill, en uærlig ansatt legger spillet ut på nett, og absolutt ingen kjøper spillet, alle laster det heller ned og spiller det ulovlig, da taper ikke produsenten penger? Fordi ingen har stjålet en fysisk kopi? Lol.

Lenke til kommentar

ballsack: Det er jo heller ikke det som faktisk skjer da. Ulovlige nedlastninger skader ikke salget i nærheten av så mye de skal ha det til siden svært mange som laster ned enten kjøper det i tilegg eller ikke ville kjøpt det uansett. Dårlige spill taper på det, gode spill kan gjerne tjene på det.

Lenke til kommentar
ballsack: Det er jo heller ikke det som faktisk skjer da. Ulovlige nedlastninger skader ikke salget i nærheten av så mye de skal ha det til siden svært mange som laster ned enten kjøper det i tilegg eller ikke ville kjøpt det uansett. Dårlige spill taper på det, gode spill kan gjerne tjene på det.

 

Det er satt på spissen, men det er nettopp slik det forsvares av folk som piratkopierere. Hvorfor skulle salget av spillet, om salget går med tap eller overskudd, bety noe? Det er ok å kopiere fordi spillet selger bra? Eller fordi spillet er dårlig? Det er i så fall bare dårlige unnskyldninger.

Lenke til kommentar

Det kommer vel ørten utgivelsepakker og masse online stash som man er nødt til å ha orginalkopien for å kunne få tak i tipper jeg.

 

Den utgivelsen som er ute på nettet nå kan vel regnes som en slags demoversjon.

 

Jaja. Men de taper jo ikke penger så lenge folk ikke stjeler en fysisk kopi.

 

Men velger alle å kopiere og ingen å kjøpe så vil man ikke kunne dekke utgiftene som det kostet å utvikle spillet.

Endret av Malvado
Lenke til kommentar
Hva med den økte eksposeringen varen får ved å bli spredt over hele verden uten en krone i utgifter?

 

Det hjelper jo ingen verdens ting, om alle (igjen satt på spissen) fortsetter å laste ned i stedet for å kjøpe. Økt eksponering er ikke identisk med økt salg. Hvis det blir kjent at spillet sirkulerer i piratkretser, eller en piratkopierer forteller om spillet og hvordan kopiere det, er vel sjansen stor for at neste ledd også piratkopierer det, i stedet for å kjøpe det.

 

Windows er forøvrig et dårlig eksempel. Et spill har som oftest begrenset brukstid, det tar f.eks. så og så lang tid å spille det ferdig. De færreste sitter og spiller samme spill i årevis (med noen spill som unntak selvsagt). Windows er et operativsystem, folk er avhengig av det for at datamaskinen fungerer. Man vil at dette fungerer 100% korrekt, ikke interessert i noe kluss med dette. Vil ha brukerstøtte. Ha oppdateringer. Det overbeviser nok mange at det er viktigere å være lovlig på akkurat operativsystemet, enn et enkelt spill.

Endret av ballsack
Lenke til kommentar
Det var for Microsoft. Privatpersoner kopierte, firmaer kjøpte.

Folk som ikke har råd til en CD kopierer, folk som har råd kjøper.

jeg har store problemer med å få lastet ned lovlig med tanke på at jeg ikke har visa. det finnes selfølgelig veier rundet det, men jeg spiller som regel bare et par spill, går mye I cs. disse har jeg kjøpt. resten er bare tilleg som tidsfordriv. jag har en del spill som er kjøpt. jeg hadde ikke kjøpt mer vist det ble umulig å laste ned. muligens mindre.

 

det som dreimot er latterlig er filmindustrien. de ligger langt bak musikk- og spilindustrien med tanke på å komme med alternativer.

 

jeg har heller ikke overdrevent med penger da jeg er ungdom og prøver å leve et liv. alt koster penger. og mine foreldre er kan jeg bare glemme. jeg får ikke penger til hårklipp eller klær en gang. sånn er det å tene egne penger for meg. jeg er overveldet av glede...

Endret av 2ball(s)
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...